Social Icons

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Τι απαντάει ο Γιάννης Αποστόλου στην κριτική της Δημάρχου, Βιργινίας Στεργίου



Τι απαντάει ο Γιάννης Αποστόλου στην κριτική της Δημάρχου, Βιργινίας Στεργίου

‘‘Να επαινείς με θράσος τον εαυτό σου. Όλο και κάτι θα μείνει’’

Φραγκίσκος Βάκων, 1561-1626, Άγγλος φιλόσοφος

Θέλει πραγματικά μεγάλος θράσος και έλλειψη αυτοκριτικής εκ μέρους της Δημάρχου να προχωράει σε Δελτία Τύπου για ένα Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματικά αποκάλυψε την ανικανότητα και την αδυναμία της να διοικήσει ουσιαστικά, συλλογικά και υπεύθυνα τον Δήμο Στυλίδας.
Η Δήμαρχος των κλειστών παιδικών χαρών με χρήματα που έχει από το 2018, χθες αποδέχτηκε ότι θα χαθούν, αν δεν πάρουμε παράταση πέρα από την 31/12/2020 μιας και δεν θα προλάβουν να ολοκληρωθούν μέχρι τότε.

Η Δήμαρχος που δεν κατάλαβε 13 μήνες τώρα ότι υπάρχουν στο Δήμο 260.000€ για τον εκσυγχρονισμό του Δικτύου Ύδρευσης και το έφερε χθες προς ψήφιση, όταν τα χρήματα αυτά υπάρχουν από τον Απρίλιο του 2019.Η Δήμαρχος με την μοναδική ευκαιρία που είχε για να δώσει το πλαίσιο του οράματος της για τον Δήμο μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος 2020-2023, προχώρησε σε αντιγραφή του Σχεδίου του 2014-2019.

Η Δήμαρχος που προχωρά σε νέες αναθέσεις για νέους έμμισθους συμβούλους μειώνοντας και υποτιμώντας την ικανότητα των υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Η Δήμαρχος που έναν χρόνο τώρα έχει βάλει στα συρτάρια της την πρόταση για μετάδοση των συμβουλίων έτσι ώστε να μην ενημερώνεται ο κόσμος και την ίδια στιγμή από την μία μεταδίδει μηνύματα μέσα από ραδιοφωνικό σταθμό προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει τους δημότες και από την άλλη ο υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων δημοσιεύει βίντεο και φωτογραφίες από το Δημοτικό Συμβούλιο μόνο της Δημάρχου, χωρίς να τολμά να δημοσιεύσει και τις θέσεις της αντιπολίτευσης.

Η Δήμαρχος που είναι πρωτοπόρα στις απευθείας αναθέσεις με μηδενικές εκπτώσεις.
Μας κατηγορεί για μικροπολιτική διαστρεβλώνοντας την αλήθεια.
Ας δούμε όμως τι πραγματικά ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Θέμα 1ο: 8η Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2020.

Στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού η Κα Στεργίου ξέχασε να αναφέρει στο Δελτίο Τύπου ότι εκτός από την οικονομική συμμετοχή του Δήμου στο μετοχικό κεφάλαιο για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Αμφικτυονίες», υπήρχε και ένα νέο κόστος προς τον Δήμο συνολικού ποσού 6.200€ για νέους Συμβούλους (Ξεπεράσαμε φέτος τις 100.000€ σε σύμβουλους της Δημάρχου μέσα σε μια χρονιά).

Θέμα 3ο: Έγκριση σχεδίου στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Στυλίδας για την περίοδο 2020-2023.

Σε ένα τόσο σημαντικό θέμα (το οποίο υπερψηφίσαμε) ακούσαμε την Δήμαρχο να μας μιλάει για την κατάρτιση ενός τόσο σοβαρού σχεδίου, που δεσμεύει και χαρακτηρίζει τον Δήμο μας για τα επόμενα 4 χρόνια, αντικατοπτρίζει το όραμα της Νέας Δημοτικής αρχής, είναι αποτέλεσμα συνεχών διαβουλεύσεων και συζητήσεων με τις κοινότητες και τους φορείς του Δήμου και υλοποιεί όλες τις προεκλογικές προτάσεις της Δημάρχου. Καλώ λοιπόν όλους τους Δημότες να διαβάσουν το σχέδιο σχεδιασμού της προηγούμενης δημοτικής αρχής του 2014 και να το συγκρίνουν με αυτό της Κας Στεργίου. 

Θα διαπιστώσουν ότι πρόκειται για μια πιστή αντιγραφή του προηγουμένου. Αυτή είναι η αντιμετώπιση για το μέλλον και τον προγραμματισμό της επόμενης 4ετίας από την Κα Στεργίου για τον Δήμο Στυλίδας. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το τοπικό συμβούλιο της Στυλίδας καλείται στο προσεχές συμβούλιο να δώσει τις προτάσεις του για το σχέδιο που ψηφίστηκε χθες και μάλιστα καλούνται τα μέλη να απαντήσουν έως τις 5 Αυγούστου 2020. Αυτή είναι η διαχείριση του Δήμου από την Δήμαρχο.

Θέμα 4ο: Λήψη απόφασης περί αποδοχής της χρηματοδότησης του Δήμου Στυλίδας από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»


Για τον Δήμο Στυλίδας έχουν εγκριθεί 260.000€ από τον Απρίλιο του 2019 για τον Εκσυγχρονισμό του Δικτύου Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Δεκατρείς μήνες μετά την ανάληψη της Δημαρχίας από την Κα Στεργίου δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την Αποχέτευση και δεν έχει αρχίσει καθόλου η μελέτη Ύδρευσης, παρόλο που λίγους μήνες πριν ζητούσε συγγνώμη από τους Δημότες για τις βλάβες στο Δίκτυο. Το πιο επικίνδυνο όμως για τον Δήμο είναι ότι το θέμα για την αποδοχή των χρημάτων από το πρόγραμμα έγινε τώρα γιατί 13 μήνες δεν είχε καταλάβει κανείς ότι τα χρήματα αυτά δεν τα είχαμε αποδεχθεί. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Θέμα 9ο: Ίδρυση παιδικής χαράς στην Κοινότητα Αχλαδίου

Στο θέμα αυτό το γραφείο δημοσίων σχέσεων της Δημάρχου την συμβούλεψε πάλι ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις την αλήθεια είναι να την διαστρεβλώσεις. Η αντιπολίτευση μέχρι και το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο υπερψήφισε την πρόταση για μεταφορά της παιδικής χαράς στην Πλατεία του Χωριού λόγω προβλημάτων ιδιοκτησίας της τωρινής θέσης. 

Ωστόσο στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο μας κοινοποιήθηκε ένσταση ομάδας κατοίκων του χωριού που θέτουν με άρτια τεκμηριωμένο τρόπο τις αντιρρήσεις τους για αυτή την κίνηση καθώς και για την ορθή λειτουργία της στην συνέχεια. Ζητήσαμε λοιπόν από την Δήμαρχο να μας τεκμηριώσει γιατί αγνοεί την φωνή και αυτών των κατοίκων. 

Γιατί δεν δίνει την δυνατότητα στο τοπικό συμβούλιο, στους μηχανικούς του Δήμου, στους ίδιους τους κατοίκους να εκφραστούν και να λάβουμε γνώση όλων αυτών. Συνεπώς η άρνηση μας για την ψήφιση του θέματος δεν αφορά την καθαυτό κατασκευή της παιδικής χαράς στο Αχλάδι. Η άρνηση μας έχει να κάνει με το ότι πρέπει να ακουστούν όλες οι απόψεις έτσι ώστε να επιτευχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία της παιδικής χαράς, αλλά και η βέλτιστη οικονομική λύση για την κατασκευή αυτής. 

Άλλωστε η απόφαση και τα έγγραφα που θα βγουν από το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποδείξουν αυτά που λέμε μιας και αναφέρεται ξεκάθαρα ότι δεν είμαστε αρνητικοί στην κατασκευή της παιδικής χαράς στο Αχλάδι αλλά είμαστε αρνητικοί στο να μην λαμβάνονται υπ’ όψιν και να συζητιούνται οι διαφορετικές απόψεις.

Ένας χρόνος μετά από την ανάληψη του Δήμου, η Κα Στεργίου ασχολείται με το προφίλ της και την εικόνα της προς τα έξω. Τα προβλήματα όμως τρέχουν και δεν μπορούν να περιμένουν. Δεσμευόμαστε ότι τις επόμενες ημέρες η ομάδα της αντιπολίτευσης θα ενημερώσει διεξοδικά και τεκμηριωμένα τους Δημότες για την χρονιά που πέρασε. Είναι καθήκον μας να υψώσουμε με επιχειρήματα την φωνή μας έτσι ώστε να δώσουμε την δυνατότητα στους πολίτες να ακούσουν και την άλλη όψη της καθημερινότητας του Δήμου.

Ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας
Δημοτικός Σύμβουλος

Αποστόλου Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative