Social Icons

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

ΚΚΕ: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ "ΜΟΡΙΕΣ" ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ


ΚΚΕ: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ «ΜΟΡΙΕΣ» ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ε ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ 
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ «ΜΟΡΙΕΣ» ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ 

Αλληλεγγύη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Οχι στο ρατσισμό, στην ξενοφοβία, στα αντιδραστικά μέτρα κυβέρνησης - κεφαλαίου – ΕΕ.

Η ΝΔ συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόζει και δίνει όρκους πίστης στην κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, εγκλωβίζοντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε κλειστά κέντρα σαν την Μόρια, καταπατώντας τα δικαιώματά τους στην αναζήτηση καλύτερης ζωής στις χώρες προορισμού τους.

Ο λαός μας, που χρόνια τώρα ζει το δράμα των προσφύγων, μπορεί να καταλάβει πως όσο υπάρχουν ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και επεμβάσεις, θα υπάρχουν άνθρωποι που ξεριζώνονται, οικογένειες με μικρά παιδιά που θα αναζητούν μια καλύτερη ζωή, μακριά από τις βόμβες, τις καταστροφές. Μάλιστα όσο οξύνονται οι ανταγωνισμοί και μπλέκεται και η χώρα μας ολοένα και περισσότερο στο κουβάρι αυτών των ανταγωνισμών,το πρόβλημα των προσφυγικών ροών αντικειμενικά θα γιγαντώνεται.
Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν παρά να σταθούν δίπλα στα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, των επεμβάσεων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, κάθε μετανάστη και πρόσφυγα, κάθε παιδιού που χωρίς να το θέλει, αναγκάστηκε να φύγει από την πατρίδα του για να γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς, τον όλεθρο και τη φτώχεια που σπέρνει στις χώρες τους ο καπιταλισμός.

Παλεύουμε και απαιτούμε:
  • Να ακυρωθούν τώρα τα αντιδραστικά κυβερνητικά μέτρα.
  • Να μπορούν να πηγαίνουν στις χώρες προορισμού τους απευθείας χωρίς να περνάνε αναγκαστικά απ΄την Ελλάδα πράγμα το οποίο απαιτεί ακύρωση των συμφωνιών του Δουβλίνου.Δυνατότητα να πάνε στις χώρες προορισμού τους και να μην εγκλωβίζονται στην Ελλάδα πρέπει να ισχύσει και για όσους πρόσφυγες είναι ήδη στη χώρα μας.
  • Να κλείσουν τώρα οι "Μόριες”, τα κέντρα κράτησης - hot spots - και να μην υλοποιηθεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός για νέα κέντρα χιλιάδων εγκλωβισμένων στα νησιά ή στην ηπειρωτική χώρα όπως η Μαυρομαντήλα..
  • Όσο παραμένουν στη χώρα μας, να διασφαλιστούν ανθρώπινες - αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Άμεσα να ενισχυθούν οι υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και παιδείας για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών που δημιουργούνται.
  • Να χρηματοδοτούνται απ΄τον ΟΗΕ και την Ε.Ε και να μην εμπλέκονται καθόλου Μ.Κ.Ο ή άλλες οργανώσεις.
  • Να παλέψει ενάντια στις αιτίες που δημιουργούν την προσφυγιά και να αγκαλιάσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, απομονώνοντας κάθε φωνή, με ρατσιστικές ή φασίζουσες αποχρώσεις.
Σε σχέση με όσα ακούγονται για την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή ΜΑΥΡΟΜΑΝΤΗΛΑ, που είναι απλά ένα χωράφι, σε χώρο δίπλα στα εργοστάσια της ΒΙΠΕ χωρίς καμιά υποδομή, που δεν εξασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι.

Αντιπροτείνουμε με την ευθύνη του Υπουργείου, της Περιφέρειας και των Δήμων να βρεθεί κατάλληλος χώρος και να προετοιμαστεί με οργανωμένο τρόπο.

Ο λαός της περιοχής δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραπλανηθεί με συσκέψεις επί συσκέψεων και φανταχτερά λόγια, που δεν λένε τίποτε και δεν καταλήγουν πουθενά.
  • Παλεύει ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους, που δημιουργούν κατατρεγμένους και πρόσφυγες. Λέει ΟΧΙ στην πολιτική της Ε.Ε,των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.. Να φύγουν τώρα οι βάσεις του θανάτου.
  • Βρίσκεται στο πλευρό της προσφυγιάς και αγωνίζεται μαζί της για όσα χρειάζεται και δικαιούται.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative