Social Icons

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Πυροσβεστική: Νέα προκήρυξη για 1.300 προσλήψεις εποχικών


Πυροσβεστική: Νέα προκήρυξη για 1.300 προσλήψεις εποχικών
Προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη χιλίων τριακοσίων (1300) ιδιωτών ως Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

Κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων και αποκλειστικά στο πλαίσιο λήψης μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του Κορωνοϊου Covid-19, οι υποψήφιοι από όλη τη Χώρα μπορούν να αποστείλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που αναφέρονται στην παρούσα προκήρυξη, αποκλειστικά μέσω ταχυδρομικών υπηρεσιών με συστημένη επιστολή ή ταχυμεταφορών (courier) κατά το χρονικό διάστημα από ημέρα Πέμπτη 02-04-2020 μέχρι και ημέρα Παρασκευή 10-04-2020, στις ταχυδρομικές διευθύνσεις των ΔΙ.Π.Υ.Ν. ή ΔΙ.Π.Υ. του Παραρτήματος Β΄, με την ένδειξη «ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Ο αριθμός των προσλαμβανόμενων καλύπτεται ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες από τις ακόλουθες κατηγορίες:

α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α΄ – Ειδικότητα εργάτη πυρόσβεσης - διάσωσης. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής εκτελούν ανάλογα καθήκοντα με αυτά των πυροσβεστικών υπαλλήλων και ιδίως στην πρόληψη-καταστολή δασικών πυρκαγιών, στις διασώσεις, στην επάνδρωση Πεζοπόρων και Αερομεταφερόμενων Τμημάτων και στη στελέχωση πυροφυλακίων.

β. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β΄ – Ειδικότητα οδηγού πυροσβεστικών οχημάτων. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής πρέπει να έχουν επαγγελματική άδεια οδήγησης τουλάχιστον Γ΄ κατηγορίας. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής εκτελούν ανάλογα καθήκοντα με αυτά των οδηγών πυροσβεστικών οχημάτων και όταν απαιτείται, ασκούν και τα λοιπά πυροσβεστικά καθήκοντα της κατηγορίας Α. Οι πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης με ειδικότητα οδηγού πυροσβεστικού οχήματος, ασκούν τα καθήκοντα τους, μόνο, εφόσον κατέχουν υπηρεσιακή άδεια ικανότητας οδηγού πυροσβεστικού οχήματος.
Η διαδικασία αρχικής έκδοσης, επέκτασης και επανέκδοσης υπηρεσιακής Άδειας Ικανότητας Οδηγού – Χειριστή Υπηρεσιακών Οχημάτων – Μηχανημάτων (Υ.Ο.Μ.), η εκπαίδευση και αξιολόγηση των υποψήφιων οδηγών – χειριστών και κάθε άλλο σχετικό ζήτημα ρυθμίζεται από τις διατάξεις της ανωτέρω (1.7) σχετικής.

Οι υποψήφιοι δύναται να αποστείλουν μια μόνο αίτηση συμμετοχής και για μια μόνο κατηγορία, στη ΔΙ.Π.Υ.Ν. ή ΔΙ.Π.Υ., που επιθυμούν, εντός των τασσόμενων στην παρούσα προκήρυξη προθεσμιών, μετά την παρέλευση των οποίων δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής.

1. Γενικά υποχρεωτικά δικαιολογητικά για όλους τους υποψηφίους:

α. Αίτηση συμμετοχής εκτυπωμένη από την ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος (www.fireservice.gr) με έγχρωμη φωτογραφία, τύπου ταυτότητας.
β. Φωτοαντίγραφο του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας (2 όψεις). Σε περίπτωση κατά την οποία έχουν μεταβληθεί στοιχεία του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας, αυτά δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986.
γ. Φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών. Οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων σπουδών σχολικών μονάδων αλλοδαπής πρέπει να συνυποβάλλουν βεβαίωση ισοτιμίας από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με αντιστοιχία βαθμολογίας. 
δ. Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 εκτυπωμένη από την ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος (www.fireservice.gr) με την οποία δηλώνεται ότι: 

α) έχουν τις προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα προσόντα, β) τα αναφερόμενα στην αίτησή τους στοιχεία είναι αληθή, γ) δεν συντρέχουν στο πρόσωπό τους τα κωλύματα που αναφέρονται παραπάνω, δ) οι υποψήφιοι άνδρες έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία, είναι ικανοί κατηγορίας Ι1 ή έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτήν, ε) συναινούν στην επεξεργασία των αναφερόμενων στην αίτησή τους στοιχείων κατά τα προβλεπόμενα των οριζόμενων διαδικασιών της παρούσας προκήρυξης.

2. Υποχρεωτικό δικαιολογητικό μόνο για τους υποψήφιους ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Β΄:

Φωτοαντίγραφο επαγγελματικής άδειας οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Γ΄ και άνω, στο οποίο να εμφαίνεται ευκρινώς η ημερομηνία έκδοσης και λήξης της καθώς και η εκδούσα Αρχή. Άδειες οδήγησης, που έχουν εκδοθεί σε άλλη χώρα, πρέπει να είναι μεταφρασμένες, να ισχύουν στην Ελλάδα και να προκύπτει από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η αντιστοιχία τους με τις ισχύουσες ελληνικές άδειες οδήγησης. 

Οι υποψήφιοι που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την απαιτούμενη διαδικασία για έκδοση άδειας οδήγησης, μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση του αρμόδιου φορέα για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας (θεωρητική και πρακτική εξέταση) με υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναφέρουν την αιτία της μη υποβολής της, με την επισήμανση ότι οφείλουν να την προσκομίσουν όταν εκλείψει η αιτία της καθυστέρησης, όχι όμως πέραν της ημερομηνίας υπογραφής της σύμβασης.

3. Πλέον των ανωτέρω υποχρεωτικών ανά κατηγορία δικαιολογητικών οι υποψήφιοι, που κατέχουν πρόσθετα προσόντα υποβάλλουν, κατά περίπτωση:

α. Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης Τύπου Α΄, από το οποίο να προκύπτει, ότι έχουν υπηρετήσει, μέχρι και την απόλυσή τους, ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης (Ε.Π.Υ.) ή ως επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ) στις Ειδικές Δυνάμεις.

β. Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης Τύπου Α΄, από το οποίο να προκύπτει, ότι έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως Έφεδροι Αξιωματικοί.

γ. Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης Τύπου Α΄, από το οποίο να προκύπτει, ότι έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις στις Ειδικές Δυνάμεις (Δυνάμεις Καταδρομών, Πεζοναυτών, Υποβρυχίων Καταστροφών) ή στην Προεδρική Φρουρά των Ενόπλων Δυνάμεων.

δ. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 ότι είναι τέκνα προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, που έχασε τη ζωή του ή τραυματίσθηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και εξαιτίας αυτού ή ότι είναι τέκνο Ελλήνων πολιτών που έχασαν τη ζωή τους ή έχουν ανικανότητα σε ποσοστό τουλάχιστον 67% συνέπεια τρομοκρατικής πράξης, συνυποβάλλοντας σχετικές βεβαιώσεις.

ε. Βεβαίωση του οικείου Συλλόγου Πολυτέκνων ή, όπου δεν υπάρχει, του οικείου Ταμείου Πρόνοιας και Προστασίας Πολυτέκνων, θεωρημένη από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας.

στ. Οι τρίτεκνοι, τέκνα τριτέκνων και οι έγγαμοι με τέκνα, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης πρόσφατης έκδοσης (όχι παλαιότερης των δύο μηνών από την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων).

ζ. Βεβαίωση από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην οποία εργάστηκαν ως Πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης. Στην εν λόγω βεβαίωση αποτυπώνονται οι, κατ’ έτος, αντιπυρικές περίοδοι κατά τις οποίες εργάστηκαν.

η. Βεβαίωση από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από την οποία προκύπτουν η ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη κατά την ημερομηνία προκήρυξης του διαγωνισμού καθώς και τα πλήρη έτη υπηρεσίας κατά τα οποία φέρει αυτήν.

θ. Βεβαίωση εγγραφής στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), από την οποία προκύπτει η μακροχρόνια ανεργία.
ι. Φωτοαντίγραφο διπλώματος επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) Ειδικού Δασικής Προστασίας.

4. Όλα τα έγγραφα και δικαιολογητικά συμμετοχής υποβάλλονται στην ελληνική γλώσσα, τα δε ξενόγλωσσα συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑ : ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α' ΕΞΙ (6) ΘΕΣΕΙΣ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β΄ (ΟΔΗΓΟΙ) ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ΘΕΣΕΙΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative