Social Icons

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Νεράιδας Στυλίδας [ΦΩΤΟ]


Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Νεράιδας Στυλίδας
Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Νεράιδος Στυλίδος τέλεσε την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου και προκειμένου να τιμήσει τον εορτάζοντα Καθηγούμενο, Γέροντα και νέο Κτίτορα της Μονής, και διατελέσαντα Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως επί του μακαριστού Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ιγνάτιο Σάπιο.

Μαζί με τον Ποιμενάρχη μας συλλειτούργησε ο εορτάζων Καθηγούμενος και ο διάκονος του Σεβασμιωτάτου π. Νικόλαος Πολυζώης.

Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Νεράιδας Στυλίδας

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Σήμερα εορτάζουμε μια επέτειο Γάμου. Ενός Γάμου, ο οποίος τελέστηκε αιώνες πριν μέσα στο Κολοσσαίο Στάδιο της Ρώμης, ανάμεσα σε μία ψυχή που αγάπησε παράφορα και ολοκληρωτικά τον Θεό, ανάμεσα στον Θεοφόρο Ιγνάτιο και τον Νυμφίο Χριστό. Γιορτάζουμε την επέτειο ενός Γάμου που υπογράφτηκε με το αίμα της ψυχής μιας πυρωμένης καρδιάς, η οποία σφράγισε το μαρτύριο της αγάπης της με την φράση: Ιησούς Χριστός ο εμός Έρως».

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον χαρακτηρισμό «Θεοφόρος», τον οποίο προσέδωσε η παράδοση της Εκκλησίας στον Άγιο Ιγνάτιο δίνοντας έμφαση στην ερμηνεία που δίνει ο ίδιος ο Άγιος Ιγνάτιος, ότι «Θεοφόρος είναι ο κεκοσμημένος ταις εντολαίς του Κυρίου».

Τέλος, ο κ. Συμεών αναφέρθηκε με τρυφερά και συγκινητικά λόγια στον εορτάζοντα π. Ιγνάτιο αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα βρίσκομαι εδώ όχι για να του καταθέσω τις προσωπικές μου ευχές, αλλά τις ευχές, την ευγνωμοσύνη και το ευχαριστώ της τοπικής μας Εκκλησίας για έναν άνθρωπο που έχει δώσει όλο του το είναι για την ανακαίνιση της Μονής του Αγίου Γεωργίου και για την ανακαίνιση χιλιάδων ψυχών που αναπαύθηκαν και αναπαύονται κοντά του».

Ο Καθηγούμενος κ. Ιγνάτιος εμφανώς συγκινημένος ανέφερε ότι «στα 36 χρόνια που εορτάζει με αγρυπνία τα ονομαστήρια του για πρώτη φορά εορτάζει με την παρουσία Αρχιερέα και μάλιστα ενός Αρχιερέα, του Μητροπολίτη μας κ. Συμεών, ο οποίος είναι γεμάτος αγάπη προς όλους, γεμάτος πυρ, γεμάτος φως, ο οποίος με τον τρόπο της αρχιερωσύνης του αναδεικνύεται και Ιγνάτιος και Θεοφόρος».

Μετά την Αγρυπνία ακολούθησε πλούσιο νηστίσιμο κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής, στο οποίο παραβρέθηκαν όλοι οι εκατοντάδες προσκυνητές που είχαν κατακλύσει από νωρίς την Μονή με επικεφαλής την Δήμαρχο Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου.

Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Νεράιδας Στυλίδας
Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Νεράιδας Στυλίδας
Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Νεράιδας Στυλίδας

fonografos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative