Social Icons

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της ΠΣτΕλ


Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της ΠΣτΕλ
Η Ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό απαραίτητο για την ζωή των ανθρώπων, αλλά και για κάθε παραγωγική διαδικασία. Διαμορφώνει την ποιότητα της ζωής του λαού και τον σύγχρονο χαρακτήρα της.

Δεν μπορεί να είναι αντικείμενο κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων και μονοπωλίων.

Σε αυτή τη βάση θεωρούμε αναγκαίο τον δημόσιο έλεγχο και εκφράζουμε την αντίθεση μας στις διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων που καθιέρωσαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας.

Διαφωνούμε από θέση αρχών με ιδιωτικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των επιχειρηματικών ομίλων και του μεγάλου κεφαλαίου και φυσικά η διαφορετική μας γνώμη συμπεριλαμβάνει και το προτεινόμενο μικρό Υδροηλεκτρικό Έργο στη θέση ΄΄ Κουκουβίστα΄΄ Δ.Ε Γραβιάς του Δήμου Δελφών στο Ν. Φωκίδας.

Εκτιμούμε ότι, πέρα από νομικές και διαδικαστικές ελλείψεις, η συγκεκριμένη πρόταση είναι επιβλαβής για τον τόπο και τους κατοίκους. Ιδιωτικοποιεί το νερό και τη χρήση του και δημιουργεί προϋποθέσεις ρύπανσής του. Επηρεάζει το φυτικό και ζωικό περιβάλλον της γύρω περιοχής.

Σε καμιά περίπτωση οι βλάβες που προκαλούνται και η συνολική ιδιωτικοποίηση στην παραγωγή της ενέργειας δεν μπορούν να ισοσκελιστούν με το όποιο τοπικό «ανταποδοτικό» όφελος.

Σε αυτή τη βάση, συνεκτιμώντας τα έγγραφα και τις διαμαρτυρίες που μας γνωστοποιήθηκαν, ψηφίζουμε ΑΡΝΗΤΙΚΑ.

ΛΑΜΙΑ 22.07.2020

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative