Social Icons

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης για την υγεία του λαού


Τα στοιχεία αποκαλύπτουν την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης για την υγεία του λαού
Στοιχεία που εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και αποδεικνύουν ότι βασικό κριτήριο για τις επιλογές της δεν ήταν η υγεία του λαού, αλλά το πώς θα εξυπηρετήσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που συνδέονται με το «άνοιγμα» του Τουρισμού και των Μεταφορών, παρουσίασε χτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, από τους 2.162.251 εισερχόμενους στη χώρα ελέγχθηκαν στα σημεία εισόδου μόνο οι 266.116, δηλαδή μόλις το 12%! Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν ίσχυσε ευθύς εξαρχής η επίδειξη εξέτασης στις πύλες εισόδου της χώρας, που θα δείχνει ότι ο επισκέπτης δεν πάσχει από κορονοϊό, κάτι που θα γίνεται από εδώ και στο εξής, ανέφερε το εξής απίστευτο:

Ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης παίρνονται με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και ότι ανάλογα με την εξέλιξή τους κρίνεται και η αποτελεσματικότητα των μέτρων που παίρνει προληπτικά η κυβέρνηση! Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο λαός μας λειτούργησε σαν πειραματόζωο, με την κυβέρνηση να κουρελιάζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι όροι που έθεσαν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, κυρίως όσοι σχετίζονται με τον Τουρισμό. 

Και τώρα που φαίνεται ότι η έξαρση των κρουσμάτων εκτοξεύεται, με καθοριστική συμβολή των «εισαγόμενων», παίρνεται αυτό ακριβώς το μέτρο που θα μπορούσε να παρθεί προληπτικά, από τα μέσα Ιούλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν το 1/6 του συνόλου των κρουσμάτων καταγράφηκε την τελευταία βδομάδα (961)! 
Επιπλέον, όπως είπε ο υπουργός, από τα 5.623 κρούσματα στη χώρα, τα 1.146 πήραν εξιτήριο από νοσοκομεία και τα 2.839 ανάρρωσαν κατ' οίκον, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία όσων νόσησαν, είτε έμειναν σπίτι χωρίς συστηματική ιατρική παρακολούθηση, είτε αναγκάστηκαν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για κατ' οίκον ιατρικές επισκέψεις. 

Αυτό δείχνει ότι με ευθύνη της κυβέρνησης το δημόσιο σύστημα Υγείας παραμένει αθωράκιστο και γυμνό, ενόψει μάλιστα του δεύτερου κύματος. Τα στοιχεία αυτά αποκαλύπτουν την αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης για τη ραγδαία αύξηση και διασπορά της νόσου στη χώρα, για το άνοιγμα του τουρισμού με δειγματοληπτικούς αντί για καθολικούς ελέγχους, «υγειονομικά» πρωτόκολλα υποταγμένα στους νόμους της αγοράς και όχι της επιστήμης, κι ένα σύστημα Υγείας της «μιας νόσου», που εξακολουθεί να αγκομαχά κάτω από το βάρος των τεράστιων ελλείψεων σε κρατικούς πόρους και μόνιμο δυναμικό. 

Παρ' όλα αυτά και χτες η κυβέρνηση επιχείρησε να μετατοπίσει τις δικές της ευθύνες στον λαό, ενοχοποιώντας τον για τη χαλάρωση που τροφοδότησε η πολιτική της, με τα αναρίθμητα «μπρος - πίσω» και τις «εκπτώσεις» στα μέσα προστασίας, αφήνοντας ξεκρέμαστους χιλιάδες εργαζόμενους από τη στάση του λεωφορείου μέχρι τον εργασιακό τους χώρο, με την «κοστολόγηση» των ουσιαστικών μέτρων πρόληψης, χαραμίζοντας το χρόνο που κερδήθηκε στα πόδια του τουριστικού κεφαλαίου. 
Και στη χτεσινή ενημέρωση η «ατομική ευθύνη» απογειώθηκε για το μετά, «για την πορεία της πανδημίας, για τον περιορισμό της διασποράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative