Social Icons

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ


ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
Την Παρασκευή 14/08/20, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτή Διαμάντω Μανωλάκου και τον Ηλιόπουλο Γιάννη, Δημοτικό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, πραγματοποίησαν περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων. Συνομίλησαν με το προσωπικό και την ενημερωθήκαν από την υποδιευθύντρια, για τη λειτουργία του. 
 
Από την πλευρά των εκπροσώπων του ΚΚΕ τονίστηκε ότι, μόνο κατ’ όνομα είναι πρότυπο 24ωρης λειτουργίας, όπως το ονόμασε ο Υπουργός Υγείας, αφού στερείται μόνιμου ιατρικού δυναμικού βασικών ειδικοτήτων. Δηλαδή οργανικές θέσεις πλήρους απασχόλησης. Είναι χαρακτηριστικό πως στο ΚΥ οι περισσότερες ιατρικές ειδικότητες, έρχονται μόνο ως επισκέπτες, μία φορά το μήνα ή την εβδομάδα ( ορθοπεδικός, πνευμονολόγος, παιδίατρος κ. ά.), ενώ λείπουν εξ ολοκλήρου ειδικότητες καρδιολόγου και οφθαλμίατρου. 
Ταυτόχρονα οι περισσότερες από τις υπάρχουσες θέσεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού είναι επικουρικές ή αγροτικοί γιατροί, που σημαίνει με όριο λήξης. Όμως το θέμα της υγείας των κατοίκων της περιοχής και συνολικά του λαού, δεν μπορεί να είναι παροδικό, αλλά συνεχές και σε επάρκεια.

Εξάλλου, ειδικά με την εμπειρία από την πανδημία του κορωνοϊού, αναδεικνύεται η αναγκαιότητα της δημόσιας σύγχρονης και δωρεάν Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας υγείας για το λαό. Η προπαγάνδα της ΝΔ περί ατομικής ευθύνης ή Κέντρο Υγείας δήθεν πρότυπο -γυμνό όμως από μόνιμο ιατρικό και άλλο προσωπικό- δεν είναι απλά κοροϊδία, αλλά, έτσι, αποκρύπτεται ότι η κυβέρνηση ευνοεί και ενισχύει την κερδοφορία της περιβόητης ιδιωτικής πρωτοβουλίας, των εμπόρων του πόνου.

Επίσης η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων, Μιλτιάδη Ηλιόπουλο ο οποίος έθεσε τα βασικότερα προβλήματα της πόλης για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες του κλάδου. Τόσο για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του αποχετευτικού της πόλης, όσο και για την πρόσβαση των μικρομεσαίων ξενοδόχων, στις ιαματικές πηγές και τα υδροθεραπευτήρια. 

Να μην είναι η χρήση τους αποκλειστικότητα μόνο λίγων μεγαλοξενοδόχων.
Από την πλευρά του ΚΚΕ ενημέρωσαν, ότι, τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση, απαξιώνουν μέσω της εγκατάλειψης και υπονομεύουν τον ιαματικό πλούτο της περιοχής, προκειμένου να προωθηθεί η ιδιωτικοποίησή του. Ενδιαφέρονται μόνο για την αύξηση των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Θέση του ΚΚΕ είναι πως ο ιαματικός υδροθεραπευτικός πλούτος της περιοχής προέρχεται από τη φύση και, γι’ αυτό, ανήκει σε όλους. Συνεπώς πρέπει να είναι προσβάσιμος και δωρεάν για το λαό, με καλοσυντηρημένες κρατικές υποδομές.

Ταυτόχρονα οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ δεσμεύτηκαν ότι τα θέματα, τόσο της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας με μόνιμο προσωπικό, όσο και τα θέματα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του αποχετευτικού των Καμένων Βούρλων, θα τα θέσουν τόσο σε τοπικό, περιφερειακό επίπεδο με τη Λαϊκή Συσπείρωση, όσο και στη Βουλή, ασκώντας πίεση στην κυβέρνηση για τη λύση τους, αφού πρόκειται για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, του ίδιου του λαού.

ΛΑΜΙΑ 17 08/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative