Social Icons

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Να διορθωθεί η αδικία σε βάρος των αγροτών Λοκρίδας Φθιώτιδας


 Να διορθωθεί η αδικία σε βάρος των αγροτών Λοκρίδας Φθιώτιδας
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Να διορθωθεί η αδικία σε βάρος των αγροτών Λοκρίδας Φθιώτιδας και να τους αποδοθούν άμεσα και στο ακέραιο τα χρήματα που δικαιούνται και τους έχουν παρακρατηθεί.

Σοβαρό ζήτημα έχει προκύψει με δεκάδες αγρότες της ευρύτερης περιοχής Λοκρίδας Φθιώτιδας και ειδικότερα στην Ελάτεια, οι οποίοι έχουν υποστεί μεγάλη μείωση στις ενισχύσεις τις οποίες λαμβάνουν επιβάλλοντας τους βαριά πρόστιμα λόγο εκπρόθεσμων υποβολών των δηλώσεων ΟΣΔΕ για το έτος 2019, κάτι για το οποίο οι ίδιοι δεν ευθύνονται.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τουλάχιστον 88 αγρότες οι οποίοι υπέβαλαν τις δηλώσεις τους μέσω της ΕΑΣ Αταλάντης και ουσιαστικά πετάχτηκαν εκτός ενισχύσεων ή έχασαν σημαντικά ποσά.

Ταυτόχρονα όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα λάμβαναν διαβεβαιώσεις από την ΕΑΣ Αταλάντης –στην οποία είχαν κατατεθεί οι δηλώσεις ΟΣΔΕ- ότι έχει δοθεί παράταση στην υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ και κάτω από την πίεση των εργασιών έκαναν χρήση της παράτασης η οποία όμως, όπως φαίνεται, δε δόθηκε ποτέ.

Όλη αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει τους αγρότες που βγήκαν εκτός ενισχύσεων στο να μην μπορούν όχι μόνο να καλύψουν τα βασικά καλλιεργητικά έξοδα της τρέχουσας χρονιάς, αλλά και στο να μην μπορούν να ικανοποιήσουν στοιχειώδεις ανάγκες των οικογενειών τους, αφού αν συνυπολογιστούν και όλα τα υπόλοιπα ζητήματα όπως αυξημένο κόστος παραγωγής και τιμές κάτω του κόστους για τα αγροτικά προϊόντα που παράγουν, αυτές οι ενισχύσεις είναι βασικό κομμάτι του ετήσιου εισοδήματος τους και χωρίς αυτές δεν μπορούν να επιβιώσουν.

Παρά το γεγονός ότι η ΕΑΣ Ατάλαντης έχει αναλάβει την ευθύνη του λάθους που έγινε, οι συγκεκριμένοι αγρότες δεν έχουν δικαιωθεί αντιμετωπίζοντας τον εμπαιγμό, την αδιαφορία και την αλαζονεία των υπεύθυνων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να διορθωθεί η αδικία σε βάρος των αγροτών που έχουν υποστεί μείωση του εισοδήματός τους και να αποδοθούν άμεσα και στο ακέραιο τα χρήματα που δικαιούνται και τους έχουν παρακρατηθεί.

Οι Βουλευτές
  • Μαρίνος Γιώργος
  • Μανωλάκου Διαμάντω

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative