Social Icons

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ για τον «EAST MED»: Βήμα βαθύτερης εμπλοκής σε επικίνδυνους σχεδιασμούς υπό την εποπτεία των ΗΠΑ


ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ για τον «EAST MED»: Βήμα βαθύτερης εμπλοκής σε επικίνδυνους σχεδιασμούς υπό την εποπτεία των ΗΠΑ

Τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς σηματοδοτεί η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «East Med» από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σήμερα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Ο αγωγός «East Med» προχωρά υπό την εποπτεία των ΗΠΑ καθώς εξυπηρετεί τα συμφέροντα κυρίως των αμερικανικών ενεργειακών μονοπωλίων, γεγονός που επισημάνθηκε στις δηλώσεις που έγιναν μετά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας.

ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ για τον «EAST MED»: Βήμα βαθύτερης εμπλοκής σε επικίνδυνους σχεδιασμούς υπό την εποπτεία των ΗΠΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως οι ΗΠΑ στηρίζουν σταθερά το σχέδιο του συγκεκριμένου αγωγού, πως στηρίζουν την Ελλάδα ως ενεργειακό εταίρο και αναφέρθηκε στο σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου που ετοιμάζει η Ουάσιγκτον στην Αλεξανδρούπολη.
Υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ είναι παράγοντας ασφάλειας στην περιοχή και αναφερόμενος στη βασική επιδίωξη της ελληνικής αστικής τάξης δήλωσε πως η Ελλάδα γίνεται κρίσιμος ενεργειακός παίκτης για την τροφοδοσία της Ευρώπης. Πρόσθεσε ότι τα θέματα αυτά θα απασχολήσουν τη συνάντηση που θα έχει σε λίγα 24ωρα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Επιπλέον, ο Κ. Μητσοτάκης δεν λησμόνησε την προσφορά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που «έτρεξε» τους αμερικανικούς σχεδιασμούς στην περιοχή προς όφελος των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης. Δήλωσε πως «η πολιτική μας πρέπει να έχει συνέχεια».
Αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην Τουρκία, δήλωσε πως ο αγωγός «δεν αποτελεί απειλή για κανένα», ότι τα τριμερή σχήματα συνεργασίας «δεν στρέφονται κατά κανενός» και πως «η περιφερειακή συνεργασία είναι ανοιχτή σε όλους υπό την προϋπόθεση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας».

Για «ιστορική συμφωνία» που «αναγνωρίζεται και από τις ΗΠΑ» έκανε λόγο ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ισχυρίστηκε ότι ο αγωγός «θα συμβάλει στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της ΕΕ», δηλαδή στον περιορισμό του ρωσικού εφοδιασμού της Ευρώπης σε φυσικό αέριο που αποτελεί κεντρικό στόχο των ΗΠΑ. Και ο Ν. Αναστασιάδης δήλωσε πως ο αγωγός «δεν στρέφεται εναντίον της όποιας τρίτης χώρας» και πρόσθεσε ότι «όποια χώρα το επιθυμεί είναι καλοδεχούμενη», αρκεί να σέβεται όπως είπε το Διεθνές Δίκαιο, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα των άλλων χωρών.

Ο Μπ. Νετανιάχου δήλωσε πως είναι μια «ιστορική μέρα» για το Ισραήλ, διότι «κάνει πολύ ισχυρή ενεργειακά τη χώρα». Δήλωσε και ο αυτός πως με την τριμερή συνεργασία «δεν πηγαίνουν εναντίον κανενός» και πρόσθεσε πως είναι ευπρόσδεκτη όποια χώρα επιθυμεί να συνεργαστεί ονοματίζοντας την Ιταλία και την Αίγυπτο.

atexnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative