Social Icons

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

«Υπερασπιστές» του συστήματος Υγείας αυτοί που έκλεισαν νοσοκομεία


«Υπερασπιστές» του συστήματος Υγείας αυτοί που έκλεισαν νοσοκομεία
Έκλειναν και υποβάθμιζαν νοσοκομεία οι δήθεν υποστηρικτές του συστήματος Υγείας. Το έπραξε η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2015 και το συνέχισε ο ΣΥΡΙΖΑ! Οι ελλείψεις δεκάδων χιλιάδων υγειονομικών όπως και υποδομών έχουν τη σφραγίδα τους. Τώρα για να ξεπλυθούν πετάνε στον αέρα ανακοινώσεις για προσλήψεις και άλλα τινά...

Θυμούνται άραγε στη ΝΔ τι έπραξαν από το 2013 σε «Αγία Βαρβάρα», Σπηλιοπούλειο, Πατησίων, Πολυκλινική, «Αμαλία Φλέμινγκ»; Κλείσιμο, συγχωνεύσεις και μεταφορά γιατρών και νοσηλευτών σε άλλα νοσοκομεία.
Τώρα, λόγω πανδημίας, άρον άρον έβαλαν ασθενείς στο κτίριο του Λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα που το είχαν καταντήσει εξωτερικά ιατρεία, ενώ ο τότε υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε πως «το νοσοκομείο δεν κλείνει, αυτή η υγειονομική δομή ενισχύεται». Πρόκειται για τον υπουργό που ένιωθε ότι του έκλεβε τη δόξα η τρόικα! Και ο ΣΥΡΙΖΑ, τι έκανε στις μέρες της δικής του «αριστερής» διαχείρισης; Βάφτιζε την υποβάθμιση αναβάθμιση, συνεχίζοντας με τα ίδια λόγια την ίδια πολιτική. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε «λουκέτο» στο Νοσοκομείο Θώρακος στην Πάτρα και ο τότε υπουργός Υγείας έλεγε ότι «είναι αναβάθμιση» απαντώντας το 2015 σε Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή! Μετέτρεψε το Νοσοκομείο Θώρακος σε κλινική του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» και οι άλλοτε 50 κλίνες έγιναν μόλις 26 με λιγοστό προσωπικό. Φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε τίποτα από όσα έκανε πριν η ΝΔ... Λείπουν σχεδόν 30.000 γιατροί, νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες από τα νοσοκομεία και οι επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες προσλήψεων είναι σταγόνα στον ωκεανό. Γιατί όλα αυτά; Για να μειώσουν κι άλλο τις κρατικές δαπάνες, για να επιβαρυνθεί κι άλλο ο ασθενής και για να τρίβει τα χέρια του ο ιδιωτικός τομέας στην Υγεία. 

Κερδισμένοι οι κλινικάρχες που νοίκιαζαν στο Δημόσιο, επί ΣΥΡΙΖΑ, κρεβάτια ΜΕΘ με 800 ευρώ και επί ΝΔ το νοίκι έφτασε τα 1.600 ευρώ. Εμπορευματοποίηση, λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, επιχειρηματική δράση ιδιωτών, συμπράξεις και αποθέωση των επιχειρηματικών ομίλων που «δωρίζουν» κάτι ψιλά από τα κέρδη τους. Αυτά είναι το όραμα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για το σύστημα Υγείας και η πανδημία έδειξε τη γύμνια του στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη.

alli-apopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative