Social Icons

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

«Μήπως δεν βλέπουμε τις ευκαιρίες, γιατί επιμένουμε στα προβλήματα;»


Η προπονήτρια ζωής και Διεθνής Ομιλήτρια Παρακίνησης Βαλεντίνα Κόρδη, μιλά για την αποτυχία και τη διαχείριση
Βαλεντίνα Κόρδη
H αποτυχία είναι μέρος της επιτυχίας… Πρέπει να δημιουργούμε τεχνητές κρίσεις στον εαυτό μας σε περιόδους που όλα είναι ανθηρά

Οι παλαιότεροι έλεγαν «αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις» κι αυτή η φράση ισχύει σε κάθε πτυχή της ζωής μας, επαγγελματική αλλά και προσωπική. Η επόμενη ημέρα μετά τον κορωνοϊό μας βρίσκει σε μια νέα εποχή, με πολλά προβλήματα και με ένα φόβο για ενδεχόμενη αποτυχία κυρίως στα επαγγελματικά μας βήματα. Πως μπορούμε να διαχειριστούμε αυτό το φόβο; Ποια εργαλεία του μυαλού μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ώστε να κοιτάξουμε πιο αισιόδοξα το μέλλον;
Η life coach και διεθνής Ομιλήτρια Παρακίνησης κ. Βαλεντίνα Κόρδη, που μεγάλωσε κι έζησε στο Βόλο μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, δίνοντας συμβουλές για την διαχείριση της αποτυχίας και την εστίαση που θα πρέπει να έχουμε όλοι στα θετικά στοιχεία που εκπορεύονται ακόμη και από τις δυσκολίες.

«Το κλειδί είναι να έχεις ένα διακαή πόθο»

Η κ. Κόρδη επεσήμανε πως πολλές φορές στη ζωή μας πρέπει ή μας επιβάλλεται να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Το κλειδί για να προχωρήσει κάποιος στο νέο του βήμα είναι να έχει ένα διακαή πόθο γι’ αυτό.
« Εγώ ξεκίνησα την τωρινή μου εταιρεία coaching πριν εννιά χρόνια, ζούσα τότε στο Βόλο και ζούσα στην οικονομική κρίση. Εκεί βρέθηκα σε ένα πολύ μεγάλο δίλημμα. Βρέθηκα στο σημείο να πρέπει να επιλέξω ποιου είδους αποτυχία θα πρέπει να βιώσω. Από τη μία ήταν η αποτυχία να συνεχίσω να κάνω πράγματα, τα οποία δεν αγαπούσα, γιατί για μένα αυτό είναι αποτυχία να ζεις μία επαγγελματική ή μία προσωπική ζωή η οποία δεν σε γεμίζει, έχεις συμβιβαστεί και σου προκαλεί θλίψη και κάθε μέρα θέλεις να είσαι κάπου αλλού με το μυαλό σου.

Από την άλλη θα μπορούσε να είναι αποτυχία ότι κάνω μία προσπάθεια και δεν μου βγαίνει έτσι όπως ακριβώς τη θέλω. Οπότε θα βίωνα σε κάποια στάδια της καινούργιας μου προσπάθειας την αποτυχία. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι πως δεν ζουν όλοι μια επιτυχημένη ζωή, ούτε καν αυτά τα φωτεινά παραδείγματα επιτυχίας που βλέπουμε. Υπάρχουν τα σκαμπανευάσματα κι αυτή είναι η πραγματικότητα. Σημασία έχει να αγαπάμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε και να το βλέπουμε ως τρόπο ζωής. Φυσικά θα υπάρχουν και οι αποτυχίες, αλλά και οι ωραίες επιτυχημένες στιγμές. Αλλά η αποτυχία είναι μέρος της επιτυχίας», εξήγησε χαρακτηριστικά η κ. Κόρδη.

Αισιοδοξία ή απαισιοδοξία;

Σύμφωνα με την ίδια, η αλλαγή και το νέο ξεκίνημα έχει άρρηκτη σχέση με τη θέλησή μας. Κατά πόσο δηλαδή έχουμε το μεράκι να το παλέψουμε. Κι αυτό το βλέπουμε καθώς όταν κάτι μας είναι αδιάφορο, τότε θα βρούμε, όπως τόνισε και η Life coach, χίλιους δυο λόγους για να το βάλουμε κάτω. Όμως, αν είναι κάτι που το επιθυμούμε πολύ και το θεωρούμε σημαντικό, βρίσκουμε τη δύναμη να το παλέψουμε.

Σημαντικό στη διαχείριση μίας αποτυχίας ή ενός νέου ξεκινήματος είναι στο που θέλουμε να στρέψουμε το βλέμμα μας. Στην αισιοδοξία ή την απαισιοδοξία.
«Είναι πολύ σημαντικό για να μην τροφοδοτούμε την απαισιοδοξία μας , να είμαστε ευέλικτοι και να δημιουργούμε τεχνητές κρίσεις στον εαυτό μας σε περιόδους που όλα είναι ανθηρά. Γιατί αυτό το βόλεμα μας κάνει πολύ κακό. Επαναπαυόμαστε και δεν νιώθουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την αίσθηση ότι πρέπει να ανεβάσουμε τα standard μας. 

Πρέπει να ξαναπροσπαθήσουμε για κάτι, να φτάσουμε κάπου. Και μας έρχεται κάτι ξαφνικό κι εκεί χάνουμε τον κόσμο γιατί δεν είμαστε συνηθισμένοι στο ξαφνικό, στην αλλαγή. Πρέπει να προπονούμε σ’ αυτό τον εαυτό μας», τόνισε η ίδια για τη «δουλειά» που θα πρέπει να κάνουμε με τον εαυτό μας, για να είναι σε μία εγρήγορση και να δέχεται πιο εύκολα και δεκτικά τις αλλαγές και τις νέες προκλήσεις.

«Να αναθεωρήσουν επαγγελματίες του Βόλου»


Συνδέοντας το εν λόγω θέμα με τον τομέα της επιχειρηματικότητας αλλά και της νέας κατάστασης που βιώνουμε λόγω του κορωνοϊού, η κ. Κόρδη ανέφερε πως σημασία δεν έχει στο τι θέλει να πουλήσει και στον τρόπο που θέλει να χρησιμοποιήσει ο κάθε επιχειρηματίας. Σημασία έχει να δει εάν ο τρόπος του ανταποκρίνεται στις συνθήκες της αγοράς και τις ανάγκες των πελατών και σ’ αυτές να προσαρμοστεί.

«Πρέπει να έχουν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά, καθώς οι δικές τους πρακτικές μπορεί να ανταποκρίνονται στις ανάγκες προηγούμενης εποχής. Τώρα είδαμε πως ο κόσμος στράφηκε στις αγορές μέσω διαδικτύου», είπε χαρακτηριστικά η προπονήτρια ζωής, δίνοντας κι ένα προσωπικό παράδειγμα, την ηχογράφηση του βιβλίου της «Η επιτυχία είναι παιχνίδι του μυαλού» και η μετατροπή του και σε ηχοβιβλίο.

«Βλέποντας κάποιους επιχειρηματίες της περιοχής του Βόλου αντιλαμβάνονται ότι λειτουργούν με στάνταρτ παλαιότερων δεκαετιών και είναι ώρα να αναθεωρήσουν», σχολίασε η ίδια. Σε ότι αφορά το θέμα της διαχείρισης μίας αποτυχίας ή δυσκολίας η κ. Κόρδη υποστήριξε πως πρωταρχικό στοιχείο είναι η σωστή διαχείριση των σκέψεών μας.

«Μήπως δεν βλέπουμε τις ευκαιρίες γιατί
επιμένουμε να βλέπουμε τα προβλήματα;»


«Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να διαχωρίσουμε τι περνά από το δικό μας έλεγχο ή όχι. Την περίοδο για παράδειγμα του εγκλεισμού, ο κόσμος άρχισε να εστιάζει στους περιορισμούς. Η εναλλακτική σκέψη είναι τι μπορούσαμε να κάνουμε και τι νέο μπορούμε να κάνουμε σε αυτή τη νέα κατάσταση», ανέφερε.

Φυσικά, η Life coach κατέληξε συμβουλεύοντας όσους βιώνουν προβλήματα να μην εστιάζουν μόνο σ’ αυτά, αλλά να ερωτηθούν τι μαθήματα μπορούν να πάρουν από το πρόβλημα και τη δυσκολία και πως μπορούν οι ίδιοι να ωφεληθούν.

« Μήπως δεν βλέπουμε τις ευκαιρίες γιατί επιμένουμε να βλέπουμε τα προβλήματα;», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κόρδη, τονίζοντας πως μέσα από κάθε δυσκολία, μέσα από κάθε αποτυχία και πρόβλημα κρύβονται και κάποια «διαμάντια», που μπορούμε να αξιοποιήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative