Social Icons

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Εργοδοτικά εγκλήματα από αρχές Μαΐου μέχρι τέλος Αυγούστου, 2020 / Αυτό που παράγει ο καπιταλισμός είναι ο θάνατος


Εργοδοτικά εγκλήματα από αρχές Μαΐου μέχρι τέλος Αυγούστου, 2020 / Αυτό που παράγει ο καπιταλισμός είναι ο θάνατος


Αναδημοσίευση από το https://proletconnect.blogspot.com

Ακολουθεί μια ακόμα προσπάθεια συνολικής καταγραφής εργοδοτικών εγκλημάτων από τις αρχές Μαΐου μέχρι τέλος Αυγούστου. Στην παρακάτω λίστα δεν έχουν καταγραφεί οι δεκάδες εργαζόμενοι/ες που έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό μέσα στα κάτεργα της μισθωτής εργασίας.

8/5 37χρονος ναυτεργάτης τραυματίστηκε στο κεφάλι από αλυσίδα κατά τη διάρκεια εργασιών σε σκάφος σε ναυπηγείο στο Πέραμα.

20χρονος εργάτης σκοτώθηκε, όταν καταπλακώθηκε από τρακτέρ στη Φθιώτιδα.11/5 60χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του πέφτοντας σε φρεάτιο ασανσέρ από τον 4ο όροφο ανεγειρόμενης πολυκατοικίας στην Ιτέα.11/5 60χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του, ενώ ο γιός του τραυματίστηκε σοβαρά όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο πλίθινης αποθήκης στον Άγιο Νικόλαο Ευρυτανίας.

16/5 Δύο μετανάστες εργάτες 45 και 38 ετών έχασαν τη ζωή τους στην Αμφίκλεια όταν το τρακτέρ, κατά τη διάρκεια κουβαλήματος πετρών, τους καταπλάκωσε.

18/5 Δύο εργάτες, στο ορυχείο Νότιου Πεδίου της ΔΕΗ στην Κοζάνη, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με κατάγματα όταν όχημα μεταφοράς ανατράπηκε.

21/5 Διανομέας στην Ορεστιάδα τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της εργασίας του.

21/5 Τεχνίτης που εργάζεται στην COSCO στον Πειραιά διαγνώστηκε με covid-19. Τα δείγματα που πάρθηκαν από τους συναδέλφους του για να δουν αν μεταδόθηκε ο ιός ήταν μηδαμινά.

21/5 50χρονος εργαζόμενος σε εργοστάσιο κονσερβοποιίας στη Λάρισα τραυματίστηκε στον θώρακα όταν έπεσε από μεγάλο ύψος.

27/5 65χρονος οικοδόμος έχασε τη ζωή στο Ηράκλειο Κρήτης, έπειτα από πτώση του από τον 4ο όροφο.

28/5 Ο 49χρονος Άρης Ζαρκινός εργαζόμενος στον ΟΤΕ, αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του. Πέθανε λίγο πριν εκπνεύσει η διορία που είχε για το αν δεχτεί την «εθελούσια αποχώρηση». Οι συνάδελφοί του δηλώνουν πως δεν άντεξε την όλη πίεση από την εργοδοσία.

28/5 Εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Πύργου τραυματίστηκε στο κεφάλι έπειτα από πτώση της από το απορριμματοφόρο.

30/5 Εργαζόμενος σε εργολαβία υδραυλικών στο εργοτάξιο της μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V, τραυματίστηκε στον ώμο και έχει κατάγματα στη σπονδυλική στήλη έπειτα από πτώση ύψους τεσσάρων μέτρων σε ακάλυπτο.

2/6 Εργαζόμενος – οδηγός φορτηγού έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία στο εργοστάσιο της βιομηχανίας ζωοτροφών (ΕΛΒΙΖ) στην Ξάνθη.

2/6 Οδηγός φορτηγού έπαθε έμφραγμα και πέθανε πάνω στο τιμόνι. Το όχημα έπεσε πάνω σε εταιρεία στην Πειραιώς.

3/6 Οδηγός βυτιοφόρου έχασε τη ζωή του στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας, όταν το όχημα ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε τσιμεντένιο διαχωριστικό.

5/6 55χρονος τεχνίτης έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία, στην προσπάθειά του να αλλάξει θερμοσίφωνα σε διαμέρισμα.

6/6 ο 29χρονος εργάτης Χρήστος Ζορμπάς έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία στο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας «Ήπειρος» στην Άρτα. Η εταιρεία προσπάθησε να κουκουλώσει την δολοφονία.

6/6 35χρονος εργαζόμενος έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία, κατά την διάρκεια εργασιών επισκευής στο λέβητα του φορτηγού πλοίου «NODUS» σημαίας Λιβερίας, που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πειραιά.

10/6 61χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε σε ναυπηγοεπισκευαστική επιχείρηση στη Σαλαμίνα, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών, έπεσε σε κατάστρωμα πλοίου στηριζόμενος στο δεξί του χέρι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον καρπό.

11/6 Εργαζόμενος ως ντελίβερι έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, το οποίο τον εγκατέλειψε, στην οδό Ιάσωνος στη Βουλιαγμένη.

11/6 50χρονος οικοδόμος έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από τον δεύτερο όροφο κτιρίου στη Χαλκίδα.

11/6 Εργάτης του δήμου Βύρωνα, με 4μηνη σύμβαση εργασίας, κατά τη διάρκεια περισυλλογής απορριμμάτων έπαθε κάταγμα στο πόδι του εξαιτίας της πτώσης ογκώδους αντικειμένου.

12/6 36χρονος, μέλος πληρώματος δεξαμενόπλοιου με σημαία Νήσων Μάρσαλ που βρισκόταν στο ναυπηγείο του Νεωρίου, τραυματίστηκε όταν έπεσε από ύψος.

14/6 30χρονος συντηρητής ασανσέρ έχασε τη ζωή του μετά από 15 μέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Σε ανελκυστήρα στο Παγκράτι, που πραγματοποιούνταν εργασίες αντικατάστασης συρματόσχοινων με ευθύνη του γραφείου "ARISTON LIFT", το ασανσέρ έπεσε στο κενό από τον 5ο όροφο με τον εργαζόμενο να βρίσκεται μέσα.

19/6 Ο 47χρονος εργάτης Γ.Τ. έχασε την ζωή του όταν καταπλακώθηκε από μπετόν στο εργοτάξιο της ΑΚΤΩΡ στην κατασκευή του τμήματος του Κάθετου Άξονα (Βουλγαρία – Εχίνος – Ξάνθη) κοντά στο Δημάριο. Ακόμα δύο εργάτες τραυματίστηκαν.

6/6 Ο 29χρονος εργάτης Χρήστος Ζορμπάς έχασε την ζωή του από ηλεκτροπληξία στο εργοστάσιο «Ήπειρος». Η εταιρεία προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στον εργαζόμενο, ενώ δεν προχώρησαν ούτε στην ενημέρωση των γονιών του.

19/6 Εργαζόμενη στην επιχείρηση «ΙΩΝΙΚΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ» ακρωτηριάστηκε στο δάχτυλο κατά τη διάρκεια καθαρισμού της μηχανής.

20/6 Τρεις εργάτες έπεσαν σε φρεάτιο νεοαναγειρόμενης οικοδομής στο Γαλάτσι.

20/6 Κατά την διάρκεια εργασιών σε πηγάδι στο Κορωπί, δύο εργάτες έπεσαν μέσα σε αυτό. Ο ένας εργάτης ανασύρθηκε νεκρός.

20/6 Εργάτης ηλεκτρολόγος έχασε την ζωή του στην Πύλο της Μεσσηνίας όταν κατά την διάρκεια εργασιών σε ξενοδοχειακό συγκρότημα έπεσε στο κενό από κολόνα φωτισμού.

21/6 48χρονος εργάτης σε πλοίο εντός της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος τραυματίστηκε στο κεφάλι έπειτα από σπάσιμο συρματόσχοινου.

23/6 20χρονος ντελιβεράς έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο εν ώρα εργασίας.

26/6 Εργάτης στην Λάρισα έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από χώματα.

26/6 Εργαζόμενος, μέλος του πληρώματος του «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ» που βρίσκεται στον Πειραιά τραυματίστηκε στο πόδι.

26/6 Εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Λάρισας κατά τη διάρκεια της αποκομιδής απορριμμάτων έπεσε από το απορριμματοφόρο.

1/7 47χρονος εργάτης, κατά τη διάρκεια εργασιών σιδηροκατασκευής, έχασε τη ζωή του πέφτοντας από τον 5ο όροφο ξενοδοχείου στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής.

2/7 Εργαζόμενος στην κατασκευή της μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V έπεσε από ύψος με αποτέλεσμα να υποστεί κάκωση στον αυχένα.

2/7 59χρονος εργαζόμενος ιδιωτικού συνεργείου σε ναυπηγείο της Σαλαμίνας τραυματίστηκε στα πλευρά, κατά τη διάρκεια εργασιών σε κατάστρωμα πλοίου.

3/7 Εργαζόμενος σε απορριμματοφόρο στο Δήμο Ν. Ιωνίας τραυματίστηκε στο χέρι, στην προσπάθειά του να μεταφέρει τζάμι.

9/7 30χρονος εργολαβικός εργάτης του ΔΕΔΔΗΕ τραυματίστηκε βαριά στο χωριό Ροδάκινο Ρεθύμνου με κίνδυνο να χάσει την ζωή του.

9/7 34χρονη δημοτική υπάλληλος, επιμελήτρια στο πρόγραμμα REACT, έπεσε από μπαλκόνι με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

12/7 Εργαζόμενος στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου υπέστη εγκαύματα κατά τη διάρκεια εργασιών.

14/7 Δύο εργάτες, 52 και 30 ετών, έχασαν τη ζωή τους όταν έπεσαν από αναβατόριο από μεγάλο ύψος οκταώροφης πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο.

15/7 Ο 55χρονος εργάτης Θανάσης Καραμπέλου εργαζόμενος σε λατομείο του ομίλου «FHL. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ», έχασε τη ζωή του όταν έπεσε στον γκρεμό, έπειτα από υποχώρηση εδάφους.

17/7 Οδηγός σε απορριμματοφόρο στα Καμένα Βούρλα τσιμπήθηκε από σφήκα την ώρα που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του πάνω στο τιμόνι.

17/7 Εργολαβικός εργαζόμενος στην μονάδα ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V έπεσε από ύψος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

19/7 Εργαζόμενος επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος τραυματίστηκε από ηλεκτροπληξία.

21/7 25χρονος εργάτης σε οικοδομή της εταιρείας «ΣΕΙΡΙΟΣ» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έπεσε από ύψος 5 μέτρων και νοσηλεύεται σοβαρά στο ΑΧΕΠΑ.

29/7 Εργαζόμενη στις εγκαταστάσεις της «Μόρνος» στη Θήβα τραυματίστηκε σοβαρά όταν κλαρκ με συμπαγή ελαστικά έπεσε πάνω στο πόδι της, με αποτέλεσμα να συνθλιβεί το πέλμα της.

29/7 Εργαζόμενος σε εργολάβο που διαχειρίζεται τα απορρίμματα στο Μεγαβούνι Αρκαδίας τραυματίστηκε σοβαρά.

30/7 Διανομέας στο κατάστημα «Domino’s» Καλλιθέας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

31/7 Εργαζόμενος διανομέας έχασε τη ζωή του στην Βουλιαγμένη.

4/8 Εργαζόμενος στις εγκαταστάσεις της LPC του ομίλου «Motor Oil», έχασε τη ζωή του έπειτα από πτώση ενώ εκτελούσε εργασίες σε ύψος.

7/8 Εργαζόμενος ψεκαστής στη δασοκτονία στην Κρήτη τραυματίστηκε ελαφρά όταν το τρακτέρ έπεσε σε κρυμμένο λάκο.

7/8 Εργαζόμενος στο κονσερβάδικο «DEL MONTE» στη Λάρισα υπέστη κάταγμα στη φτέρνα.

14/8 Ο 55χρονος Οικοδόμος Α.Π. έπεσε από τον τρίτο όροφο οικοδομής στο Ηράκλειο της Κρήτης. Έπειτα από μια βδομάδα διασωληνωμένος, δεν άντεξε, και έχασε τη ζωή του.

17/8 Εργαζόμενη σε καφετέρια του Ρεθύμνου τραυματίστηκε σοβαρά όταν διερχόμενο αυτοκίνητο την χτύπησε την ώρα που διέσχιζε τον δρόμο.

19/8 Σε φωτιά που προκλήθηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» της ναυτιλιακής εταιρείας «MARMARAS NAVIGATION LTD», που βρισκόταν εν πλω στην Αραβική θάλασσα, βρήκε τραγικό θάνατο 55χρονος ναυτεργάτης, ενώ τραυματίστηκε και ο Γ' Μηχανικός του πλοίου.

24/8 Εργάτης έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης σε φωτοβολταϊκό πάρκο του δήμου Μεσολογγίου.

24/8 30χρονος ναυτεργάτης έχασε τη ζωή του έπειτα από έκρηξη στο πλοίο «BLUE HORIZON» στην Κρήτη. Ακόμα ένας συνάδελφός του έχει τραυματιστεί σοβαρά και νοσηλεύεται στην εντατική, ενώ ακόμα δύο ναυτεργάτες τραυματίστηκαν.

26/8 20χρονος εργάτης σε οικοδομικές εργασίες στην Λευκάδα τραυματίστηκε σοβαρά έπειτα από πτώση του από έξι μέτρα.

26/8 Εργαζόμενος στο αεροδρόμιο της Σάμου έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας. Στον χώρο εργασίας του αεροδρομίου δεν υπήρχε γιατρός.

31/8 Αλιεργάτης έχασε τη ζωή του στην ιχθυόσκαλα της Πάτρας, όταν μπλέχτηκε στα δίχτυα καϊκιού και πνίγηκε.

31/8 Οδηγός σε απορριμματοφόρο του δήμου Γαλατσίου τραυματίστηκε όταν ανατράπηκε το όχημα.

31/8 Εργάτης της ΛΑΡΚΟ τραυματίστηκε στην πλάτη από λαμαρίνα που ξεκόλλησε στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.
proletconnect.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative