Social Icons

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Θα καταργήσετε και την πάλη των τάξεων, κύριε Μητσοτάκη;


Θα καταργήσετε και την πάλη των τάξεων, κύριε Μητσοτάκη;
Γράφει ο Νίκος Μόττας //
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε τροχιά κλιμάκωσης της αντιλαϊκής της ατζέντας. Μέρα με τη μέρα, βδομάδα με τη βδομάδα, ξετυλίσσεται μια ολομέτωπη επίθεση στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα.
Ξεκίνησαν με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, προχώρησαν με την υπογραφή και κύρωση της επαίσχυντης και επικίνδυνης συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις και συνέχισαν με το αντιασφαλιστικό έκτρωμα του νόμου «Κατρούγκαλου-Βρούτση».

Τώρα, στο πλαίσιο του δόγματος «νόμος και τάξη», η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να καταθέσει το επόμενο διάστημα στη Βουλή νομοσχέδιο που περιλαμβάνει περιορισμούς, διάλυση, απαγόρευση διαδηλώσεων έως και ιδιώνυμα αδικήματα. Η «κανονικότητα» σε όλο της το αυταρχικό μεγαλείο…
Πρόκειται για νομοσχέδιο-επιτομή της αυθαιρεσίας και της καταστολής, κομμένο και ραμμένο κατά παραγγελία του κεφαλαίου. Όσο κι’ αν η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως πρόκειται για νομοσχέδιο που δήθεν «στοχεύει στις ολιγομελείς συγκεντρώσεις» που δημιουργούν φασαρίες, δεν πείθει κανέναν.
Ο στόχος τους, άλλωστε, ήταν και είναι πάντα το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Αυτό φοβούνται και αυτό θέλουν να χτυπήσουν. Το έπραξαν πολλές φορές στο παρελθόν με σωρεία προβοκατόρικων ενεργειών, όπως η συντονισμένη δολοφονική επίθεση παρακρατικών στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλ. Συντάγματος στις 20 Οκτώβρη 2011.
Το ταξικό εργατικό κίνημα, η νεολαία, συνολικά ο λαός δεν πρέπει να παραχωρήσει ούτε χιλιοστό του κατακτημένου με αγώνες και αίμα δικαιώματος του στη δημόσια συνάθροιση, στην συγκέντρωση, στη διαδήλωση. Κανένας νόμος, κανένα ιδιώνυμο αδίκημα, δεν πρόκειται να διώξει τις σημαίες του ταξικού αγώνα από τους δρόμους.

Ενδεχομένως, η κυβέρνηση να ζήλεψε τη «δόξα» του περιβόητου «Νόμου 330» περί «εργατικών οργανώσεων και συνδικαλιστικών ελευθεριών» που είχε φέρει στη Βουλή το Μάη του 1976 η τότε κυβέρνηση του Κων. Καραμανλή. Ήταν τότε που ο αλήστου μνήμης υπουργός Εργασίας Κ. Λάσκαρης, με θράσος παρόμοιο με αυτό του σημερινού υπουργού Βρούτση, ανακοίνωνε την… «κατάργηση της πάλης των τάξεων»!

Δε μπορούμε να αντισταθούμε στον πειρασμό να απευθύνουμε, έστω και ρητορικά, στον πρωθυπουργό το ερώτημα: Μήπως θα καταργήσετε και την πάλη των τάξεων, κύριε Μητσοτάκη;

atexnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative