Social Icons

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Η καθημερινότητα της Σπυριδούλας από τις Ράχες Φθιώτιδας στην Κίνα του κορονοϊού (VIDEO)


Η καθημερινότητα της Σπυριδούλας από τις Ράχες Φθιώτιδας στην Κίνα του κορονοϊού (VIDEO)
Με αισιοδοξία και χιούμορ προσπαθούν να νικήσουν το φόβο του κορονοϊού οι Έλληνες και Ελληνίδες που ζουν «υπό περιορισμό» στη μακρινή Κίνα. Μία από αυτές είναι και η Σπυριδούλα Καστάνη- Κορωνίδου με καταγωγή από την παραλία Ραχών. Πρώην τουριστική πράκτορας στη Θεσσαλονίκη διατηρεί με το σύζυγό της Πέτρο Κορωνίδη, μηχανολόγο μηχανικό. εταιρεία συμβούλων στην πόλη Σουτζόου, μια από τις πιο ανεπτυγμένες και όμορφες πόλεις της Κίνας, βορειοανατολικά της πόλης Γουχάν, η οποία θρηνεί εκατοντάδες θύματα και λογίζεται εστία της επιδημίας του ιού.

Η Σπυριδούλα βρίσκεται με το σύζυγο της στην Κίνα από το 2012 όπου μάλιστα απέκτησε και τα δύο κοριτσάκια 6 και 1 έτους αντίστοιχα. Οι δύο τους μίλησαν στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις 6» για τα περιοριστικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για να ανακόψει τη μετάδοση του ιού.

«Εμείς όπως και όλος ο πληθυσμός είμαστε περιορισμένοι στα σπίτια μας, βγαίνουμε μόνο για τα απαραίτητα και οι μετακινήσεις είναι δύσκολες. Όσο για τις εταιρείες δουλεύουν online, από τα σπίτια τους» είπε κ. Κορωνίδης εξηγώντας πως ελάχιστες εταιρείες λειτουργούν εργασιακούς χώρους καθώς πρέπει με δική τους ευθύνη να τηρούν πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας, να παρέχουν μάσκες, αντισηπτικά στο προσωπικό, αλλά και να έχουν ακόμα και ειδικό χώρο για κάποιον που θα νοσήσει. «Εκτιμούμε ότι μόνο ένα 25% των εταιρειών έχει ανοίξει. Κατά τα άλλα όσες εργασίες μπορούν να γίνουν μέσω υπολογιστή γίνονται κανονικά και οι άνθρωποι πληρώνονται. Όσοι δουλεύουν στην παραγωγή που έχει πληγεί αμείβονται με κάποιο βασικό μισθό»,είπε.

«Ούτε και τα σχολεία έχουν ανοίξει» συμπλήρωσε η κ. Καστάνη-Κορωνίδου και εξήγησε πως οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να απασχολήσουν τα παιδιά μέσα από μαθήματα σε από ειδικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Μέχρι στιγμής υπάρχει η ενημέρωση ότι θα ανοίξουν τον Μάρτιο, ενώ τα Πανεπιστήμια δεν θα λειτουργήσουν πριν τον Απρίλιο.

Όσο για τις μετακινήσεις είπε πως γίνονται με φειδώ, ωστόσο υπάρχει επάρκεια αγαθών. «Μένουμε σε μεγάλα κτηριακά συγκροτήματα, στο δικό μας υπάρχουν 200 κτήρια και υπάρχουν διαδικασίες για να βγεις αλλά κυρίως για να μπεις. Ελέγχεται η θερμοκρασία σου και παίρνεις ένα χαρτί για να ξέρουν ποιος έχει βγει καθώς απαγορεύεται η είσοδος σε άτομα από άλλα κτηριακά συγκροτήματα. Ο καθένας έχει άδεια εισόδου μόνο για το δικό του. Ελέγχονται ακόμα και τα πορτμπαγκάζ των ΙΧ ώστε να μην μπει κανείς παράνομα» λέει ο κ. Κορωνίδης.

Πάντως δεν αφήνουν την κατάσταση να τους καταβάλει και όπως λένε κυκλοφορεί κι ένα αστείο μεταξύ των Ελλήνων της Κίνας στα community chats ότι μετά από τέτοιο εγκλεισμό δεν κινδυνεύουν από τον κορονοϊό αλλά… από σάκχαρο και χοληστερίνη. «Τόσες ώρες κλεισμένοι δείχνουμε προτίμηση στο καλό φαγητό» λέει ο κ. Κορωνίδης.

«Πάντως είμαστε αισιόδοξοι. Η κρίση φέρνει πάντα κάποια ευκαιρία. Η Κίνα είναι δυνατή και θα συνεχίσει και πιο δυναμικά» καταλήγει η κ. Καστάνη-Κορωνίδου.

https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/koronoios-i-kathimerinotita-stin-kina-mesa-apo-ta-matia-dyo-ellinon-epicheirimation-poy-zoyn-ekei-video/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative