Social Icons

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας για τον θάνατο του 55χρονου εργάτη της ΛΑΡΚΟ


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας για τον θάνατο του 55χρονου εργάτη της ΛΑΡΚΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους συγγενείς του 55χρονου εργάτη της ΛΑΡΚΟ, πατέρα τριών παιδιών, που έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα που προκλήθηκε από έκρηξη στο χώρο του εργοστασίου στη Λάρυμνα Φθιώτιδας.

Εκφράζει επίσης τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, που είδαν έναν ακόμη συνάδελφό τους να βρίσκει φρικτό θάνατο παλεύοντας για το μεροκάματο.

Ο θάνατος ενός ακόμη εργάτη στη ΛΑΡΚΟ, που έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των νεκρών εργατών του εργοστασίου, δεν αποτελεί ένα τυχαίο γεγονός. Αντίθετα είναι μια τραγική εξέλιξη που οφείλεται στην απαξίωση της εταιρείας, στην εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Και οι ευθύνες για την εξέλιξη αυτή έχουν όνομα και επώνυμο , βαραίνουν τις κυβερνήσεις και τις εκάστοτε διοικήσεις που αυτές διόριζαν. Την πολιτική που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Εξάλλου, μέχρι το θανατηφόρο δυστύχημα το πρωί της Τετάρτης, δεν είχαν περάσει παρά μόνο λίγες ώρες από την ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, που με αφορμή ένα ακόμη ατύχημα που από τύχη δεν υπήρξαν θύματα, "φώναζε":... " δεν πάει άλλο". Που κατήγγειλε την συνεχιζόμενη και συνειδητή απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, τον τεράστιο κίνδυνο για τη ζωή των εργατών που προκύπτει από την έλλειψη συντήρησης των εγκαταστάσεων, τις τεράστιες ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας και υγιεινής, την εντατικοποίηση της εργασίας, το κρυμμένο οργανόγραμμα και την υποστελέχωση των συνεργείων σε όλα τα πόστα του εργοστασίου, την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών με εργαζόμενους από εργολαβίες.

Και βέβαια δεν πέρασαν παρά μονάχα λίγοι μήνες από το προηγούμενο θανατηφόρο δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ, τον Ιούλιο του '19 και τον θάνατο του 36χρονο εργάτη, Άρη Δάρρα.

Αυτά άλλωστε είναι τα αποτελέσματα της " δίκαιης ανάπτυξης" που διαφήμιζε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και της "επιστροφής στην κανονικότητα" που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ.. Μιας "ανάπτυξης" και "κανονικότητας" που εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου και βασίζεται στην ακραία εκμετάλλευση του εργαζόμενου που δεν ξέρει αν θα επιστρέψει στο σπίτι του από τη δουλειά.

Ως Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας απαιτούμε από την κυβέρνηση, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια και την προστασία της ζωής των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.

Προειδοποιούμε επίσης την κυβέρνηση να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει τους νεκρούς εργάτες της ΛΑΡΚΟ ως πρόσχημα για να προωθήσει τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κλείσιμο της εταιρείας και ξεπούλημα της περιουσίας της σε κομμάτια.

Το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος των εργατών της ΛΑΡΚΟ μόνο οι ίδιοι μπορούν να το σταματήσουν. Με τη συσπείρωση στο Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας και με την ταξικά προσανατολισμένη πάλη τους ενάντια στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εγχώριων συνεργατών τους για εκποίηση της ΛΑΡΚΟ και της περιουσίας της προς όφελος των συμφερόντων επιχειρηματικών ομίλων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative