Social Icons

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Μαραθώνας: «Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι» (ΦΩΤΟ)


Μαραθώνας: «Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι»
 Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Μαραθώνα ολοκληρώθηκε το δυναμικό συλλαλητήριο Ελλήνων και ξένων εργαζομένων, για τη δολοφονική επίθεση εργοδότη εναντίον μεταναστών εργατών γης που έγινε στην περιοχή. «Είμαστε εργάτες, δεν είμαστε σκλάβοι», φώναξαν οι μετανάστες εργαζόμενοι και μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους έκαναν σαφές πως «Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι».

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής με το Κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Ν. Αττικής, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο ΚΕΠ του Μαραθώνα.

Στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο Γιάννης Σχοινάς, πρόεδρος του Κλαδικού Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Ν. Αττικής, τόνισε πως «καταδικάζουμε τη δολοφονική επίθεση και χαιρετίζουμε τη σημερινή συγκέντρωση. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει νέα Μανωλάδα σε κανένα χωράφι. Πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να γραφτούμε στο Συνδικάτο μας και να αγωνιστούμε. Να δοθούν άδειες παραμονής για όλους τους εργάτες».

Από την πλευρά του, ο Μάης Μέντης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, καταδίκασε την «απαράδεκτη, τη βρώμικη ενέργεια, του σύγχρονου τσιφλικά, να πυροβολήσει τον συνάδελφο εργάτη γης από την Ινδία, εδώ στο Μαραθώνα. Είναι μια ενέργεια που η εργοδοσία δεν θα διστάσει να ξαναπράξει όπου βρει τους εργάτες ανοργάνωτους, που δεν θα διστάσει να ξαναπράξει προκειμένου να διασφαλίσει τα κέρδη της, να εκφοβίσει τους εργάτες και έτσι να ενισχύσει το βαθμό εκμετάλλευσής τους».

Παράλληλα, κατήγγειλε «την απαράδεκτη στάση των αρμοδίων αρχών, αστυνομίας, κρατικού μηχανισμού, κλπ., που αντί να πράξουν τα αυτονόητα εναντίον του θύτη, τελικά τα έβαλαν με το θύμα, απειλώντας τον ότι θα πάει φυλακή γιατί ο μηχανισμός των δουλεμπόρων δεν του είχε αποδώσει τα χαρτιά του».

Επιπλέον, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο για το αντιασφαλιστικό στην πλατεία του Γέρακα, την Πέμπτη 6 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., ώστε «να διατρανώσουμε προς όλους τους εκμεταλλευτές ότι σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε, με οργάνωση και πάλη θα ανατρέψουμε το σάπιο σύστημά τους, που γεννάει τέτοιες επιθέσεις όπως βίωσαν οι συνάδελφοί μας την περασμένη εβδομάδα» (διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του).

Από το ΠΑΜΕ και τη Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ, ο Βασίλης Σταμούλης ξεκαθάρισε στους μετανάστες πως «είμαστε στο πλευρό σας» και πως «Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά». Κάλεσε επίσης τους εργαζόμενους της περιοχής «να καταδικάσουν την εγκληματική ενέργεια, αλλά και την αντεργατική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, το κυνηγητό σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών, μια πολιτική που δίνει “αέρα στα πανιά” της εργοδοσίας». Καταδίκασε την τρομοκρατία και τα χαμηλά μεροκάματα πείνας, καταδίκασε τη δουλειά όταν θέλει το αφεντικό και όσες ώρες θέλει και πως όλα αυτά οδηγούν στην αύξηση της εκμετάλλευσης.

«Αυτή είναι η “κανονικότητά” τους, η “ανάπτυξή” τους και τα κέρδη τους που είναι βαμμένα με αίμα», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών εργατών γης είναι γνωστές σε όλες τις κυβερνήσεις και στη σημερινή της ΝΔ και στην προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά τα ψεύτικα λόγια συμπάθειας στους μετανάστες, τα προβλήματά τους παραμένουν. Οι μετανάστες εργάτες ένα δρόμο έχουν. Το δρόμο της οργάνωσης και του ταξικού αγώνα, του κοινού αγώνα με τους Έλληνες εργάτες. Πρέπει να διεκδικούμε, γιατί τίποτα δεν χαρίστηκε. Να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας για την ανατροπή της σύγχρονης σκλαβιάς».

Τέλος, ο Αμίν Βακαάς, από την Επιτροπή Σωματείου Τροφίμων – Ποτών και Γάλακτος, υπογράμμισε ότι «είμαστε όλοι εργάτες είτε είμαστε Ινδοί, είτε Πακιστανοί, είτε Μπαγκλαντέζοι. Αυτό το κακό που έγινε, δεν θα ξαναγίνει ποτέ. Ήρθαμε στην Ελλάδα για να βγάλουμε μεροκάματο, να φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή και όχι για να σκοτώσουμε. Ήρθαμε από το χειρότερο. Ευχαριστούμε τους Έλληνες που μας βοηθάνε. Επειδή ένας άνθρωπος δεν μπορεί από μόνος να κάνει τίποτα, πρέπει να είμαστε όλοι οι εργάτες ενωμένοι».
Μετά την πορεία, πολλοί μετανάστες εργάτες γης έδωσαν τα στοιχεία τους για να γραφτούν στο Συνδικάτο.
Μαραθώνας: «Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι»
Μαραθώνας: «Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι»
Μαραθώνας: «Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι»
Μαραθώνας: «Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι»
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative