Social Icons

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΧΙΝΑΙΩΝ: ΖΩΟΦΙΛΙΑ, ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ


2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΧΙΝΑΙΩΝ: ΖΩΟΦΙΛΙΑ, ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ
Στο σχολείο μας, με πρωταγωνιστές τα παιδιά, πήραμε την πρωτοβουλία να επιχειρήσουμε την στείρωση και τον εμβολιασμό μιας αδέσποτης σκυλίτσας, ξεκινώντας με εθελοντική συνεισφορά χρημάτων ώστε να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό. Στη συνέχεια είχαμε υποστήριξη από μια μικρή ομάδα πολύτιμων «βοηθών», τους οποίους ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά: για τον εντοπισμό, την μεταφορά της από και προς το ιατρείο, την πραγματοποίηση της αναγκαίας επέμβασης από τον κτηνίατρο, την φιλοξενία της σε προστατευμένο χώρο με τα φάρμακά της για λίγες μέρες ως την ανάρρωσή της, τον εμβολιασμό της στη συνέχεια.
Αυτό που δεν καταφέραμε ως τώρα -και βεβαίως θα το θέλαμε πολύ!- είναι η σκυλίτσα αυτή, η Μίλκα, να βρει πια μια δική της οικογένεια για να δώσει και να πάρει αγάπη, οπότε θα ξαναγυρίσει στο μέρος όπου επιβίωνε.

Η ζωοφιλία –η δέσμευση, η φροντίδα, ο εμβολιασμός, η στείρωση– δεν είναι υπόθεση μόνο του Δήμου, των φιλοζωϊκών σωματείων, των «φιλεύσπλαχνων άλλων». Ξέρουμε ότι συνδέεται στενά με αξίες ζωής, αίσθημα υπευθυνότητας και φιλαλληλίας ενώ αποτελεί και ισχυρό προγνωστικό στοιχείο για μελλοντικές (αντι)κοινωνικές συμπεριφορές. Επομένως, όταν και όπως μπορούμε, ας αποδεικνύουμε έμπρακτα τον σεβασμό, την αγάπη μας για κάθε ζωντανό πλάσμα.
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΧΙΝΑΙΩΝ: ΖΩΟΦΙΛΙΑ, ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ
Από τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου Δ. Σ. Εχιναίων

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative