Social Icons

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Νεκρός 65χρονος από το Λιθοχώρι - 5 ώρες χρειάστηκαν για να φτάσει με το ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καρπενησίου


Νεκρός 65χρονος από το Λιθοχώρι - 5 ώρες χρειάστηκαν για να φτάσει με το ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καρπενησίου
5 ώρες χρειάστηκαν για να φτάσει με το ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καρπενησίου

Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό στο Δήμο Αγράφων, αποδεικνύει ότι πρέπει να λυθεί άμεσα το ζήτημα Σταθμού ΕΚΑΒ σε κάποιο από τα χωριά των Αγράφων. Ο άτυχος Γιώργος Κατσιάδας, 65 ετών, δασικός υπάλληλος από το Λιθοχώρι, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, το απόγευμα της Δευτέρας και άμεσα εξετάστηκε από τον μόνιμο γενικό ιατρό της περιοχής κ. Τσίγκα ο οποίος κάλεσε ασθενοφόρο. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης το ασθενοφόρο που κλήθηκε να μεταβεί στο Ραπτόπουλο, παρ’ότι έφυγε έγκαιρα έκανε περίπου 5 ώρες στο σύνολο για να πάει τον ασθενή στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, όπου και εξέπνευσε.

Το Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας διαθέτει ασθενοφόρο, αλλά με μόνο τρεις οδηγούς στο δυναμικό του, δεν δύναται να καλύψει όλες τις βάρδιες, οπότε όταν δεν υπάρχει ασθενοφόρο στο Κ.Υ Φραγκίστας το τηλεφωνικό κέντρο 166 του ΕΚΑΒ που εδρεύει στη Λαμία θα δώσει εντολή στο ΕΚΑΒ Καρπενησίου για να μετακινηθεί στο συμβάν, προκειμένου να γίνει η διακομιδή.
Στην περίπτωση του άτυχου άνδρα χάθηκε πολύτιμος χρόνος, παρόλο που το ασθενοφόρο έφυγε έγκαιρα από το Καρπενήσι με προορισμό το Ραπτόπουλο ,το οποίο όμως μαζί με την σωστή διακομιδή του ασθενούς χρειάστηκε 5 ώρες να πάει και να επιστρέψει στο Καρπενήσι.

Η επιστολή Καρδαμπίκη προς τον Πρόεδρο ΕΚΑΒ

Αλέξης Καρδαμπίκης
Μετά το νέο τραγικό συμβάν, ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, έστειλε εκ νέου επιστολή στον Πρόεδρο ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου Νικόλαο με θέμα τη Δημιουργία παραρτήματος ΕΚΑΒ στο Δήμο Αγράφων.

Στην επιστολή αναφέρει:

Όπως γνωρίζετε ήδη, η Δυτική Ευρυτανία στερείται παντελώς επείγουσας νοσοκομειακής φροντίδας. Το δύσβατο των δρόμων, οι μεγάλες αποστάσεις και οι διαχρονικές ελλείψεις ιατρών έχουν αφήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες των χωριών κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε, ότι για να διακομιστεί ένας ασθενής από τα Κέδρα Ευρυτανίας, στο Νοσοκομείο Καρπενησίου κάνει ακόμα και 5 ώρες. Δυόμιση ώρες να πάει το ασθενοφόρο από το Καρπενήσι και δυόμιση ώρες να γυρίσει. Δηλαδή μια ώρα περισσότερο από όσο κάνει Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Δυστυχώς, στο Δήμο Αγράφων, τον γηραιότερο ηλικιακά Δήμο, δεν υπάρχει καμία ασφάλεια, καθημερινά διακινδυνεύεται η ζωή και η υγεία των πολιτών και σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών και περιστάσεων που χρίζουν παροχής επείγουσας προ νοσοκομειακής φροντίδας, το κράτος με τις υπάρχουσες υποδομές δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Οι καθυστερήσεις και η μεταφορά ασθενών με άλλα μέσα, πλην του ΕΚΑΒ, είναι καθημερινό φαινόμενο.

Επειδή, τόσο πρόσφατα και παλαιότερα, οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις του ΕΚΑΒ, αναγνώριζαν το πρόβλημα και αναλάμβαναν δεσμεύσεις που δυστυχώς, ποτέ δεν τήρησαν, ζητάμε από εσάς:
Να επισκεφθείτε σύντομα το Δήμο Αγράφων –όπως άλλωστε δεσμευθήκατε- και σε συνεργασία με τον ΔΥΠΕάρχη κ. Σερέτη, τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας κ. Παπανικολάου και τον Δήμο μας, να δοθούν επιτέλους οριστικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
-Να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για να συσταθεί παράρτημα ΕΚΑΒ στο Δήμο Αγράφων και να στελεχωθεί άμεσα με προσωπικό 24ωρης κάλυψης, όλο το χρόνο, όλες τις μέρες.
-O τόπος στέγασης των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ να επιλεγεί αποκλειστικά με γεωγραφικά και πληθυσμιακά κριτήρια, για να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα και να καλύπτει συνολικά τις ανάγκες του Δήμου Αγράφων. 

Ο Δήμος Αγράφων είναι στη διάθεσή σας προκειμένου να συνεργαστούμε και να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση».

fonografos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative