Social Icons

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Λέσβος – Καρά Τεπέ: Απαράδεκτη βία και χημικά από τα ΜΑΤ κατά γυναικόπαιδων (ΦΩΤΟ)


Λέσβος – Καρά Τεπέ: Απαράδεκτη βία και χημικά από τα ΜΑΤ κατά γυναικόπαιδων
Με διαδηλώσεις χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο τμήμα της εθνικής οδού Μυτιλήνης – Θερμής, όπου έχουν εγκλωβιστεί, ξεκίνησε η σημερινή τέταρτη μέρα μετά τη φωτιά που κατέκαψε τον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας. Πρόσφυγες και μετανάστες ζητούν να τους επιτραπεί να φύγουν από το νησί.

Στο σημείο προκλήθηκε ένταση με τους άνδρες των ΜΑΤ να εκτοξεύουν αδιακρίτως δακρυγόνα στον χώρο όπου βρίσκονταν χιλιάδες οικογένειες με μικρά παιδιά. Λόγω της αναστάτωσης η ένταση εξαπλώθηκε σε όλο το μήκος του δρόμου με αποτέλεσμα να πέσουν δακρυγόνα και από την αντίθετη κατεύθυνση εγκλωβίζοντας έτσι τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη μέση του δρόμου.
Λέσβος – Καρά Τεπέ: Απαράδεκτη βία και χημικά από τα ΜΑΤ κατά γυναικόπαιδων

Η ένταση στο σημείο συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, ενώ η ρίψη δακρυγόνων ανάμεσα στις σκηνές, σε συνδυασμό με την αποπνικτική ζέστη και υγρασία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε παιδιά και σε ηλικιωμένους στην περιοχή.

Στο σημείο κατέφθασαν τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα που χρειάστηκε να μεταφέρουν άτομα στο νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, σε μία περίπτωση οι πρόσφυγες και μετανάστες έκαναν τεχνητή αναπνοή σε μια γυναίκα που έχασε για λίγο τις αισθήσεις της.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες κοιμήθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο βράδυ τους δρόμους και έξω από το Καρά Τεπέ, μετά τη φωτιά που έκανε στάχτη τη δομή της Μόριας.

Σημειώνεται, επίσης, το ανησυχητικό φαινόμενο των εμπρησμών όπως η σημερινή φωτιά, περίπου στις 10.30 το πρωί, σε καλαμιώνα δίπλα σχεδόν στο μπλόκο της Αστυνομίας που δεν επιτρέπει στους διαδηλωτές να κινηθούν προς την πόλη. Η φωτιά σβήστηκε με ρίψεις νερού από δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα, αφού η πρόσβαση δασοπυροσβετικών οχημάτων δεν ήταν δυνατή.
Λέσβος – Καρά Τεπέ: Απαράδεκτη βία και χημικά από τα ΜΑΤ κατά γυναικόπαιδων

Στο μεταξύ, με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες για την τοποθέτηση των σκηνών στον χώρο του πεδίου βολής του Καρά Τεπέ. Σε αυτές, από αργά χθες το απόγευμα, συμμετέχουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με επιστολή της στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας ζητά να μην εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο στήσιμο του καταυλισμού. Διαμαρτυρίες υπάρχουν, επίσης, και από τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΚΥΤ, επειδή συμμετέχουν στη μεταφορά σκηνών με ελικόπτερα και στο στήσιμο σκηνών.
Λέσβος – Καρά Τεπέ: Απαράδεκτη βία και χημικά από τα ΜΑΤ κατά γυναικόπαιδων
Λέσβος – Καρά Τεπέ: Απαράδεκτη βία και χημικά από τα ΜΑΤ κατά γυναικόπαιδων
Λέσβος – Καρά Τεπέ: Απαράδεκτη βία και χημικά από τα ΜΑΤ κατά γυναικόπαιδων

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative