Social Icons

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ



Στυλίδα, 26/3/2020


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣΤην 24/03/2020 έγινε τηλεφωνική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Στυλίδας (δια περιφοράς) η οποία είχε 10 θέματα.

Η δυνατότητα διενέργειας συνεδριάσεων με τον τρόπο αυτό δόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών για να παίρνονται αποφάσεις χωρίς να γίνονται οι πολυπληθείς συνεδριάσεις στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, για θέματα που είναι άκρως επείγοντα για την λειτουργία του Δήμου και δεν μπορούν να καθυστερούν, μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί λόγω του κορονοϊού.

Σε αυτή την συνεδρίαση έγινε προσπάθεια να περάσουν κάποια θέματα που ούτε επείγοντα ήταν ούτε άμεσης ανάγκης για τα συμφέροντα των πολιτών και του Δήμου, τα οποία θα μπορούσαν να συζητηθούν με όλη την άνεση σε κανονική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όταν η κατάσταση ομαλοποιηθεί.

Συγκεκριμένα ένα από τα θέματα, το Νο 2 (όπως διατυπώνεται στο σχετικό θεματολόγιο) αφορά την αλλαγή κτιρίου του γραφείου που στεγάζει τον υπάλληλο του ΙΚΑ. Στο θέμα αυτό εκφράσαμε την αντίθεση μας να συζητηθεί, διότι δεν είναι επείγον. Στην επιμονή της Δημάρχου να συζητηθεί με έκπληξη την ακούσαμε να ισχυρίζεται "ότι ο Δήμος δεν είναι υποχρεωμένος να στεγάσει το γραφείο εργασίας του υπαλλήλου του ΙΚΑ, σε γραφείο του Δήμου".

Θυμίζουμε ότι ο υπάλληλος του ΙΚΑ εργάζεται σε γραφείο του Δήμου από τότε που έφυγε το ΙΚΑ και πήγε στην Λαμία. Συνεπώς αναρωτιόμαστε, δεν βρέθηκε κανείς να ενημερώσει την Κα Δήμαρχο ότι φεύγοντας το ΙΚΑ (όπως έγινε και με τον ΟΤΕ, με την Εφορία), σύμφωνα με την εντολή που είχε για μετακόμιση του στην Λαμία δεν είχε καμία υποχρέωση να διαθέσει υπάλληλο του στην Στυλίδα για την εξυπηρέτηση των δημοτών;

Έχουν αντιληφθεί τι πάνε να κάνουν;

Θέλουν να πείσουν το ΙΚΑ να αποσύρει τον υπάλληλο από την Στυλίδα, τους κατοίκους του Δήμου δεν τους σκέφτονται;
Από την παρούσα δημοτική αρχή τίθεται παραπλανητικά το ζήτημα, ότι ο Δήμος δεν είναι υποχρεωμένος να στεγάζει το γραφείο του υπαλλήλου του ΙΚΑ.

Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκαν οι ενέργειες και ομόφωνη απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου για να εξασφαλιστεί η παρουσία του υπαλλήλου του ΙΚΑ σε γραφείο του Δήμου για να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες μας. Αντί η παρούσα δημοτική αρχή να ενδιαφερθεί για το πως θα βελτιωθεί αυτή λύση (που αντικειμενικά δεν μπορεί να είναι επαρκής) με τι ενέργειες της επιδιώκει στην ουσία να διώξει τον υπάλληλο.
Είναι γνωστό σε όλους τους κατοίκους της Στυλίδας ότι ο υπάλληλος αυτός λύνει μια σειρά ζητήματα – προβλήματα στους ασφαλισμένους κατοίκους του δήμου μας χωρίς να χρειάζεται να χάνονται μεροκάματα, να χάνεται χρόνος και να δαπανώνται έξοδα μετακίνησης στην Λαμία.

Η δημοτική αρχή της κας Στεργίου επιδιώκει "με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια" διότι στο ίδιο θεματολόγιο ακολούθησαν άλλα δυο θέματα "ιδιαίτερου ενδιαφέροντος", Τα Νο 8 και 10. Από αυτά, το 8 αφορά την αγορά απορριμματοφόρου από τον Δήμο Στυλίδας και το 10 την δωρεά ενός απορριμματοφόρου από τον Δήμο Στυλίδας στον δήμο Τήλου (!).

Αβίαστα προκύπτει προβληματισμός:

Γνωρίζει η Κα Δήμαρχος και η πλειοψηφία, σε πόσα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα αλλά και μια σειρά σοβαρότερα ζητήματα δεν προχωρούν λόγο έλλειψης ή μη επάρκειας πόρων;

Ο Δήμος Στυλίδας έχει λύσει τα δικά προβλήματα του και θα λύσει προβλήματα άλλων Δήμων, διαθέτοντας τα αντίστοιχα κονδύλια τα οποία εξυπακούεται ότι θα πληρώσουν οι δημότες και μάλιστα σε μια τέτοια περίοδο;

Μήπως έχουν την ευαισθησία να πληροφορήσουν τους κατοίκους του Δήμου τι κρύβεται πίσω από αυτή την Δωρεά. Που βρέθηκε η Τήλος στον δρόμο του δήμου Στυλίδας; Γιατί δεν είναι ο Δήμος του Δομοκού, Αλιάρτου, ή Ερέτριας;

Ειλικρινά θέλουμε μια απάντηση που κολλάει ο Δήμος Στυλίδας με τον Δήμο Τήλου; (εκτός από το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι βρέχονται και οι δυο από θάλασσα)

Ενημερώνουμε όλους τους δημότες ότι ως Λαϊκή Συσπείρωση καταψηφίσαμε, βάζοντας την διάσταση να μην συζητηθούν γιατί δεν είναι επείγοντα και δεν εμπίπτουν στις κατευθύνσεις της κυβέρνησης για τον συγκεκριμένο τρόπο λήψης απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο, καταψηφίσαμε και επί της ουσίας.

Όμως επειδή η πλειοψηφία των 16 έχει υπερψηφίσει, τα θέματα αυτά δεν τελειώνουν εδώ.

Προκύπτουν και άλλα ερωτήματα που μαζί με τα παραπάνω γυρεύουν την απάντηση τους:
  • Πώς έφτασε τέτοιο ζήτημα στον Δήμο για την συγκεκριμένη δωρεά;
  • Ποιος ή ποια εισήγαγε το θέμα;
  • Ο Δήμος Τήλου λειτούργησε ανταποδοτικά σε αυτό;
Περιμένουμε εξηγήσεις - απαντήσεις και θα επανέλθουμε.


ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΚΑΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative