Social Icons

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Η “Λαϊκή Συσπείρωση “ Στερεάς στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας


Η “Λαϊκή Συσπείρωση “ Στερεάς στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Αντιπροσωπεία της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ πραγματοποίησε επίσκεψη στο Εμπορο-βιομηχανικό Επιμελητήριο Φθιώτιδας και συζήτησε με το προεδρείο του τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, εστιάζοντας στους αυτοαπασχολούμενους.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου περιέγραψαν τις δυσκολίες και τα προβλήματα του κλάδου σημειώνοντας ιδιαίτερα τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των λαϊκών νοικοκυριών, την υπερφορολόγησή τους και τον τρόπο που λειτουργεί το τραπεζικό – πιστωτικό σύστημα. Στάθηκαν στις δεκάδες επιχειρήσεις που έκλεισαν και την προοπτική να κλείσουν και άλλες. Έθεσαν, ακόμη, ζήτημα για τη λειτουργία της Έκθεσης Λαμίας. Έντονο ενδιαφέρον εκφράστηκε και για την ουσιαστική βελτίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Λαμίας, για την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, που λείπουν, για την ανασυγκρότηση των Κ.Υ. και για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που είναι ανύπαρκτη.

Ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στη Στερεά Ελλάδα και μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Κώστας Μπασδέκης, υπογράμμισε πως τα προβλήματα της χώρας οφείλονται στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και στον φιλομονοπωλιακό προσανατολισμό των πολιτικών που ακολουθούνται, σύμφωνα πάντα και με τις οδηγίες της Ε.Ε.

Ειδικότερα για τους αυτοαπασχολούμενους σημείωσε :

«…Τα μέτρα της κυβέρνησης για τους επαγγελματίες που κλείσανε για τόσο διάστημα τα μαγαζιά τους, κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας, δεν ήταν παρά ψίχουλα μπροστά στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν για την πλειοψηφία των μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων. Τα 800 ευρώ εξανεμίστηκαν γρήγορα για την κάλυψη πολύ άμεσων και βασικών αναγκών, ενώ οι αναστολές πληρωμών δεν λένε απολύτως τίποτα.

Ακόμη κι αν πούμε ότι ορισμένοι έχουν κάποια δουλειά σήμερα και δεν συσσώρευσαν χρέη, το πρόβλημα επεκτείνεται και σε αυτούς, γιατί η δουλειά δεν είναι αυτή που θα περίμεναν μετά την άρση της καραντίνας.

Βέβαια, με δεδομένο ότι ένα μαγαζί σε πολλές περιπτώσεις αντιστοιχεί σε μια θέση εργασίας, πολλοί τα κρατούν ανοιχτά κι ας μην υπάρχει «μεροκάματο», μόνο και μόνο για να μπορέσουν να βγάλουν ένα ελάχιστο εισόδημα, αφήνοντας ωστόσο απλήρωτες άλλες υποχρεώσεις.

Αυτό βέβαια κάποια στιγμή φτάνει στα όριά του. Σε λίγο διάστημα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα πλειστηριασμών, υποθήκες για κάλυψη χρεών και ό,τι αυτό σημαίνει.

Ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ βλέπουμε με ανησυχία τις εξελίξεις και προσπαθούμε να αναδείξουμε τη διέξοδο, την οργάνωση και τον αγώνα απέναντι στην πολιτική που βρίσκεται πίσω από αυτά τα αδιέξοδα που βιώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι…».

Η αντιπροσωπεία της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, τέλος, δεσμεύτηκε να υποστηρίξει κάθε δίκαιο αίτημα των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δήλωσε πως θα θέσει στα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας και του Δήμου Λαμιέων και το ζήτημα της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Λ. Σ. Στερεάς Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative