Social Icons

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

ΘΑΝΟΣ ΜΠΛΟΥΝΑΣ: Η ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ


Η ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
Η ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Περασμένα μεσάνυχτα της 26ης Αυγούστου 2020 διαβάζω στις τοπικές ιστοσελίδες δελτίο τύπου του Δήμου Στυλίδας για την προαναφερόμενη συνάντησή μου με την κα δήμαρχο στο δημαρχείο (βλ. και φωτογραφία του δελτίου τύπου).

Για πληροφόρηση όσων από τους φίλους μου παρακολουθούν επί 20 έτη και πλέον τις αναρτήσεις μου για τα τοπικά αυτοδιοικητικά δρώμενα σημειώνω ότι:


1) Η προαναφερόμενη επίσκεψή μου στο δημαρχείο πραγματοποιήθηκε μετά από ευγενική ανταπόκριση της κας δημάρχου σε σχετικό αίτημά μου, που είχα υποβάλει πέρυσι, προκειμένου να την ενημερώσω για κάποια επείγοντα προβλήματα που απασχολούσαν και εξακολουθούν να απασχολούν πολλούς κατοίκους της πόλης μας.

2) Η συνάντησή μας διήρκησε περίπου ένα δίωρο, κατά το οποίο συζητήθηκαν σε φιλικό κλίμα τα σχέδια του δήμου αλλά και η ανάγκη επίλυσης πολλών από τα προβλήματα που αναφέρονταν α)στο παλιό μου υπόμνημα που είχε αναρτηθεί προ έτους στις τοπικές ιστοσελίδες β) στις προτάσεις που περιλάμβανε το πρόσφατο (20.8.2020) κείμενό μου με τίτλο ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΚΑΤΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ και γ) στο συμπληρωματικό υπόμνημα με προτάσεις που της παρέδωσα κατά τη συνάντησή μας και θα επισυνάψω στο Υ.Γ. του κειμένου που πληκτρολογώ.

3) Φεύγοντας ευχαρίστησα την κα δήμαρχο για τον χρόνο που μου διέθεσε, της ευχήθηκα επιτυχία στο έργο της και τη διαβεβαίωσα ότι, όπως έκανα και με τους προκατόχους της στο αξίωμα, θα εξακολουθήσω να ασκώ καλοπροαίρετη και ενίοτε αυστηρή κριτική στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής και να υποβάλλω χρήσιμες κατά τη γνώμη μου προτάσεις για το καλό της πόλης μας. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με το εάν οι σχέσεις μου με τον/την εκάστοτε δήμαρχο είναι καλές ή όχι, ή με το εάν ταυτίζονται ή όχι τα πολιτικά μας πιστεύω.

Ως ενεργό δημότη αυτής της πόλης δεν με ενδιαφέρει το χρώμα της κορδέλας που φορά κάθε φορά στο λαιμό η «γάτα/ος)»-ένοικος του δημαρχείου, αλλά αν πιάνει ή όχι ποντίκια. Αυτό πιστεύω ότι ενδιαφέρει και το σύνολο των δημοτών κάθε δήμου: Ο/Η δήμαρχος που εκλέγουν κάθε φορά να ασχολείται αποκλειστικά και αποτελεσματικά με τα "ποντίκια"–με την επίλυση των προβλημάτων του δήμου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Υ.Γ.: Το (νέο) υπόμνημα με τις προτάσεις που επέδωσα στην κα δήμαρχο:

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ κα ΔΗΜΑΡΧΟ

ΤΑ EYKΟΛΑ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ

1) Στάσιμα όμβρια στον περιφερειακό του πάρκου και Β. θεάτρου
2) Καθίσματα και στέγαστρα στις στάσεις λεωφορείων για Ανατ. Φθιώτιδα
3) Υγρό σαπούνι στα δημοτικά WC
4) Ξεκλείδωμα πόρτας βορ. του πάρκου
5) Αδέσποτα σκυλιά


ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΩΣ ΕΥΚΟΛΑ

1) Κατεδάφιση ανατ. τοιχίου στο πάρκο του ΟΣΕ
2) Κατασκευή mini golf για ηλικιωμένους (και όχι μόνο) στο πάρκο του ΟΣΕ και ανατολ. του ΚΑΠΗ
3) Επανατοποθέτηση στύλων και διχτυού στο γήπεδο βόλεϊ του πάρκου
4) Γήπεδο 5Χ5 στο πάρκο
5) Γήπεδο μπιτς βόλεϊ στο πάρκο του Καλόγηρου
6) Παγκάκια στην πλαζ του Καλόγηρου
7) Αξιοποίηση μιας αίθουσας στο κοινόχρηστο κτήριο των Εργατικών Κατοικιών για λειτουργία μίνι μάρκετ.
8) Λειτουργία δημοτικής βιβλιοθήκης στο κτήριο που στεγάζεται το ΚΕΠ και είχε κατασκευαστεί με απόφαση του Συμβουλίου Περιοχής (δεκαετία του 90) για τη στέγαση βιβλιοθήκης.
9) Μονοδρόμηση οδού Αγαθοκλέους
10) Αξιοποίηση πηγών Αγ. Δημητρίου Αχινού με τη διοργάνωση διήμερου ή τριήμερου ανοιξιάτικου ή θερινού φεστιβάλ νεολαίας.
11) Εύρεση στα αρχεία του δήμου και πιθανή αξιοποίηση Τοπικού Αναπτυξιακού Προγράμματος του Συμβουλίου Περιοχής Στυλίδας, που είχε συνταχθεί από ομάδα πανεπιστημιακών το 1998( μετά από σύμβαση του Τ. Σ. Στυλίδας με την τότε ΕΕΤΑΑ (τεχνικό σύμβουλο Κεντρικής Ένωσης Δήμων (και Κοινοτήτων) Ελλάδας.
12) Όσα αναφέρονται σε παλιότερο (προ έτους )υπόμνημά μου και σε πρόσφατο κείμενό μου που υπάρχουν στο διαδίκτυο.

ΤΑ ΔΑΠΑΝΗΡΑ

1) Κυκλικός κόμβος στην εθνική οδό στην εκβολή των οδών Φαλάρων ή Κουσβελάρη και διάνοιξη οδού ν. της Ροτόντας και πάρκου Κασομούλη, που θα συνδέει τις οδούς Κοντογιάννη και Αγαθοκλέους.
2) Αξιοποίηση μέσω σχετικού ευρωπαϊκού προγράμματος χρηματοδότησης του κτηρίου παλιών αποθηκών Ελαιουργικής.
3) Κατασκευή υπόγειας διάβασης της εθν. οδού από τη δυτ. πλευρά του πάρκου προς το λιμάνι. (στη δεκαετία του 90 είχε εξασφαλιστεί για το έργο αυτό από το Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας πίστωση 5 εκατ. δραχμών, η οποία, για γραφειοκρατικούς λόγους είχε πιστωθεί στο Λιμενικό Ταμείο και διατέθηκε για άλλους σκοπούς.
4) Κατασκευή γηπέδου σκουός και χειμερινού κινηματογράφου στο αναξιοποίητο τμήμα του κτηρίου-γιαπί στην ταράτσα του οποίου φιλοξενείται το προκάτ του πυροσβεστικού κλιμακίου.

Στυλίδα 26. 8.2020

Θάνος Μπλούνας
Δημότης-μόνιμος κάτοικος και π. δήμαρχος Στυλίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative