Social Icons

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Ν. Φθιώτιδας


Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Ν. Φθιώτιδας
ΛΑΜΙΑ 12/8/2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Ν. Φθιώτιδας

Το Προεδρείο του Σωματείου μας κατόπιν αιτήματός μας, συναντήθηκε την Παρασκευή 7/8/2020 με το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κο Σερέτη Φώτιο, με σκοπό την ενημέρωσή του για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας του νομού μας και δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία τους. Η συνάντησή μας ήταν εποικοδομητική και διεξήχθη σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης.

Αυτό που έγινε σαφέστατα αντιληπτό από τη συνάντηση, είναι πως επιτέλους, μετά από δεκαετίες αδιαφορίας για τα Κέντρα Υγείας του νομού μας, ο καθ΄ύλην αρμόδιος, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, με αφετηρία και την έναρξη λειτουργίας του πρότυπου Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων, είναι αποφασισμένος σε μια εξίσου αντίστοιχη αναβάθμιση και των υπολοίπων Κέντρων Υγείας της περιοχής μας, ενισχύοντας αυτά τόσο σε προσωπικό όσο και με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ενημερωθήκαμε ότι, από το Σεπτέμβριο, θα ξεκινήσει η εγκατάσταση και εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Πληροφοριακού Συστήματος και ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασθενούς, που πιλοτικά ξεκίνησε να εφαρμόζεται στο Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων και στα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας του νομού μας.

Σύντομα και στο πλαίσιο της συνεργασίας της 5ης ΥΠΕ με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα ξεκινήσει η συντήρηση/επισκευή των κτιρίων των Κέντρων Υγείας του νομού Φθιώτιδας, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημά μας εδώ και χρόνια.

Επίσης ζητήθηκε η ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των ΚΥ και ο εξοπλισμός των ασθενοφόρων τους, καθώς και πρόσληψη επικουρικού προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες. Ο κος Διοικητής δεσμεύθηκε για τον εξοπλισμό των ασθενοφόρων και την προμήθεια με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, σύμφωνα με τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας και στο πλαίσιο της αναβάθμισης που έχει υποσχεθεί. Ήδη η διαδικασία προμήθειας σανίδας ακινητοποίησης, αυτόματου απινιδωτή και παλμικού οξυμέτρου για το ασθενοφόρο του ΚΥ Μακρακώμης πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της. Το σωματείο μας θα συνεχίζει να πιέζει προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης και βαθμιαία την αντικατάστασης των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας.

Επίσης δεσμεύθηκε πως το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί ο πλήρης εξοπλισμός του οδοντιατρείου στο ΚΥ Αμφίκλειας με αντικατάσταση της οδοντιατρικής έδρας και όλα όσα χρειάζονται για την εύρυθμη λειτουργία του.

Προτάθηκε από το σωματείο μας η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων οι οποίοι και εκ περιτροπής να επισκέπτονται τα ΚΥ, εξετάζοντας στα εξωτερικά ιατρεία τους, κάτι που βρήκε σύμφωνο τον Κο Σερέτη, αρκεί όπως ειπώθηκε να υπάρξει και η ανάλογη ανταπόκριση στη διαδικασία πρόσληψης από ενδιαφερόμενους γιατρούς.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Κου Διοικητή, όταν του ζητήθηκε απο το σωματείο μας να χορηγηθούν στο προσωπικό των Κέντρων Υγείας, οι απαραίτητες για να επιτελέσει το έργο του, στολές εργασίας και υποδήματα, τόσο για το νοσηλευτικό, όσο και για το ιατρικό και λοιπό προσωπικό, ενώ για τα πληρώματα ασθενοφόρου, η διαδικασία παραλαβής βρίσκεται σε εξέλιξη, ικανοποιώντας παλαιότερο αίτημά μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οργανωμένα και σε αυτή την έκταση, στολές εργασίας και υποδήματα δεν έχουν αποσταλεί ποτέ στο προσωπικό των Κέντρων Υγείας του νομού μας, ενώ τα πληρώματα ασθενοφόρου δεν έχουν παραλάβει ποτέ μέχρι σήμερα στολές εργασίας.

Πιστεύουμε σύντομα (σύμφωνα και με την ενημέρωση που είχαμε) να επιλυθεί το θέμα της λειτουργίας των εργαστηρίων στα Κέντρα Υγείας, μικροβιολογικά και ακτινολογικά (όπου αυτά δεν λειτουργούν πλήρως), καθώς εκκρεμούν προσλήψεις προσωπικού και διαδικαστικά ζητήματα, μέχρι την έναρξη λειτουργίας των Κεντρικών Διαγνωστικών Εργαστηρίων.

Θα πρέπει κάποια στιγμή όλοι μας, αλλά κυρίως οι ασκούντες την πολιτική υγείας να δώσουμε την πρέπουσα σημασία, χωρίς καμία περικοπή, στη βάση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (κορμό της οποίας αποτελούν τα Κέντρα Υγείας), γιατί μέσα από την αναβάθμισή της και μόνο τότε θα επέλθει η πολυπόθητη αναβάθμιση-βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας απο το ΕΣΥ γενικότερα. Θα πρέπει λοιπόν τα Κέντρα Υγείας να ενισχυθούν με το κατάλληλο προσωπικό, να ανανεωθούν κτηριακά και με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και να αποκτήσουν επιτέλους ένα οργανισμό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν.

Το σωματείο μας και οι εργαζόμενοι που το αποτελούν, με αυτές τις λίγες δυνάμεις που έχουμε, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, για να επέλθει η πολυπόθητη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας προς τον πολίτη και συνάνθρωπο.

Γιατί η υγεία μας αφορά όλους.


Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΚΟΥΡΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                       ΚΡΙΚΖΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative