Social Icons

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα στον Δήμο Στυλίδας…


Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα στον Δήμο Στυλίδας…
Σφοδρή επίθεση και καταγγελίες από Γιάν. Αποστόλου, Ευαγγ.Καρκάνη για τη Δήμαρχο Στυλίδας – Β. Στεργίου: «Διοίκηση στον Δήμο κάνω εγώ, ούτε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ούτε κανένας άλλος…»

Την πρώτη, μετά την καραντίνα, λόγω κορωνϊού, συνεδρίαση, πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο Στυλίδας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.
Στη συνεδρίαση έκανε την πρώτη του εμφάνιση ο νέος Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Αντωνίου, που πήρε τη θέση του παραιτηθέντα Χριστόφορου Ανδρίτσου, μετά τη γνωστή του ανάρτηση στο διαδίκτυο και τη διαγραφή του από μέλος της ΝΔ.
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, αυτό που μονοπώλησε τη συνεδρίαση ήταν η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος, για το οποίο τοποθετήθηκαν όλες οι παρατάξεις.

Ο Γιάννης Αποστόλου τόνισε χαρακτηριστικά ότι φτάσαμε στον Ιούλιο και δεν έχει γίνει ούτε ένα έργο. Κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι προχωράει σε συνεχείς αναθέσεις, αναφέρθηκε στις ομαδοποιήσεις των έργων και αναρωτήθηκε γιατί δεν ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη για τον χλοοτάπητα, τον συνθετικό και την περίφραξη, που είναι το μοναδικό έργο που κινείται αυτή τη στιγμή.


Ο Αντιδήμαρχος Κώστας Χριστοδούλου στο σημείο αυτό διευκρίνισε ότι «πάμε να κάνουμε μία μελέτη για ευκολία».
Η Αλεξάνδρα Βεντούρη ζήτησε να ξεκινήσουν τα έργα από τις κοινότητες της περιφέρειας και όχι από την έδρα του Δήμου.

Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα στον Δήμο Στυλίδας…

Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης η Ευαγγελία Καρκάνη ζήτησε ίση αντιμετώπιση όλων των ΤΚ και να μην δίνεται προβάδισμα μόνο στη Στυλίδα και στη Νεράϊδα.

Εδώ να σημειώσουμε ότι ακόμη και από την πλευρά της πλειοψηφίας (Δ. Δοσόπουλος, Δ. Αντωνίου), υπήρξε προβληματισμός για την ορθή εκτέλεση των έργων κι είπαν χαρακτηριστικά ότι θα ψηφίσουν την εισήγηση υπό προϋποθέσεις, λέγοντας συγκεκριμένα ότι δεν επιθυμούν να αδικηθούν τα χωριά του Δήμου.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Καλώτας ζήτησε να υπάρξει ικανοποίηση όλων των αιτημάτων που έχουν υποβάλει οι τοπικές κοινότητες.

Η Δήμαρχος Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου, ανέφερε ότι τα ποσά μπήκαν κατ’ εκτίμηση στα έργα, γιατί δεν είναι δυνατόν να γίνουν οι τεχνικές μελέτες εκ των προτέρων, και φυσικά να υπολογιστεί με ακρίβεια το κόστος.

Επίσης για το θέμα του Κλειστού Γυμναστηρίου η κα Στεργίου έκανε γνωστό ότι ο Δήμος χρωστάει στον εργολάβο 87.000 ευρώ, τα οποία είναι άμεσα απαιτητά.

Τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης κύλησαν ομαλά και ολοκληρώθηκε η ημερήσια διάταξη, όμως η συνεδρίαση δεν τέλειωσε.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Χάδος, θα ακολουθούσαν τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, με αφορμή το μεγάλο χρονικό διάστημα που δεν γινόταν κανονικές συνεδριάσεις του οργάνου.

Πρώτος το λόγο πήρε ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Αποστόλου ο οποίος φάνηκε ιδιαίτερα σκληρός απέναντι στην δήμαρχο καταγγέλοντας την για αρκετά θέματα.
Ειδικότερα ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι η κα Στεργίου εδώ κι έναν χρόνο διοικεί τον Δήμο χωρίς διάλογο!

Αναφέρθηκε στο θέμα της αμισθί πρόσληψης του συζύγου της στον Δήμο με την ιδιότητα του ειδικού συνεργάτη, στο σοβαρό επεισόδιο που είχε γίνει με τον συγκεκριμένο πριν την καραντίνα, στο θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην κεντρική πλατεία της Στυλίδας, στην επιστολή Θ. Μπλούνα (έχει ήδη δημοσιευτεί στην efthia.gr), στο γεγονός ότι ξεχωρίζει τους δημότες σε φιλικούς κι εχθρικούς ψηφοφόρους, στην πάγια αποζημίωση των προέδρων και στον παραγκωνισμό ορισμένων, στην παρέμβασή  της στα τεχνικά θέματα του Δήμου και στον παραγκωνισμό του υπεύθυνου της τεχνικής υπηρεσίας, στις κλειστές παιδικές χαρές, αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού (ελπίζοντας μόνο σε μια νέα παράταση), στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, στην αντιμετώπιση των ΑΜΕΑ, στον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης, στην καθυστερημένη αποδοχή των χρημάτων από το Ίδρυμα ΜΕΛΑ, στην δωρεά του αυτοκινήτου, ενώ εν μέσω κορωνοϊού πέρασαν δια περιφοράς σημαντικά θέματα, καθώς και οι κανονισμοί, όπως π.χ. του ΟΣΚ, όπου έχει λήξει η πυρασφάλεια.

Ακολούθησε η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης από την Ευαγγελία Καρκάνη που κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να γίνει περισσότερο διεκδικητική, ζήτησε την εισήγηση για την πεζοδρόμηση της οδού Φαλάρων, αναφέρθηκε στο θέμα Καυκά  και  αποδοκίμασε την έγκριση δια περιφοράς σημαντικών θεμάτων.

Ακολούθησε η απάντηση της Δημάρχου Βιργινίας Στεργίου, στα όσα της καταλογίζονται, επικεντρώνοντας τα λόγια της περισσότερο στο θέμα που προέκυψε με τον σύζυγό της, κατηγόρησε τους δύο επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας για στείρα αντιπολίτευση, κάλεσε ορισμένους προέδρους ΤΚ να δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον για τον τόπο τους, γι αυτό άλλωστε ψηφίστηκαν, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν δύο φράσεις της κατά τη διάρκεια της ομιλίας της…

Στην πρώτη όταν είπε ότι «Διοίκηση στον Δήμο Στυλίδας κάνω εγώ, ούτε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ούτε κανένας άλλος…» και στη δεύτερη όταν τόνισε ότι «δουλεύουμε χωρίς ωράριο για να βάλουμε τα του Δήμου σε τάξη…».

Να δούμε στο βίντεο που ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από όσα είπε:

efthia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative