Social Icons

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Κεραμέως-ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνάμε τον φασισμό


Κεραμέως-ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνάμε τον φασισμό
Γράφει ο Στέλιος Κανάκης

Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο – παγκόσμια πρωτοτυπία που γιορτάζει την έναρξη του… πολέμου. Για τον απλούστατο λόγο πως στον εύλογο εορτασμό της απελευθέρωσης, θα έπρεπε να δείχνουν σφυροδρέπανα και να μιλάνε για τον αγώνα κατά του φασιστικού κτήνους από τον λαό και τους κομμουνιστές. Σημαίες με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ και κόκκινες, καθώς ο λαός γιόρταζε την απελευθέρωσή του.

Κάθε τέτοια μέρα ακούμε διάφορες αηδίες για «εθνική ενότητα» και «ομοψυχία». «Εθνική ενότητα» δεν υπήρξε και δεν ήταν δυνατό να υπάρξει. Κρύβουν πως η αστική τάξη – όση δεν το έσκασε στο εξωτερικό, συνεργάστηκε με τους Γερμανούς. Πως ο λαός ήταν εκείνος που έστησε το μεγαλειώδες κίνημα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ψυχή του οποίου ήταν οι κομμουνιστές.

Εφέτος, η Κεραμέως, στις επικίνδυνες και ανιστόρητες σάχλες που εκστόμισε, δεν είδε κανένα φασισμό. «Αγνοεί» τον απύθμενο λάκκο της τρομερής βαρβαρότητας που έσυρε ο φασισμός την ανθρωπότητα. Δεν «γνωρίζει» για «φυλετική καθαρότητα», «ζωτικό χώρο», για τα εκατομμύρια εξολοθρευμένων – τις φριχτές σφαγές Εβραίων, Σλάβων, Κινέζων, Ρομά και Σίντι, κομμουνιστών και άλλων. Συλεί και σκυλεύει τις 600.000 χιλιάδες των Ελλήνων που θυσιάστηκαν στον αντιφασιστικό αγώνα. Άχνα για τα χιλιάδες χωριά και πόλεις που οι φασίστες έσβησαν από τον χάρτη. Για τα στρατόπεδα εξολόθρευσης εκατομμυρίων ανθρώπων. Προφανώς σιωπά και για το σύστημα που γέννησε αυτό το κτήνος και το υπηρετεί πιστά και η ίδια.

Από την άλλη, οι έτεροι απολογητές του καπιταλισμού, τα έκθετα του ΣΥΡΙΖΑ, οι ίδιοι που ψήφισαν στις 9 Μάη για την πτώση του «σιδηρού παραπετάσματος», αναφέρθηκαν σε «κάθε φασισμό». Μαζί με τη νεολαία της ΝΔ. Είναι τόσο ελεεινοί που έχουν περάσει πια τη γραμμή του εκφασισμού.

Και οι δύο όμως, καθώς και τα κόμματά τους, εκφράζουν τα ίδια συμφέροντα. Στηρίζουν το ίδιο απάνθρωπο σύστημα που στις δυσκολίες του γεννά τον φασισμό. Προσπαθούν να ξεχάσουμε το Μπέλζετς και το Σόμπιμπορ, την Τρεμπλίνκα, το Άουσβιτς, το Μπίρκεναου και τόσα άλλα στρατόπεδα εξολόθρευσης εκατομμυρίων ανθρώπων.

Έτσι είναι για τους υπηρέτες και απολογητές του συστήματος που γεννά και τρέφει το τέρας. Ή δεν υπάρχει κανείς ή υπάρχουν περισσότεροι του ενός… φασισμοί. Το σύστημά τους τελεί υπό κατάρρευση. Η ανισότητα και ο παραλογισμός του μόνο με τον εκφασισμό του μπορούν να παραταθούν. Γι’ αυτό αλληθωρίζουν προς τον φασισμό. Μήπως και σωθούν.

“Και εδώ κάτω όλο και περισσότεροι γινόμαστε
Και αυξανόμαστε και πληθυνόμαστε.
Τα χωράφια σας γεμάτα κιόλας από εμάς
Και μια μέρα η γη σας θα εκραγεί.
Και τότε θα βγούμε από τη γη,
Πλήθος τρομερό, γυμνά κρανία και οστά.
Στο πρόσωπο όλων των ανθρώπων θα βρυχηθούμε.
Εμείς οι νεκροί κατηγορούμε!”

Το γράμμα που άφησε ανώνυμος Τσέχος που εξολοθρεύτηκε στο Άουσβιτς.

Αυτό ακριβώς είναι που φοβούνται οι ελεεινοί απολογητές του καπιταλισμού. Μη και στο όνομα των εκατομμυρίων θυμάτων του συστήματός τους ξυπνήσουν οι αποστεωμένοι λαοί και τους πάρουν φαλάγγι, πετώντας το σύστημά τους στα σκουπίδια της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative