Social Icons

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Στυλίδα: Επιτέλους πεζοδρομούν το βράδυ την πλατεία!!!


Στυλίδα: Επιτέλους πεζοδρομούν το βράδυ την πλατεία!!!
"Η Δήμαρχος Βιργινία Στεργίου τολμά και δείχνει αποφασισμένη να αλλάξει πρόσωπο στη Στυλίδα και να κάνει την πόλη πιο ανθρώπινη και πιο φιλική προς το περιβάλλον", γράφει το lamiareport.gr.  Με την πεζοδρόμηση της οδού Φαλάρων, θα την μετατρέψει σε προορισμό για τους κατοίκους όλου του νομού Φθιώτιδας! (Δεν θα βρίσκουμε τραπέζι να καθίσουμε). Η οδός Φαλάρων σε συνδυασμό με την κεντρική πλατεία θα προσφέρει άπλετο χώρο για περίπατο και ποδήλατο!  (Θα πηγαίνουμε να κάνουμε ποδήλατο μετά τα μεσάνυχτα!) Το όραμά μας για την πεζοδρόμηση της πλατείας επιτέλους θα γίνει πραγματικότητα!
 Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο του "Lamiareport.gr"

Η Δήμαρχος Βιργινία Στεργίου τολμά και δείχνει αποφασισμένη να αλλάξει πρόσωπο στη Στυλίδα και να κάνει την πόλη πιο ανθρώπινη και πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Πρώτο βήμα είναι η πεζοδρόμηση της κεντρικής οδού Φαλάρων, στο ύψος της κεντρικής πλατείας, για τους καλοκαιρινούς μήνες από τις 9:00' το βράδυ μέχρι τις 3:00' τα ξημερώματα. Η πρόταση θα συζητηθεί σήμερα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Στυλίδας με σκοπό την έγκριση της απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Στυλίδας και της Επιτροπής Κυκλοφοριακού.

Η απόφαση αυτή αλλάζει το πρόσωπο της Στυλίδας και την μετατρέπει σε προορισμό για τους κατοίκους όλου του Νομού Φθιώτιδας. Η πεζοδρόμηση της κεντρικής οδού των Φαλάρων σε συνδυασμό με την κεντρική πλατεία θα προσφέρει άπλετο χώρο για περίπατο και ποδήλατο και ένα ασφαλές περιβάλλον σε μία εποχή όπου οι αποστάσεις είναι πολύ σημαντικές.
Η Στυλίδα γίνεται πλέον μία ανοικτή πόλη, με φιλικό, ανθρώπινο πρόσωπο, έτοιμη να υποδεχθεί επισκέπτες και να παράσχει σταδιακά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με γνώμονα την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής. Από αύριο οι Στυλιδιώτες θα κατεβαίνουν στο κέντρο, εκεί που η πόλη θα βουίζει από παιδικές φωνές και θα μπορούν με άνεση να απολαύσουν τον περίπατό τους και την εξυπηρέτηση από τα υφιστάμενα καταστήματα.

Η πεζοδρόμηση της πλατείας ήταν όραμα πολλών Στυλιδιωτών, ωστόσο μέχρι σήμερα κανένας δεν το τόλμησε. Η Δήμαρχος τολμά χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος, αφού υπάρχουν και κάποιες αντιδράσεις από επαγγελματίες που δεν καταλαβαίνουν ότι η πεζοδρόμηση θα τους βοηθήσει. Είναι οι αντιδράσεις που υπάρχουν πάντα σε τέτοιες αλλαγές και παρεμβάσεις, που όμως αργότερα επικροτούνται και από αυτούς οι οποίοι αρχικά αντιδρούσαν.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τη Δήμαρχο Στυλίδας μας είπε ότι αυτή η πεζοδρόμηση είναι μια πιλοτική, προσωρινή παρέμβαση, πριν την ολική ανάπλαση της πλατείας.

«Στόχος μας είναι, περισσότερη ασφάλεια και χώρος για τους δημότες και τους επισκέπτες, με όσο το δυνατόν λιγότερα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης. Θέλουμε περισσότερους πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους και γενικότερα επιδιώκουμε να έλθουμε κοντά σε έναν πιο "πράσινο" τρόπο ζωής, φιλικό προς το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής...», ειπε στο LamiaReport η Βιργινία Στεργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative