Social Icons

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΤΗΣ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ 

Την Τετάρτη 1 Ιουλίου υλοποιώντας την απόφαση που είχε πάρει η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα περιφερειακά καταστήματα του ΕΛΓΑ στην χώρα, κινητοποιήσεις από τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους.

Η κατάσταση με τον ΕΛΓΑ δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αλλά ούτε και να επιτρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης της παραγωγής που θα επιφέρει νέες αυξημένες εισφορές και μικρότερες αποζημιώσεις.

Σε όλη την χώρα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί ο αναχρονιστικός και αντιδραστικός κανονισμός λειτουργίας του ΕΛΓΑ.
  • Μεγάλη καθυστέρηση στις εκτιμήσεις και στις αποζημιώσεις των δικαιούχων που φτάνει στους 16 μήνες για την καταβολή του 100% .
  • Τα έσοδα του ΕΛΓΑ αποκλειστικά στηρίζονται στις ασφαλιστικές εισφορές αγροτών και κτηνοτρόφων με τις οποίες καλύπτονται και πάγια λειτουργικά έξοδα του ΕΛΓΑ καθώς οι κυβερνήσεις από το 2011 δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ.
  • Ζημιογόνα αίτια που καλύπτονται από τον κανονισμό αλλά ο ΕΛΓΑ δεν τα δέχεται με διάφορες κατάπτυστες προφάσεις ώστε να μην τα αποζημιώνει καθώς τα χρήματα δεν φτάνουν.
  • Δεν παίρνει υπόψη τις κλιματικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί και αφήνει ακάλυπτα ζημιογόνα αίτια που κάθε χρόνο εμφανίζονται σε καλλιέργειες με συνέπεια οι αγρότες να χάνουν την παραγωγή τους, να μην αποζημιώνονται και να πληρώνουν και από πάνω τις μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές.
  • Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εντάξει ζημιογόνα αίτια στην ασφάλιση αλλά με αύξηση των ασφαλίστρων που ήδη είναι υπέρογκα.
Για όλα τα παραπάνω η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε μαζικές συγκεντρώσεις στα καταστήματα του ΕΛΓΑ την Τετάρτη 1 Ιουλίου απαιτώντας:
  • Άμεση καταβολή του υπόλοιπου 35% για τις ζημιές του 2019. Να σταματήσει το αίσχος να δίνεται σταδιακά και τόσο αργοπορημένα η αποζημίωση των δικαιούχων που είναι δικά μας χρήματα και ενώ ήδη έχουμε προπληρώσει αυτά τα χρήματα στον ΕΛΓΑ.
  • ΕΛΓΑ δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και όχι να στηρίζεται μόνο στις ασφαλιστικές εισφορές μας.
  • ΕΛΓΑ που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
  • Καμιά σκέψη για είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή.
  • Καμιά σκέψη για αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ.
  • Να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες προσλήψεις στον ΕΛΓΑ ώστε να επιταχυνθούν οι εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative