Social Icons

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

9 ΜΑΗ : Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ,9 ΜΑΗ,Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

9 ΜΑΗ : Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

9 ΜΑΗ 1945 – 9 ΜΑΗ 2020. 75 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ημέρα που ο λοχίας του Κόκκινου Στρατού κάρφωσε τη Σοβιετική σημαία στο χιτλερικό Ράιχισταγκ, στην καρδιά του Βερολίνου. Η μέρα εκείνη έφερε την άνευ όρων, παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας και τη λήξη του Β΄ Ιμπεριαλιστικού Παγκόσμιου Πολέμου.

Τιμάμε τα δεκάδες εκατομμύρια των θυμάτων. Όσους και όσες έδωσαν τη ζωή τους στα πεδία των μαχών, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στις φυλακές και στις εξορίες, στην παρανομία, στα μπλόκα και στα εκτελεστικά αποσπάσματα, στα ολοκαυτώματα των καμένων χωριών, ταγμένοι όλοι στον αγώνα για τη συντριβή του φασιστικού ιμπεριαλισμού.

Τιμάμε και υπερασπιζόμαστε την ιστορική αλήθεια, κόντρα στην παραχάραξη της ιστορίας που επιχειρούν οι δυνάμεις του κεφαλαίου με πρωτοπόρο την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά της, τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.


Όλοι αυτοί επιχειρούν την αμαύρωση της τεράστιας και καθοριστικής συνεισφοράς στην Αντιφασιστική Νίκη του πρώτου εργατικού κράτους, της Σοβιετικής Ένωσης, και των αντιφασιστικών κινημάτων στα οποία πρωτοστάτησαν τα κομμουνιστικά κόμματα κατά το Β΄Π.Π. Με τη θεωρία «των δύο άκρων» θέλουν να εξισώσουν τον κομμουνισμό με το φασισμό για να αθωώσουν τον τελευταίο, μιας και πρόκειται για «τέκνο» του εκμεταλλευτικού συστήματος, του δικού τους κοινωνικοπολιτικού συστήματος.

Γι’ αυτό βάφτισαν την 9η Μάη «Ημέρα της Ευρώπης». Δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διασπά κράτη, αλλάζει σύνορα χωρών, κάνει ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, υποδαυλίζει εμφυλίους πολέμους προκαλώντας κύματα προσφυγιάς, απαγορεύει τη λειτουργία κομμουνιστικών κομμάτων και νεολαιών δικαιώνοντας και τιμώντας συνεργάτες των Γερμανών, υπογράφει τρομονόμους, και φορτώνει μνημόνια στους λαούς της.

75 χρόνια μετά τιμάμε την Αντιφασιστική Πάλη και τη Νίκη των Λαών. Κατά την πανδημία μένουμε δυνατοί, υψώνουμε φωνή. Και στη νέα οικονομική κρίση που ήδη εκδηλώνεται θα οξύνουμε την πάλη. Με τα διδάγματα της Αντιφασιστικής Νίκης συνεχίζουμε για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών του λαού.
Στις 9 Μάη, Σάββατο πρωί 10.30 -τηρώντας τα όσα προβλέπονται για την πανδημία- θα πραγματοποιήσουμε συμβολική εκδήλωση τιμής και μνήμης στην Πλατεία Λαού.

ΛΑΜΙΑ 07/05/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative