Social Icons

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ...Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας



ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
Μακρακώμη 30 Μαΐου 2020

Προς τον κ. Χρήστο Τσελεπή
Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μακρακώμης
Κοινοποίηση: κ. δήμαρχο Μακρακώμης και κ.κ. δημοτικούς συμβούλους

Kύριε Πρόεδρε

Η δυνατότητα δια περιφοράς συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου δόθηκε από την σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της επιδημίας και προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα θέματα.

Όπως ορίζουν οι διατάξεις του άρθρου 67, παρ. 5 του ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με τις αντίστοιχες του άρθρου 184, παρ.1, του ν. 4635/2019, «εφόσον ανακύπτουν θέματα κατεπείγοντος χαρακτήρα, για τα οποία είναι αναγκαία η άμεση λήψη απόφασης και βάσιμα πιθανολογείται κίνδυνος εκ της αναβολής, είναι δυνατόν, ύστερα από απόφαση του Προέδρου, οι σχετικές διαδικασίες να λαμβάνουν χώρα δια περιφοράς, με τη συμμετοχή τουλάχιστον των δύο τρίτων των μελών δημοτικού συμβουλίου. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται κατά το προηγούμενο εδάφιο, ανακοινώνονται από τον πρόεδρο του συμβουλίου στην πρώτη, μετά τη λήψη της απόφασης, τακτική συνεδρίαση».

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης δεν επιτρέπει την συζήτηση όλων των θεμάτων σε δια περιφοράς συνεδρίαση, αλλά μόνο για τα «κατεπείγοντος χαρακτήρα» και γι' αυτό προβλέπει και τις συνεδριάσεις μέσω τηλεδιασκέψεων αλλά και αυτές «κεκλεισμένων των θυρών».

Για να τις «διευκολύνει» τις «επείγουσες αποφάσεις» μείωσε την απαραίτητη απαρτία στις δια περιφοράς συνεδριάσεις από τα δύο τρίτα των μελών στο 50%, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαΐου 2020.

Αποτελεί πρόκληση λοιπόν να συγκαλείτε τέτοια συνεδρίαση ακριβώς στις 31 Μαΐου, ημέρα Κυριακή και μάλιστα με σοβαρότατα θέματα τα οποία, όχι μόνον δεν έχουν κανέναν επείγοντα χαρακτήρα, αλλά επιβάλλεται να συζητηθούν διεξοδικά, όχι μόνο σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου αλλά πλατύτερα στην τοπική κοινωνία, και για τον επιπλέον λόγο ότι οι αποφάσεις δεσμεύουν τον Δήμο για δεκαετίες.

Τέτοια θέματα είναι η έγκριση συμμετοχής του Δήμου στον υπό σύσταση Αναπτυξιακό Οργανισμό «Αμφικτυονίες Ανώνυμη Εταιρεία» μαζί με τους Δήμους Λαμίας, Δομοκού, Στυλίδας, Αμφίκλειας - Ελάτειας, η παροχή συναίνεσης χρήσης του νερού της φυσικής πηγής «Κεφαλόβρυσο» Μαυρίλου σε υπό σύσταση εταιρεία για εμπορία και εκμετάλλευση, αλλά και η έγκριση εκθέσεων Εσόδων - Εξόδων του Δήμου του 2019 και 1ου τριμήνου του 2020, η τροποποίηση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Δήμου 2020, η έγκριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2020 - 2023 κ.ά.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας αυτήν την συνεδρίαση. Θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένη η ματαίωσή της και η αντικατάστασή της με κανονική συνεδρίαση τις επόμενες ημέρες.

Άλλωστε η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου προσφέρει κάθε δυνατότητα για συνεδρίαση με την ταυτόχρονη λήψη μέτρων ασφαλείας, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής μέσω τηλεδιάσκεψης για όποιον τυχόν συνάδελφο δημοτικό σύμβουλο επιθυμεί να συμμετάσχει με αυτόν τον τρόπο.
Δεν θα σταθούμε στο -όχι αμελητέο- γεγονός ότι οι εισηγήσεις των θεμάτων εστάλησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Μαΐου 2020, δηλαδή μόνο 48 ώρες πριν την συνεδρίαση, όταν ο νόμος ορίζει τουλάχιστον τρεις ημέρες και αριθμούν συνολικά εκατοντάδες σελίδες.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας συζήτησε τον «Αναπτυξιακό Οργανισμό» σε κανονική συνεδρίαση, ενώ η δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού για το ίδιο θέμα αναβλήθηκε μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν.

Κύριε πρόεδρε,

Η έως τώρα κατάχρηση από τη Δημοτική Αρχή της δυνατότητας για δια περιφοράς συνεδριάσεις, όχι μόνο του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και της Οικονομικής Επιτροπής αποδεικνύει ότι πραγματικός σκοπός της ήταν η λήψη αποφάσεων χωρίς καμιά ουσιαστική συζήτηση και δημοκρατικές διαδικασίες. Επίσης, εκτός από την κατάργηση κάθε δυνατότητας συζήτησης και διαλόγου επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ταυτόχρονα αφαιρείται και η δυνατότητα συζήτησης θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης, όπως επίσης και παρεμβάσεων των δημοτικών παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων με την μορφή των ανακοινώσεων και των προφορικών ερωτήσεων.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα συνεχίσετε να συμμετέχετε σε αυτήν την τακτική.

Μετά τιμής

Παναγιώτης Ράμμος
Κωνσταντίνος Σκαρλάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative