Social Icons

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Φορολογικές δηλώσεις 2020 στο Taxisnet: Αποπληρωμή δόσεων τον Φεβρουάριο του 2021, τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ



Φορολογικές δηλώσεις 2020 στο Taxisnet

Φορολογικές δηλώσεις 2020 στο Taxisnet: Αποπληρωμή δόσεων τον Φεβρουάριο του 2021, τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Λιγότερο από ένα μήνα έχουν οι φορολογούμενοι για να υποβάλλουν τις φετινές φορολογικές δηλώσεις 2020 στο Taxisnet. Ταυτόχρονα, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται σχέδιο παράτασης αλλά και αύξησης μηνιαίων δόσεων χωρίς ωστόσο θα θεωρείται τίποτα σίγουρα. Η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις 2020 είναι η 30η Ιουνίου 2020.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ για τις φορολογικές δηλώσεις 2020, ουδείς θα πρέπει να θεωρεί βέβαιη την παράταση, καθώς το υπουργείο Οικονομικών δεν τις προαναγγέλλει.
Πέρυσι, ωστόσο, η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων «τράβηξε» έως τα τέλη Ιουλίου και αρκετοί εκτιμούν ότι κάτι παρόμοιο θα ισχύσει και φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού.

 Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα από τα πιθανά σενάρια για τις φορολογικές δηλώσεις 2020 είναι η επέκταση του χρόνου αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος. Η εκδοχή που εξετάζει το ΥΠΟΙΚ είναι να καθοριστούν 8 μηνιαίες δόσεις, αντί για το «παραδοσιακό» σύστημα των 3 διμηνιαίων (Ιούλιος, Σεπτέμβριος, Nοέμβριος).

Αν ισχύσει αυτό το σενάριο η προθεσμία για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος -πιθανώς και του ΕΝΦΙΑ- θα τεθεί τον Φεβρουάριο του 2021. Το ΥΠΟΙΚ έχει επισημάνει ότι οι φορολογικές υποχρεώσεις που πληρώνονται μέχρι τον Φεβρουάριο της επόμενης χρονιάς δεν έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο.

dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative