Social Icons

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το εκλογικό σύστημα


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το εκλογικό σύστημα
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με το νέο εκλογικό σύστημα και αναμένεται να ψηφιστεί έως τις 22 Γενάρη. Την Τετάρτη 15 του μήνα εισάγεται στην αρμόδια Επιτροπή της Bουλής για επεξεργασία.Ο νέος εκλογικός νόμος που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ προβλέπει μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, που μίλησε στον «ΣΚΑΪ» το μπόνους εδρών θα είναι κλιμακωτό και αφού το πρώτο κόμμα πάρει 25%.

Συγκεκριμένα αν το πρώτο κόμμα λάβει ποσοστό πάνω από 25%, τότε λαμβάνει επιπλέον 20 έδρες ως μπόνους και για 0,5% ποσοστό θα λαμβάνει μία έδρα. Εάν λάβει πάνω από 40%, θα λάβει συνολικά 50 έδρες επιπλέον.Ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα πρόωρων εκλογών και πως το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε τώρα διότι ο πρωθυπουργός θέλει να ξεκαθαρίσει τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού τριάμισι χρόνια πριν από τις εκλογές. Για το όνομα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας είπε πως θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό αμέσως μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου, που αναμένεται στις 22 Γενάρη.

Το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της απλής και ανόθευτης αναλογικής, κάτι που επανέλαβε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.Ειδικά για τον εκλογικό νόμο ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση σημείωσε ότι «εκφράσαμε ξανά την πάγια θέση μας για καθαρή, ανόθευτη, απλή αναλογική, χωρίς μπόνους στο πρώτο κόμμα, χωρίς πλαφόν, ούτε το 3% που υπάρχει σήμερα και, βεβαίως, να εκφράζεται ο ελληνικός λαός με την ψήφο του και αυτό να αποτυπώνεται και στη σύνθεση του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με ό,τι δίνει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στα πολιτικά κόμματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative