Social Icons

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ; ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ…ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ! (Του Θάνου Μπλούνα)


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ; ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ…ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ! (Του Θάνου Μπλούνα)
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ; ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ…ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ!

Το συνοπτικό υπόμνημα που θα διαβάσετε στο τέλος αυτού του σημειώματος το είχα ετοιμάσει για να το επιδώσω στη δήμαρχό μας και να απαντήσω ενδεχομένως σε κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις της. Το αναρτώ εδώ, αφού επί μια βδομάδα περίμενα μάταια να με δεχτεί, μήπως και δώσει εντολή στο συνεργείο του δήμου να βάλουν τουλάχιστον καμιά τσιμεντόπλιθα στον περιφερειακό δρόμο του πάρκου, που έκλεισε πάλι με την πρώτη βροχή. Θα γλιτώσουν από την ταλαιπωρία πολλές δεκάδες συμπολιτών μας,  που πεζοπορούν σ’ αυτόν τον δρόμο καθημερινά -απ’ το πρωί ως νωρίς το βράδυ (που σβήνουν «για οικονομία» τα φώτα κι είναι επικίνδυνο να κυκλοφορείς εκεί)- ώστε να μπορούν να περνούν, έστω ακροβατώντας, τα πέντε-δέκα μέτρα που πλημμυρίζουν.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ; ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ…ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ! (Του Θάνου Μπλούνα)
 Όσον αφορά τους συμπολίτες μας (ειδικά τους ηλικιωμένους και τις εγκύους) που περιμένουν όρθιοι και υπό βροχήν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ στη στάση Κωτσόβολου στη Λαμία, ας φροντίσουν είτε… να αγοράσουν Ι.Χ. είτε, φεύγοντας από το σπίτι τους για τη Λαμία,  να παίρνουν απαραιτήτως μαζί τους ένα πτυσσόμενο καρεκλάκι και ομπρέλα, για να γλιτώσουν από την ορθοστασία στη συγκεκριμένη στάση και από τον κίνδυνο μιας πιθανής βρογχίτιδας.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ; ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ…ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ! (Του Θάνου Μπλούνα)
Ξέρω ότι κάποιοι θα πουν το γνωστό «Εδώ ο κόσμος χάνεται... Έχουμε πόλεμο, με τα προβλήματα της καθημερινότητας θα ασχολούμαστε; Eτοιμαζόμαστε να αποκρούσουμε την “επιδρομή” των μουσουλμάνων προσφύγων και μεταναστών κι αν δεν τα καταφέρουμε, να φωνάξουμε το “αποθανέτω η ψυχή μας μετά των αλλοφύλων” και “να γίνουμε Κούγκι”!»

Άλλοι πάλι θα πουν: «Κοντεύεις τα 80, κύριε Θάνο! Τι θες τώρα στα στερνά σου να ασχολείσαι με τα δημοτικά και να νομίζουν και οι νέοι μας δημοτικοί άρχοντες ότι κάνεις αντιπολίτευση;» Το ξέρω, φίλοι μου, πως πλησιάζω τα 80. Όμως κάποιοι συμπολίτες μας θεωρούν ότι ως παλιός  αυτοδιοικητικός  (εισ)ακούομαι από τους νυν και μου λένε: «Πες κι εσύ καμιά κουβέντα για το χάλι μας, μπας και γίνει τίποτα…» Αυτό κάνω με την ιδιότητα όχι μόνο  του παλιού αυτοδιοικητικού αλλά και του ισόβιου ενεργού πολίτη, που νοιάζεται και θα νοιάζεται όσο ζει για τον τόπο του. Γι’ αυτό και παραθέτω εδώ το υπόμνημα με τα αιτήματά τους και με κάποιες άλλες προτάσεις που νομίζω πως θα βελτιώσουν την καθημερινότητά μας και την εικόνα της πόλης μας. Κι αν κάποιος από τον δήμο ή απ’ όσους το  διαβάσουν χρειαστεί κάποια διευκρίνιση, στη διάθεσή του:

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΚΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ (ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ  Ή ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥΣ

1) Λιμνάζοντα όμβρια στον περιφερειακό του πάρκου: Τεχνικό έργο από το συνεργείο του δήμου, για να μην κλείνει ο δρόμος κάθε φορά που βρέχει.
2) Λιμνάζοντα όμβρια στον κεντρικό πεζόδρομο πάρκου: Υπάρχει σχάρα και αποχετευτικός αγωγός που κάποιος εργολάβος έχει φράξει με τσιμέντα. Χρειάζεται σκάψιμο με κομπρεσέρ  στο πεζοδρόμιο μπροστά στο θέατρο για την απόφραξη του αγωγού..

3) Σύνδεση βρύσης στη βόρεια πλευρά των γηπέδων τένις και κάνουλα στη βρύση του παιδότοπου.

4) Τοποθέτηση κεραμικών αγαλμάτων (π.χ. 9 Μούσες και 3 αρχαίοι τραγικοί ποιητές) στις υπάρχουσες 12 βάσεις της πρόσοψης του θεάτρου. Κλείδωμα θυρών θεάτρου για την πρόληψη βανδαλισμών.

5) Αντικατάσταση καταστραφέντος  ηρώου ή τοποθέτηση στη θέση αυτή απλής πλάκας με τα ονόματα των πεσόντων και του υπάρχοντας στο κοιμητήριο περίτεχνου γλυπτού.

6) Τοποθέτηση καθισμάτων απέναντι στο πρακτορείο λεωφορείων για επιβάτες της Αν. Φθιώτιδας (μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και γυναίκες) που περιμένουν όρθιοι το λεωφορείο του ΚΤΕΛ από τη Λαμία για να επιστρέψουν στα χωριά τους. Σημειώνω ότι τα καθίσματα μπροστά στο πρακτορείο δεν έχουν τοποθετηθεί από τον δήμο αλλά από την ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου, που λειτουργεί και ως πρακτορείο, κα Μπαρούτη-Κατσαρού.

7) Τοποθέτηση (μετά από συνεννόηση και με τον δήμαρχο Λαμιέων) δύο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στεγάστρων στη «στάση Κωτσόβουλος» των λεωφορείων του ΚΤΕΛ, που εκτελούν το δρομολόγιο Λαμία-Στυλίδα-Αν. Φθιώτιδα, για τους δεκάδες επιβάτες που περιμένουν καθημερινά το λεωφορείο όρθιοι και συχνά υπό βροχήν.  Εναλλακτική άμεση  λύση του προβλήματος θα μπορούσε να επιτευχθεί (μετά από συνεννόηση με τον δήμαρχο Λαμιέων και το αστικό και υπεραστικό ΚΤΕΛ) με τη μεταφορά της στάσης 80 μέτρα νοτιότερα όπου υπάρχουν στέγαστρα της αφετηρίας των λεωφορείων του αστικού ΚΤΕΛ Λαμίας, τα οποία χρησιμοποιούνται σπανίως.

8) Αίτημα στον  ΟΣΕ για την κατασκευή  αποβαθρών επιβίβασης-αποβίβασης κοντά  στην Αγία Βαρβάρα Λαμίας, ώστε να γίνεται στη θέση αυτή στάση του τρένου.  (Καλό θα ήταν να ληφθεί απόφαση του δημοτ. συμβουλίου και να πιεστεί ο ΟΣΕ να κατασκευάσει τις αποβάθρες). Η στάση στην Αγία Βαρβάρα θα εξυπηρετήσει: α) τους επιβάτες από τη Στυλίδα που θέλουν να πάνε στη ΔΕΗ, στη ΔΟΥ ή στο γραφείο συγκοινωνιών, που απέχουν πολύ από τον σιδηροδρομικό σταθμό Λαμίας και β) τους επιβάτες του Αυλακίου, που ταξιδεύουν σιδηροδρομικώς προς Αθήνα και κυρίως όσους επιστρέφουν από αυτήν, γιατί είναι κοντά στη «στάση Κωτσόβουλος» των λεωφορείων. Χωρίς στάση αποβίβασης στην Αγ. Βαρβάρα είναι υποχρεωμένοι να αποβιβάζονται στη Στυλίδα και να κατευθύνονται πάλι προς τη Λαμία και το χωριό τους με λεωφορείο ή και με ταξί!

9) Αίτημα στον ΟΣΕ για επικάλυψη του διαστήματος  μεταξύ και εκατέρωθεν των γραμμών του τρένου με ελαστικό τάπητα στις δύο διαβάσεις αυτοκινήτων εντός της Στυλίδας και στις δύο διαβάσεις στην Αγία Μαρίνα.

10) Συνεργασία δήμου με τον ΟΣΕ για την εκτέλεση, τον ευπρεπισμό και την ανάδειξη του σιδηροδρομικού σταθμού Στυλίδας και του (τελείως εγκαταλελειμμένου) σταθμού Αγίας Μαρίνας.

11) Αποκατάσταση ζημιών, ευπρεπισμός και κατοχύρωση ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων του δήμου στο κτίριο των Εργατικών Κατοικιών. Η ανέγερση του κτιρίου αυτού από τον Ο.Ε. Κ  πραγματοποιήθηκε μετά από πολύχρονες προσπάθειες του δήμου στη δεκαετία του 90 και προοριζόταν για διάφορες χρήσεις των κατοίκων των Ε.Κ. Μετά την ανέγερσή του χρησιμοποιήθηκε προσωρινά για την στέγαση  του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και μετά την μεταστέγαση του Κέντρου στο κτίριο του ΟΣΚ,  (με παράνομη προφορική άδεια του πρώην δημάρχου –χωρίς απόφαση του Δ.Σ.) έχει καταληφθεί από αστέγους Στυλίδας αλλά και …Λαμίας, οι οποίοι έχουν προκαλέσει σ’ αυτό σοβαρές ζημιές.

12) Επικαιροποίηση και σωστή χρέωση (μετά από μέτρηση) των λογαριασμών ύδρευσης, στους οποίους αναγράφεται περίοδος κατανάλωσης τριμήνων του 2014 και το ίδιο πάντα ποσόν. 

  Ως ιδιαίτερα επείγουσες, λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, κρίνονται οι υπ’ αριθμ. 1, 2, 6 και 7 παρεμβάσεις.
                                                                                 

Στυλίδα 16 Νοεμβρίου 2019

Θάνος Μπλούνας
Συνταξιούχος πάρεδρος του Π.Ι.-Δημότης Στυλίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative