Social Icons

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας σε συνεδρίαση στις 14.01.2020 καλεί όλους τους αγρότες σε αγωνιστικές διεκδικήσεις.
Τα προβλήματα οξύνονται: η φοροληστεία συνεχίζεται, οι ασφαλιστικές εισφορές δε μειώνονται, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων είναι εξευτελιστικές, το κόστος παραγωγής αυξάνεται.
Τα οξυμένα αγροτικά προβλήματα για να λυθούν χρειάζεται εμείς οι μικρομεσαίοι αγρότες να συσπειρωθούμε στους Αγροτικούς Συλλόγους στην Ομοσπονδία μας, στο οργανωμένο συνεπές αγροτικό κίνημα στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Χρειάζονται μαζικοί μακροχρόνιοι αγώνες, χωρίς να φοβόμαστε να συγκρουστούμε με την άγρια πολιτική της Ε.Ε., των χτεσινών κυβερνήσεων και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ που μας εξοντώνουν, γιατί το μόνο που έχουμε να χάσουμε είναι τα βάσανά μας.
Το άνοιγμα μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης ξεπερνάει το 300% για να κερδίσει ο μεγαλέμπορας και τα μονοπώλια τροφίμων, από την εκμετάλλευση των αγροτών και καταναλωτών. Δε φταίμε εμείς οι βιοπαλαιστές αγρότες για τις υψηλές τιμές στην κατανάλωση, δεν είμαστε εμείς που τους στερούν να καταναλώνουν τις αναγκαίες ποσότητες σε προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας (π.χ. το λάδι που χαρακτηρίζει τη φυσιογνωμία της χώρας μας).

Είναι κοινό το συμφέρον των μικρομεσαίων αγροτών, των εργατοϋπαλλήλων, των μικροεπαγγελματιών για παραγωγή ποιοτικών, καλών και σε προσιτές τιμές τροφίμων που θα ικανοποιούν τις διατροφικές ανάγκες του λαού. Είναι κοινός ο αγώνας ενάντια στα συμφέροντα των μονοπωλίων και επιχειρηματικών ομίλων, κοινή η πάλη για τη λαϊκή ευημερία.

Διαδηλώνουμε στα γραφεία του ΕΛΓΑ την Τετάρτη 22.01.2020  στις  10 το πρωί, διεκδικώντας:
  • ΕΛΓΑ αποκλειστικό κρατικό φορέα, με πλήρη ασφάλιση αγροτικής παραγωγής και κεφαλαίου για το 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους (τρανταχτό παράδειγμα η ζημιά που προκλήθηκε πέρυσι και φέτος από το δάκο πανελλαδικά)
  • Να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί για τη ζημιά που προκλήθηκε από τις ανεμοθύελλες και παγετούς του Γενάρη.
Διαδηλώνουμε – συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα. Το
συντονιστικό των Σωματείων της «ΛΑΡΚΟ» αποφάσισε το συλλαλητήριο να ξεκινήσει το Σάββατο 25.01.2020 στις 11 π.μ. από την Ομόνοια και να συνεχιστεί με πορεία στο Σύνταγμα. Να μην περάσουν τα σχέδια για το κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Η ΛΑΡΚΟ είναι εθνικό κεφάλαιο. Επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για το νομό αλλά και για τη χώρα μας. Λαϊκή περιουσία, που αφορά  τον εθνικό ορυκτό πλούτο, γι’ αυτό αποτελεί στόχο του ντόπιου και ξένουκεφαλαίου.
Σταθμό σε αυτήν την αγωνιστική πορεία των αγροτών με απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων αποτελεί το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της έκθεσης AGROTICA, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Φλεβάρη, στις 12 μ., στην Εμπορική Πύλη επί της Εγνατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative