Social Icons

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ - Για την Τουρκική εισβολή στη Συρία


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ - Για την τουρκική εισβολή στη Συρία
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ

Για την Τουρκική εισβολή στη Συρία

Το Παράρτημα Λαμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας καταδικάζει κατηγορηματικά τη νέα, τρίτη κατά σειρά, στρατιωτική εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία. Επισημαίνει μάλιστα ότι αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των οξύτατων ανταγωνισμών στην Ευρύτερη Μ. Ανατολή, όπου συγκρούονται τα συμφέροντα ισχυρών ιμπεριαλιστικών πόλων(ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ε.Ε….) και των δορυφόρων τους. Εκεί -και παντού- η αστική τάξη κάθε χώρας θυσιάζει λαούς για να εξασφαλίσει μεγαλύτερο κομμάτι πλούτου της περιοχής σε βάρος των ανταγωνιστών της.

Τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ αναφέρουν ότι: από την «επίσκεψη» της περιβόητης «Αραβικής Άνοιξης» -ευφημισμός ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή- στη Συρία, καταγράφονται ήδη 120.000 χιλιάδες νεκροί, 8.000.000 εκτοπισμένοι εντός της χώρας και 6.000.000 πρόσφυγες. Και έπεται συνέχεια. Όχι μόνο για τους Σύριους, αλλά και για τις γύρω χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Η τούρκικη αστική τάξη επικαλείται το «διεθνές δίκαιο της αυτοάμυνας» κατά των Κούρδων για να προωθήσει τα συμφέροντά της. Έτσι επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι το λεγόμενο διεθνές δίκαιο αξιοποιείται κατά πώς εξυπηρετούνται οι σχεδιασμοί μεγαλύτερων ή μικρότερων ιμπεριαλιστών.

Ως αφέτης στην καινούρια επέμβαση λειτούργησαν οι ΗΠΑ. Συνένοχη σ’ αυτό είναι και η Ε.Ε., παρά τα όσα ψελλίζουν ορισμένοι «ευρωπαίοι» ηγέτες. Νατοϊκός σύμμαχός τους είναι η Τουρκία. Για τους δικούς τους επιχειρηματικούς κολοσσούς ενδιαφέρονται.

Οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί είναι θανάσιμοι για το λαϊκό συμφέρον. Η επιλογή της ελληνικής αστικής τάξης, των κυβερνήσεών της και των κομμάτων της να στοιχηθούν με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. δεν αποτελεί επιλογή ειρήνης και σταθερότητας. Αντίθετα πρόκειται για συμπαράταξη με τους παράγοντες αστάθειας και απειλής της ασφάλειας και της ευημερίας του ελληνικού και των γειτονικών λαών. Η ιστορία το επαληθεύει καθημερινά, αφήνοντας έκθετους όσους υποστηρίζουν πως η προσκόλληση στις ΗΠΑ θα προστατέψει τη χώρα από την τουρκική επιθετικότητα.

Ο κόσμος της δουλειάς, τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού στη Φθιώτιδα να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Δεν έχουν κανένα λόγο να στρατευτούν κάτω από τις σημαίες των εκμεταλλευτών τους. Συμφέρον τους είναι να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στο σάπιο σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τους πολέμους και την προσφυγιά.

Ως Παράρτημα Λαμίας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Συρίας και στον κουρδικό πληθυσμό που ζει εκεί.
  • Κάτω τα χέρια από τη Συρία!
  • Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!
  • Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου!
ΛΑΜΙΑ 10/10/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative