Social Icons

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα με την επιδημία που προκύπτει από τον ΚΟΡΟΝΟΪΟ, αφορά όλους μας, είναι σε εξέλιξη και οι συνέπειές της έχουν επιπτώσεις τόσο στην υγεία, στην οικονομία, όσο και συνολικά στη ζωή, ιδιαίτερα στη ζωή των λαϊκών οικογενειών.

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον κορονοϊό προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο από την επιδημία που απειλεί την υγεία του πληθυσμού και την οικονομία της χώρας.

Κι επειδή κάθε μέρα ακούμε συνεχώς για την ατομική ευθύνη στην αντιμετώπιση της κατάστασης, όσο σημαντική είναι η ευθύνη του καθενός στην συμμόρφωση με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, άλλο τόσο και ακόμη περισσότερο σημαντική και κυρίως πιο αποτελεσματική είναι η ανάγκη άμεσα και χωρίς καθυστέρηση στην οργάνωση και στη στελέχωση του συστήματος υγείας που όπως φαίνεται δεν είναι στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις της επιδημίας. Το ζούμε άλλωστε εδώ και χρόνια στο βασικό Νοσοκομείο της περιοχής στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο πραγματικός κίνδυνος για το λαό προέρχεται από τις τραγικές ελλείψεις του συστήματος υγείας που υπήρχαν και πριν την εμφάνιση του κορονοϊού. Ελλείψεις που καθόλου τυχαίες δεν είναι και ούτε αποτέλεσμα ανικανότητας. Είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που θεωρεί και την υγεία εμπόρευμα, στηρίζει την ιδιωτικοποίηση της με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και στόχο έχει την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Χαρακτηριστικό αυτής της πολιτικής από τις κυβερνήσεις της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι το κλείσιμο μονάδων, η ιδιωτικοποίηση τομέων υγείας, όπως και οι ελλείψεις Μ.Ε.Θ. που ενώ χρειάζονται 3.500 υπάρχουν μόνο 550 κλίνες.

Σ’ αυτή τη βάση εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους σκληρά εργαζόμενους στα Νοσοκομεία ιδιαίτερα σε εκείνα που αντιμετωπίζουν ήδη περιστατικά της επιδημίας-όχι με χειροκροτήματα απ’ τα μπαλκόνια- αλλά με την απαίτηση να προσληφθεί άμεσα το αναγκαίο προσωπικό που θα ανακουφίσει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό από τη πίεση που υφίστανται σήμερα, παράλληλα με την εξασφάλιση της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής, που λείπει, για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Ένα από τα πάγια αιτήματα του ριζοσπαστικού αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος ήταν και είναι υγεία δημόσια και δωρεάν για όλους, αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Γι’ αυτό η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδος ΚΑΛΕΙ τους αγρότες και κτηνοτρόφους παράλληλα με την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό σύμφωνα με τις υποδείξεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας,

Να διεκδικήσουμε με βάση την κατάσταση στην χώρα:

-Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Σ’ αυτή την κατεύθυνση να αξιοποιηθεί το ανακαινισμένο Σανατόριο δίπλα στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας για την εξυπηρέτηση των αναγκών που θα προκύψουν.

-Να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και στην ύπαιθρο, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

-Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η αισχροκέρδεια.

-Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.

-Να υπάρχει αποζημίωση και κάλυψη χαμένου εισοδήματος για προϊόντα που οφείλονται σε επιπτώσεις ή στα αναγκαία μέτρα για προφύλαξη από τον κορονοϊό.

-Να υπάρχει αποζημίωση όπως πρέπει να συμβεί για όλο τον λαό και για αγρότες-κτηνοτρόφους που θα νοσήσουν και δεν θα μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους ή να εκτελέσουν τις καλλιεργητικές φροντίδες.

-Χορήγηση αντίστοιχου βοηθήματος στην αγρότισσα μητέρα για όσο χρονικό διάστημα είναι υποχρεωμένη να βρίσκεται στο σπίτι λόγο κλειστών σχολείων.

- Να ληφθούν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους αντίστοιχους Δήμους μέτρα για την διεύρυνση των χώρων κατάληψης από τις λαϊκές αγορές με στόχο την καλύτερη χωροθέτηση ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, παράλληλα με την δωρεάν χορήγηση υλικών ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά κλπ.)

- Να δοθεί περεταίρω παράταση στην κατάθεση των δηλώσεων ΟΣΔΕ για αγρότες και κτηνοτρόφους.

ΛΑΜΙΑ 17/3/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative