Social Icons

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 - Εκδήλωση τιμής και μνήμης στις Κορυσχάδες



Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 - Εκδήλωση τιμής και μνήμης στις Κορυσχάδες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Το Παράρτημα Λαμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας σε συνεργασία με την Κ.Ο. Ευρυτανίας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση τιμής και μνήμης στις Κορυσχάδες για την επέτειο σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου των αντιπροσώπων του λαού στις 14 - 27 Μάη 1944, υπό την αιγίδα της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης(ΠΕΕΑ).
Οι Εθνοσύμβουλοι αποτελούσαν ένα σώμα, παρόμοιο με τη Βουλή. Προέκυψαν από εκλέκτορες οι οποίοι είχε εκλεγεί σε ψηφοφορία που έγινε σε όλη την Ελεύθερη Ελλάδα, αλλά και σε κατεχόμενες περιοχές, στις 23 Απρίλη 1944. Η συμμετοχή ήταν μαζική, παρά την τρομοκρατία των κατακτητών και τη συκοφαντική εκστρατεία που είχε εξαπολύσει η λεγόμενη κυβέρνηση του εξωτερικού από το Κάιρο και το Λονδίνο.

Στις εκλογές αυτές ψήφισαν σχεδόν 1.800.000 ψηφοφόροι, όταν στις βουλευτικές εκλογές του 1936 συμμετείχε ένα εκατομμύριο περίπου. Για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας είχαν δικαίωμα ψήφου οι νέοι από 18 χρονών και οι γυναίκες. Τότε εκλέχτηκαν και οι πρώτες γυναίκες – βουλευτές.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020, ώρα 11.00 το πρωί, στην πλατεία των Κορυσχάδων Ευρυτανίας. Ομιλητής θα είναι ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
Ως Παράρτημα Λαμίας καλούμε τα μέλη μας, τους απογόνους των αγωνιστών και τους φίλους της Ε.Α. και Δ.Σ.Ε. να δώσουν το «παρών» και να τιμήσουν μια σημαντική ιστορική επέτειο από τη νεότερη ελληνική ιστορία.

ΛΑΜΙΑ 23/06 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative