Social Icons

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

8η ΜΑΡΤΗ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ


8η ΜΑΡΤΗ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΓΩΝΑ  ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ

8η ΜΑΡΤΗ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΓΩΝΑ 


ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ 

Σήμερα, 110 χρόνια από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας της Εργαζόμενης Γυναίκας, με πρόταση της αγωνίστριας του εργατικού κινήματος Κλάρας Τσέτκιν, οι αγώνες για τη γυναικεία ισοτιμία είναι αναγκαίοι, αφού οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών ζουν και βασιλεύουν. Τα δικαιώματα των γυναικών στην εργασία, την προστασία της μητρότητας, την κοινωνική και προσωπική τους ζωή και τον ελεύθερο χρόνο συντρίβονται από τη βαρβαρότητα, που έχει θεό τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών κολοσσών.

Κι όμως, σήμερα οι τεράστιες επιστημονικές δυνατότητες και οι νέες τεχνολογίες μπορούν να εξασφαλίσουν μια ζωή όπως αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας. Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε όλες σταθερή εργασία, με σταθερό ωράριο, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, με ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος, να δουλεύουμε λιγότερες ώρες και να έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά μας, και να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση.

Ωστόσο, οι ανάγκες μας θεωρούνται κόστος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις, ενώ:

-- Όλοι αυτοί που σήμερα μας καλούν να κάνουμε υπομονή, να "σφίξουμε τα δόντια", να συμβιβαστούμε με τα ελάχιστα, την ίδια ώρα απλόχερα χαρίζουν δισεκατομμύρια ευρώ στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, μετατρέπουν την Ελλάδα σε στόχο, αλλά και σε ορμητήριο επιθέσεων σε βάρος άλλων λαών.

Μετατρέπουν τη χώρα μας σε μια απέραντη "φυλακή" για χιλιάδες πρόσφυγες, γυναίκες με τα παιδιά στην αγκαλιά.

-- Έχουν κάνει τη ζωή μας λάστιχο και μας θέλουν "ευέλικτες", ώστε να αποδεχόμαστε εργασία χωρίς δικαιώματα και μητρότητα χωρίς προστασία από το κράτος. Είμαστε σε μια ατέρμονη τρεχάλα που μας εξουθενώνει, που σκοτώνει τις ανάγκες και τα όνειρά μας.

-- Η φροντίδα της οικογένειας, των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ, όπως και η Υγεία, πέφτει στις πλάτες μας, αφού θεωρείται ατομική - οικογενειακή μας ευθύνη.

Δε συμβιβαζόμαστε με την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Στρέφουμε τα βέλη μας στους πραγματικούς υπαίτιους αυτής της βαρβαρότητας.

Αποκαλύπτουμε όσους και όσες θέλουν να θολώσουν τα νερά, όσες μας καλούν να τα βάλουμε με "το ανδρικό φύλο που κυριαρχεί στην εξουσία", για να "βγάλουν λάδι" τον πραγματικό μας αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις που τους εξυπηρετούν. Καταγγέλλουμε όσες καλούν "όλες τις γυναίκες να πάνε μαζί". Εμείς, οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου, δεν έχουμε τίποτα κοινό με τις γυναίκες μετόχους και μεγαλοστελέχη επιχειρηματικών ομίλων, με όλες αυτές τις γυναίκες που συμμετέχουν σε κυβερνήσεις, σε κοινοβούλια, δήμους και περιφέρειες και στηρίζουν την πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά μας και σπέρνει εκμετάλλευση, καταπίεση, πόλεμο και προσφυγιά.

Η διέξοδος για μας, τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, βρίσκεται στη συλλογική δράση, στην αγωνιστική στάση ζωής και τη διεκδίκηση.

Οι αγώνες των εργατριών του περασμένου αιώνα, που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της, φωτίζουν και σήμερα τους αγώνες των εργαζομένων και άνεργων γυναικών για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Εντείνουμε την πάλη μας για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

Τιμάμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δυναμώνοντας το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative