Social Icons

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Μηταράκης για Θερμοπύλες: Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας και δήμαρχος Λαμίας διαμαρτύρονται για δομή φιλοξενίας που… είχαν προτείνει οι ίδιοι


Μηταράκης για Θερμοπύλες: Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδος και δήμαρχος Λαμίας διαμαρτύρονται για δομή φιλοξενίας που… είχαν προτείνει οι ίδιοι
Διαμάχη μεταξύ του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του δήμου Λαμιέων έχει ξεσπάσει με αφορμή την επέκταση της δομής φιλοξενίας στις Θερμοπύλες, για την οποία πηγές του υπουργείου διευκρινίζουν ότι γίνεται σε συνεννόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το σχετικό ΦΕΚ χωροθέτησης και άδειας κατασκευής για την επέκταση της δομής εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο. Κύκλοι του υπουργείου εξηγούν ότι σε συνάντηση του δημάρχου Λαμιέων, Θύμιου Καραϊσκου με τον υπουργό Μετανάστευσης στις 10 Φεβρουαρίου 2020, ο δήμαρχος "πρότεινε την επέκταση της υπάρχουσας δομής φιλοξενίας στις Θερμοπύλες, αντί για τη δημιουργία νέας δομής στη θέση Μαυρομαντήλα".
Την πρόταση του δημάρχου Λαμιέων, εξηγούν οι ίδιες πηγές, "αποδέχτηκε ο κ. Μηταράκης και από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός", ενώ το αποτέλεσμα των αναλυτικών συζητήσεων "στις οποίες τέθηκε και το θέμα της διοίκησης της δομής, ήταν να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να εκδοθεί τον περασμένο Μάιο το σχετικό ΦΕΚ".

Επίσης, το υπουργείο διευκρινίζει ότι "στο διάστημα που ακολούθησε ο κ. Μηταράκης και οι συνεργάτες του διατήρησαν συστηματική επικοινωνία τόσο με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό όσο και με τον δήμαρχο Λαμιέων, κ. Καραϊσκο, χωρίς να διατυπώσουν τις αντιρρήσεις που εκφράζουν σήμερα δημοσίως" και εκτιμούν ότι "ίσως επηρεάστηκαν από την πρόσφατη επικαιρότητα".

Σημειώνεται ακόμα ότι σήμερα το πρωί ο υπουργός Μετανάστευσης σε επικοινωνία που είχε με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας πρότεινε άμεση συνάντηση ώστε να καθοριστεί κάθε σχετική λεπτομέρεια, ωστόσο "αντί να προσδιορίσει ημερομηνία της συνάντησης, ο κ. Σπανός προχώρησε στις σημερινές του δηλώσεις". Οι ίδιες πηγές του υπουργείου καταλήγουν ότι "προφανώς το υπουργείο επιθυμεί το συστηματικό διάλογο με την τοπική αυτοδιοίκηση".

Τόσο ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας όσο και ο δήμαρχος Λαμιέων δήλωσαν σήμερα αντίθετοι στην επέκταση της δομής στις Θερμοπύλες. Μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Λαμιέων σημειώνει ότι θα προχωρήσει σε αίτηση ακύρωσης, αίτηση αναστολής και αίτημα προσωρινής διαταγής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative