Social Icons

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Ξενοδόχοι της Αιτωλοακαρνανίας έτοιμοι να πουν το «ναι» για φιλοξενία μεταναστών


Ξενοδόχοι της Αιτωλοακαρνανίας έτοιμοι να πουν το «ναι» για φιλοξενία μεταναστών
Mε γρήγορα βήματα επιχειρεί η Κυβέρνηση να υλοποιήσει το μέτρο της ενοικίασης κτιρίων (ξενοδοχείων και συγκροτημάτων κατοικιών) προκειμένου να φιλοξενηθούν πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν αιτηθεί άσυλο.

Η σχετική εξαγγελία ως γνωστόν έγινε προ ημερών με σκοπό την εξεύρεση χώρων στην ηπειρωτική Ελλάδα με στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών προς τα οποία εξακολουθεί η μεγάλη ροή μεταναστών κυρίως από τις τουρκικές ακτές.

Είναι επίσης γνωστό πως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μέσω των αστυνομικών αρχών, έκανε επαφές με ξενοδόχους της Αιτωλοακαρνανίας. Επαφές διερευνητικού χαρακτήρα αρχικά αλλά ακολούθησε και η πρόσκληση ενδιαφέροντος που αφορά όλη την επικράτεια εκτός των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, αναζητούνται κτίρια κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων βάσει της κείμενης νομοθεσίας: ξενοδοχεία, σύνθετα τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια- διαμερίσματα, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις με οικίσκους, δυναμικότητας τουλάχιστον είκοσι κλινών, όπως η δυναμικότητα αυτή καθορίζεται στα έγγραφα για τη νόμιμη λειτουργία τους.

Σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες του agrinionews.gr, τρεις τουλάχιστον ξενοδόχοι του νομού φέρονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους αρμοδίους και πρόθυμοι να υποδεχτούν μετανάστες στα ξενοδοχεία τους. Το ένα ξενοδοχείο βρίσκεται σε παραλιακή περιοχή, ένα σε ορεινή και το άλλο σε αστική περιοχή.

Οι δήμαρχοι πάντως, όπου ανήκουν οι συγκεκριμένες περιοχές, εξέφρασαν άγνοια για το ζήτημα αυτό. Άλλωστε δεν αποκλείεται… τελευταίοι να το μάθουν όπως συνέβη και στην περίπτωση της αιφνίδιας έλευσης μεταναστών σε ξενοδοχείο του Μεσολογγίου.

Θυμίζουμε πως η Κυβέρνηση αναζητά χώρους που βρίσκονται σε τοποθεσία κατάλληλη, που να επιτρέπει πρόσβαση σε υπηρεσίες και τηρούνται οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές που ορίζει η τουριστική νομοθεσία ανά κατηγορία καταλύματος. Η διάρκεια μίσθωσης προβλέπεται εξάμηνη, με δυνατότητα μονομερούς παράτασης εκ μέρους του Υπουργείου μέχρι έξι μήνες επιπλέον.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι αυτοψίες σε διάφορους χώρους από τις αστυνομικές αρχές όπως συνέβη σε παραδοσιακό ξενώνα κοντά στο Καστράκι Αγρινίου. Χθες εξάλλου κλιμάκιο του Στρατού έκανε αυτοψία στις εγκαταστάσεις του παλαιού στρατοπέδου στον Άγριλο, χωρίς ωστόσο να προκύπτει πως αυτή η εξέλιξη σχετίζεται με το μεταναστευτικό αν και στο παρελθόν το σημείο συζητήθηκε για φιλοξενία προσφύγων.

Όπως και να έχει αναμένονται άμεσα εξελίξεις και στην Αιτωλοακαρνανία. Το ζητούμενο όμως είναι οι τοπικές κοινωνίες να ενημερωθούν σφαιρικά για το πρόβλημα και είναι υποχρέωση των αρχών της περιοχής να μην εμφανιστούν ως κομπάρσοι στη διαχείριση του ζητήματος.

https://www.agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative