Social Icons

Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

ΦΙΛΤΡΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ



ΦΙΛΤΡΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ 

Σε πολλές στιγμές και συνθήκες της καθημερινής ζωής χρειάζεται να «φιλτράρουμε» τις πληροφορίες που δεχόμαστε έτσι ώστε να λαμβάνουμε πάντα τις σωστότερες, κατά το δυνατόν, αποφάσεις. Μέσα από αυτό το «φιλτράρισμα» των μηνυμάτων που δεχόμαστε καλλιεργούμε την κριτική μας σκέψη και αποκτούμε μια διαφορετική, βελτιωμένη αντίληψη απέναντι στα πράγματα και την ίδια τη ζωή. Είναι αυτή η ικανότητα μας, η κυριαρχία της λογικής που μας ξεχωρίζει από τα άλλα πλάσματα αυτού του πλανήτη και στην ουσία μας έχει οδηγήσει στο να νιώθουμε ότι έχουμε κάποια «εξουσία» και επιρροή πάνω τους.

Πέραν όμως τούτου, του μεταφορικού δηλαδή φίλτρου που καλούμαστε να χρησιμοποιούμε καθημερινά, υπάρχουν και κάποια άλλα φίλτρα που είναι αληθινά και κατασκευάζονται σε εργοστάσια. Αυτά τα φίλτρα πολλές φορές χρησιμοποιούνται για το κοσκίνισμα στερεών τροφών ή άλλων υλικών όπως αλεύρι, ζάχαρη, κανέλλα και αρκετά άλλα. Στην πραγματικότητα όμως τα περισσότερα φίλτρα έχουν εφαρμογή βασικά στα υγρά στοιχεία όπως είναι το νερό που πίνουμε σε καθημερινή βάση. Κάποιες συσκευές εξ’ αυτών ήταν διαχρονικά δημοφιλείς και ακόμα είναι, για παράδειγμα τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου. Άλλες πάλι εγκαταστάσεις δεν γνώρισαν μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο τα προηγούμενα χρόνια είτε λόγω πολυπλοκότητας είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω του αυξημένου κόστους. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων φίλτρων είναι τα φίλτρα νερού αντίστροφης ώσμωσης. Πλέον βέβαια, μιας και βρισκόμαστε ήδη σε μια πολύ σύγχρονη εποχή, όλες αυτές οι συσκευές βρίσκουν εφαρμογή, όχι μόνο σε εταιρικό αλλά και σε οικιακό επίπεδο και περιβάλλον.
ΦΙΛΤΡΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ


Ας μιλήσουμε όμως τώρα για κάποια άλλα φίλτρα που δεν είναι τόσο ευρέως γνωστά. Ξεκινάμε τη συζήτησή μας με τα φίλτρα νερού ψυγείων. Αυτά, στο εσωτερικό τους, περιέχουν είτε κοκκώδη ή συμπαγή ενεργό άνθρακα, είτε πολυπροπυλένιο, είτε ρητίνη. Ο σκοπός αυτών των ουσιών είναι να αποτρέπουν τα άλατα ή και άλλες επικίνδυνες ουσίες από το να καταλήγουν στο ποτήρι μας. Φυσικά ένα τέτοιο φίλτρο το συναντούμε μόνο σε ψυγεία που έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν παγάκια ή έχουν βρύση κρύου νερού.
Αυτά τα φίλτρα τώρα διακρίνονται σε εσωτερικού ή εξωτερικού τύπου. Ο πρώτος τύπος είναι αρκετά ιδιαίτερος αφού δεν ταιριάζει σε όλες τις μάρκες ψυγείων. Ο δεύτερος τύπος είναι πιο συνηθισμένος και εύκολος στην τοποθέτηση στο πίσω εξωτερικό μέρος του ψυγείου. Η διάρκεια ζωής αυτών των φίλτρων είναι από 6 μήνες περίπου έως και 1 χρόνο. Είναι ένας έξυπνος τρόπος αποφυγής τοποθέτησης και ενός δεύτερου φίλτρου μπαταρίας κουζίνας. Αυτές οι συσκευές για το ψυγείο μας κοστίζουν από 50€ έως 150€.

Ας δούμε τώρα τα φίλτρα νερού κεντρικής παροχής που επίσης δεν είναι πάρα πολύ γνωστά. Η αγορά και η τοποθέτησή τους κοστίζει από 15 μέχρι και 650€ και όπως καταλαβαίνουμε φιλτράρουν το σύνολο του νερού που προμηθευόμαστε μέσω του δικτύου. Δηλαδή είτε χρησιμοποιούμε κάποια βρύση στην κουζίνα είτε κάποια του μπάνιου είτε κάποια εξωτερική για το πότισμα των φυτών έχουμε πάντα πεντακάθαρο και απολύτως φιλικό προς το περιβάλλον νερό. Κάποια βέβαια περιέχουν μονό φίλτρο ενώ κάποια άλλα έχουν διπλό ή και τριπλό. Αυτός είναι σίγουρα ένας σοβαρός παράγοντας που επηρεάζει την τιμή αλλά και την αποτελεσματικότητα του φιλτραρίσματος. Ακόμη, μερικά φίλτρα είναι αυτοκαθαριζόμενα και δεν απαιτούν επιπλέον συντήρηση ενώ άλλα είναι με φίλτρο που αντικαθίσταται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Τέλος, θα μιλήσουμε για τα εξίσου άγνωστα (!) φίλτρα νερού ντουζ. Αυτά κοστολογούνται από 10€ ως 50€ στο περίπου. Ο σκοπός τους είναι να παρέχουν ανώτατης ποιότητας νερό για να πλενόμαστε ή για να πλένουμε στη μπανιέρα κουβέρτες και ότι άλλο δε χωράει στο πλυντήριο ρούχων. Το φίλτρο σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να είναι κεραμικό ή να περιέχει KDF ή ενεργό άνθρακα προκειμένου να κατακρατούνται τυχόν χλωριούχες ενώσεις ή άλλα βλαβερά για την υγεία μας παράγωγα. Αυτά ήταν μερικά από τα φίλτρα νερού που ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πως υπάρχουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative