Social Icons

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Αναλώσιμοι «ήρωες»;


Αναλώσιμοι «ήρωες»;
Μας βαφτίζουν ήρωες και μας πετούν στο λάκκο των λεόντων. Είμαστε οι αναλώσιμοι ήρωες ενός συστήματος που τρέφεται από εμάς. Από τη δουλειά μας, τις ανάγκες μας, τη ζωή μας. Μας αρμέγει την περίοδο της νηνεμίας και στις κρίσεις του είμαστε τα πρώτα θύματα.
  • Αναλώσιμοι ήρωες στα νοσοκομεία. Γιατροί που φωνάζουμε για ενίσχυση. Νοσηλευτές που κοιτάζουμε 20 και 30 ασθενείς. Καθαρίστριες με 500 ευρώ…
  • Αναλώσιμοι ήρωες στα εργοστάσια. Εργάτες και εργάτριες που συνωστιζόμαστε στα λεωφορεία και στις δουλειές. Δίπλα δίπλα στην ανησυχία για τον κορονοϊό και το μισθό.
  • Αναλώσιμοι ήρωες στα σούπερ μάρκετ. Υπάλληλοι ξεθεωμένοι στα ταμεία και στα ράφια να κοιτάμε τρομαγμένοι τον επόμενο πελάτη με το φόβο κάτω από τη μάσκα.
  • Αναλώσιμοι ήρωες και στη σύνταξη. Στην Ισπανία και στην Ιταλία, καταγγέλλουν γιατροί, εμάς που είμαστε πάνω από 65 μας αφήνουν να πεθάνουμε διότι ο εξοπλισμός δεν επαρκεί.
Με ευκολία μας ηρωοποιούν, μας θέλουν «ήρωες της διπλανής πόρτας», υπάκουους και άφωνους! Μας θέλουν παράδειγμα προς μίμηση για τον εργαζόμενο στην απέναντι πόρτα. Για να ανεχθεί την αναστολή της σύμβασης, τη μείωση του μισθού, την απόλυση και τώρα και μετά την πανδημία.

Είμαστε αναλώσιμοι όσο μειώνεται ο τζίρος και ήρωες όσο σωπαίνουμε. Είμαστε οι αναλώσιμοι ήρωες για εργοδότες, κυβερνώντες, παπαγάλους και βαστάζους. Για όλους αυτούς που και η πανδημία δείχνει ότι μας είναι αχρείαστοι…

Στο χέρι μας είναι να πάψουμε να είμαστε! Να γίνουμε οι πραγματικοί ήρωες της ημέρας, του παρόντος και του μέλλοντος, βάζοντας τέρμα σε αυτή την κατάσταση και ανοίγοντας το δρόμο για την κοινωνία όπου όλοι εμείς θα έχουμε την θέση που μας αξίζει…

katiousa.gr

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative