Social Icons

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Αντιδρούν οι αλιείς του συνεταιρισμού της Στυλίδας



Αντιδρούν οι αλιείς του συνεταιρισμού της Στυλίδας
Δημοσίευμα της Υπαίθρου Χώρας

Για παράνομη διακίνηση αλιευμάτων κάνουν λόγο τα μέλη του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Στυλίδας. 
Η μέχρι τώρα κατάσταση που βιώνουν από την εμπορία και διακίνηση των προϊόντων που παράγουν είναι αρνητική. Ο αθέμιτος ανταγωνισμός έχει εκτοπίσει από τις τοπικές αγορές τα μέλη του συνεταιρισμού. 

Απογοητευμένος από αυτή την κατάσταση, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Ιωάννης Αθανασίου, κάνει έκκληση στους φορείς και στην τοπική κοινωνία της Φθιώτιδας να ενισχύσουν τις νόμιμες διαδικασίες διακίνησης των αλιευμάτων και όχι το παραεμπόριο. «Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο με αυτά τα προβλήματα που συναντάμε στην αγορά των ψαριών, διακινούνται αλιεύματα χωρίς παραστατικά και οι συναλλαγές γίνονται εν κρυπτώ», τονίζει.

Η διαδικασία αλίευσης και εμπορίας των προϊόντων δεν γίνεται με νόμιμο τρόπο, όπως δηλώνει ο ίδιος και η μεγάλη ζημιά γίνεται στο οικοσύστημα και όχι μόνο στην αγορά. «Αλιεύουν ψάρια με λάμπες LED κατά τις νυχτερινές ώρες και με αυτόν τον τρόπο διαταράσσεται το οικοσύστημα», σημειώνει.

Γίνεται μία φιλότιμη προσπάθεια από την πλευρά των λιμενικών, όπως δηλώνει ο κ. Αθανασίου, «αλλά πολλές φορές οι πράξεις τους ακυρώνονται από άνωθεν εντολές, οι οποίες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό και τη δική μας αποτελεσματικότητα». Χαρακτηριστικό παράδειγμα μέσα από αυτόν τον εκφυλισμό της παραγωγικής διαδικασίας, όπως αναφέρει ο ίδιος, αποτελεί η μείωση του αριθμού των μελών του συνεταιρισμού.

Από 80 μέλη που αριθμούσε παλαιότερα, σήμερα τα μέλη ανέρχονται σε 20, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί και να τίθεται θέμα συνέχισης της λειτουργίας του ή όχι. «Με αυτή την κατάσταση που βιώνουμε δεν μπορούμε ως συνεταιρισμός να έχουμε ισότιμη μεταχείριση στα οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά δρώμενα του τόπου μας», καταλήγει ο κ. Αθανασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative