Social Icons

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Μήνυμα του ΚΚΕ προς το ΚΚ Αλβανίας για τον καταστροφικό σεισμό


Μήνυμα του ΚΚΕ προς το ΚΚ Αλβανίας για τον καταστροφικό σεισμό
Σε μήνυμά του προς το ΚΚ Αλβανίας για τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Με το μήνυμά μας αυτό θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη για τα πολυάριθμα θύματα, τους νεκρούς και τους τραυματίες, αλλά και τις μεγάλες υλικές ζημιές, που προκάλεσε ο πρόσφατος καταστροφικός σεισμός στη χώρα σας.

Το ΚΚΕ, σ’ αυτήν τη δύσκολη στιγμή, είναι αλληλέγγυο στους εργαζόμενους της Αλβανίας και τους Αλβανούς μετανάστες εργάτες που δουλεύουν στη χώρα μας, τονίζει πως δεν είναι μοιραίο οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πληρώνουν τέτοιο βαρύ φόρο αίματος από τα φυσικά φαινόμενα.
Δεν είναι δυνατόν οι κυβερνήσεις να βρίσκουν χρήματα για τους πολέμους και τα σφαγεία των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και την ίδια ώρα να παρατηρείται έλλειψη ουσιαστικών μέτρων αντισεισμικής προστασίας και ετοιμότητας. Στην πράξη αποδεικνύεται πως οι λαϊκές ανάγκες για την προστασία από τα φυσικά φαινόμενα δεν χωράνε στους σχεδιασμούς των καπιταλιστών και των κομμάτων τους κι αυτό ισχύει σε όλες τις χώρες.

Οι εργαζόμενοι στον 21ο αιώνα δικαιούνται ασφαλείς και αξιοπρεπείς κατοικίες, με τήρηση των μέτρων αντισεισμικής προστασίας.

Παρακαλούμε μεταβιβάστε στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας σας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας».

Ξένοι ηγέτες και η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στην ηγεσία της δοκιμαζόμενης χώρας υποσχόμενοι ανθρωπιστική και τεχνική βοήθεια. Στο Δυρράχιο, στο πλευρό των σεισμοπαθών βρέθηκε από τις πρώτες κιόλας ώρες και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος που δήλωσε πως η Εκκλησία θα κάνει ο,τι μπορεί για να ανακουφίσει τους πληγέντες.

Μολονότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα των αρχών η ολοκλήρωση των ερευνών για τη ανεύρεση επιζώντων κάτω από τα ερείπια,τους σεισμοσπαθείς και την αλβανική κυβέρνηση περιμένει ένας Γολγοθάς. Πρέπει άμεσα να στεγαστούν και σύντομα να επανέλθουν στην καθημερινότητά τους, προοπτική διόλου εύκολη σε μια χώρα με μεγάλες δυσκολίες στην οικονομία και τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.

Ο πρωθυπουργός Ράμα απηύθυνε έκκληση στους ξενοδόχους της περιοχής να στεγάσουν σεισμοπαθείς σε όσες από τις μονάδες τους κριθούν κατάλληλες, ενώ μεγάλος αριθμός σεισμοπαθών αναμένεται να φιλοξενηθεί σε σκηνές.

Επισημαίνεται επίσης η τεράστια ζημιά που προκάλεσε ο σεισμός στην οικονομία της Αλβανίας, καθώς στον άξονα Τιράνων- Δυρραχίου, που κατ εξοχήν επλήγη από την δόνηση, συγκεντρώνεται ο κύριος όγκος του πληθυσμού της χώρας, αλλά και των οικονομικών δραστηριοτήτων της (τουρισμός, βιοτεχνίες, κ.λ.π).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative