Social Icons

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Σοβαρά ερωτήματα για τον έλεγχο των μέτρων προστασίας ασθενών και εργαζομένων στις ιδιωτικές δομές Υγείας


Σοβαρά ερωτήματα για τον έλεγχο των μέτρων προστασίας ασθενών και εργαζομένων στις ιδιωτικές δομές Υγείας
Σοβαρά ερωτήματα για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων ασφαλούς λειτουργίας και προστασίας εργαζομένων και ασθενών σε ιδιωτικές δομές Υγείας της Αττικής προκαλούν τα κρούσματα που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες σε δύο τέτοιες δομές της Αττικής, με συνέπεια δύο νεκρούς και δεκάδες προσβεβλημένους από τον κορονοϊό.

Μιλώντας για τις δύο αυτές περιπτώσεις, ο Σ. Τσιόδρας έκανε λόγο για «απρόσεκτες συμπεριφορές υγειονομικών (…) συμπεριφορές που οδηγούν σε αναζωπυρώσεις», ενώ ο Ν. Χαρδαλιάς προανήγγειλε πειθαρχικούς και ποινικούς ελέγχους για την απόδοση ευθυνών στην περίπτωση που διαπιστωθεί πως δεν τηρήθηκαν, όπως θα έπρεπε, τα μέτρα. Αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλης Ιωαννίδης έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Ούτε η επίκληση της ευθύνης των υγειονομικών, όμως, ούτε οι εισαγγελικές παρεμβάσεις μπορούν να συγκαλύψουν τον τουλάχιστον ανεπαρκή κρατικό έλεγχο για την εφαρμογή έστω και αυτών των μέτρων που έχουν συσταθεί στους χώρους της ιδιωτικής Υγείας, όπου η εργοδοσία εμφανίζεται να δρα ανεξέλεγκτα, όπως επιβεβαιώνουν άλλωστε από την πρώτη στιγμή και οι καταγγελίες εργαζομένων.

Επιβεβαιώνεται επίσης ο επείγοντας χαρακτήρας του αιτήματος του ΚΚΕ, όλες οι δομές Υγείας του ιδιωτικού τομέα να επιταχθούν και να τεθούν σε ενιαίο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, με ευθύνη και έλεγχο του κράτους.

Το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγείας είχε προειδοποιήσει. Με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι «από την πρώτη στιγμή έχει αναδείξει το μεγάλο ζήτημα με τα ελλιπέστατα μέτρα προστασίας στους χώρους της ιδιωτικής Υγείας, τονίζοντας ότι με αφορμή τα τελευταία περιστατικά, έρχονται στην επιφάνεια οι ευθύνες συνολικά της εργοδοσίας.

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative