Social Icons

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Στυλίδα: Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ζητούν με κοινό ψήφισμα η Βιργινία Στεργίου, Ιωάννης Αποστόλου και Αλεξάνδρα Βεντούρη - Νασοπούλου





Στυλίδα: Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ζητούν με κοινο ψήφισμα η Βιργινία Στεργίου, Ιωάννης Αποστόλου και Αλεξάνδρα Βεντούρη - Νασοπούλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Με κοινό ψήφισμα ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ιωάννης Αποστόλου και η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Αλεξάνδρα Βεντούρη-Νασοπούλου προκειμένου να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει από την επικείμενη εγκατάσταση προσφύγων στο στρατόπεδο του Καραβομύλου.

Η Δήμαρχος Στυλίδας
Βιργινία Στεργίου


ΨΗΦΙΣΜΑ 

Η Δημοτική Αρχή, καταδικάζει την αδιάλλακτη στάση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ειλημμένη απόφαση της δημιουργίας προσωρινού κέντρου παραμονής προσφύγων στο Στρατόπεδο «Γεώργιος Παπαποστόλου», στον Καραβόμυλο του Δήμου Στυλίδας.

Μετά τη συνάντηση της Δευτέρας της Δημάρχου κας Βιργινίας Στεργίου με τον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη παραμένουν οι ενστάσεις μας σχετικά με την εν λόγω απόφαση.

Διαφωνούμε με την προοπτική διαμόρφωσης ενός πρόχειρου hot-spot με δεδομένα τα προβλήματα υδροδότησης, αποχέτευσης, την προηγούμενη χρήση του στρατοπέδου ως αποθήκη καυσίμων, τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής και τη θέση του στρατοπέδου ανάμεσα στον αστικό ιστό, υπογραμμίζοντας την έντονη ανησυχία μας για τις αρνητικές επιπτώσεις της απόφασης αυτής και θεωρούμε ότι αυτή θα επηρεάσει τόσο τους κατοίκους της περιοχής όσο και τους πρόσφυγες.

Θέλουμε να δηλώσουμε αλληλέγγυοι τόσο στους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας όσο και στους Έλληνες πολίτες των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε για εξεύρεση κοινής αποδεκτής λύσης.

Ζητάμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να συμβάλλει στην επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος που έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Οι υπογράφοντες
  • Δήμαρχος Βιργινία Στεργίου
  • Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Ιωάννης Αποστόλου
  • Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Αλεξάνδρα Νασοπούλου -Βεντούρη 
Η επικεφαλής του συνδυασμού Λαϊκής Συσπείρωσης κα Ευαγγελία Καρκάνη διαφώνησε ως προς το εν λόγω ψήφισμα.
____________________

Η κα. Ευαγγελία Καρκάνη είχε καταθέσει στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαο  Χάδο σχέδιο ψηφίσματος το οποίο δεν έγινε δεκτό.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Η αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών αυτές τις ημέρες αποδεικνύει ότι τα παζάρια κι οι ανταγωνισμοί της Τουρκίας με την EE, τις ΗΠΑ και το NATO πλήττουν τόσο τους πρόσφυγες όσο και τους ντόπιους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τόσο στα νησιά όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε άθλιες συνθήκες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα με τη μετεγκατάσταση τους.

Τα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό έρχονται να «κουμπώσουν» με τα έργα και ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η υλοποίηση της αντιδραστικής Συμφωνίας EE-Τουρκίας, με την οποία συμφωνούν οι κυβερνήσεις, προηγούμενα του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα της ΝΔ καταδικάζουν σε εγκλωβισμό στα νησιά δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, σε απάνθρωπες συνθήκες, στα hotspots με τις απάνθρωπες προδιαγραφές - τύπου Μόριας - της EE.

Η εκρηκτική κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με λαθεμένα και ανεπαρκή μέτρα σαν αυτά της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως για παράδειγμα, η μεταφορά από τα νησιά στο εσωτερικό της χώρας μερικών εκατοντάδων ανθρώπων. Το ίδιο και η οικογενειακή επανένωση σε χώρες της EE λίγων εκατοντάδων ασυνόδευτων ανηλίκων δεν αποτελεί λύση, όταν χιλιάδες ζουν σε ακατάλληλες δομές, ακόμη και σε Αστυνομικά Τμήματα ή βρίσκονται υπό κράτηση.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των προσφύγων στην ζωή και την δυνατότητα τους να μετακινηθούν στις χώρες που επιθυμούν (διότι ο προορισμός τους δεν είναι η Ελλάδα) και προτείνουμε : 

• Να κλείσουν όλα τα απαράδεκτα hotspots στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα, να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με κρατική ευθύνη, για την εξέταση των αιτημάτων τους ώστε να μεταβούν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

• Να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση όλες οι οικογενειακές επανενώσεις, χωρίς κανένα ανήλικο να ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος και να υπάρξει πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων των προσφύγων στο άσυλο έτσι όπως απορρέουν από τη Συνθήκη της Γενεύης χωρίς κατάργηση του β' βαθμού εξέτασης ασύλου;

• Να κατευθυνθούν τα ευρωενωσιακά κονδύλια μέσω του κράτους κι όχι ΜΚΟ στη στήριξη των προσφύγων και στην 100% αποζημίωση όσων κατοίκων νησιών έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η EE και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Ειδικότερα για το δήμο Στυλίδας και την προοπτική διαμόρφωσης ενός hot spot, όπως - όπως, σε στρατόπεδο στον Καραβόμυλο, με συμμετοχή ήδη ΜΚΟ, χωρίς τις στοιχειωδώς αναγκαίες κτηριακές υποδομές και συγκροτημένες υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης - με δεδομένο μάλιστα το γνωστό πρόβλημα υδροδότησης του χωριού, εντός του χώρου πρώην εγκαταστάσεων αποθήκευσης καυσίμων - εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις συνθήκες που θα προκύψουν και σίγουρα δεν θα εξυπηρετούν τους πρόσφυγες.

Η κυβέρνηση, η Περιφέρεια και η Τοπική Διοίκηση οφείλουν να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των προσφύγων και να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα για την διαμόρφωση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης τους, για όσο διάστημα παραμένουν οι δύστυχοι πρόσφυγες στη χώρα μας.

Εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες, θεωρούμε ότι ο λαός της περιοχής πρέπει να στραφεί ενάντια σε κυβέρνηση, Ε.Ε, ΗΠΑ και ΝΑΓΟ, δηλ. σε αυτούς που ευθύνονται για την προσφυγιά, τον εγκλωβισμό των προσφύγων παρά τη θέληση τους στη χώρα μας, αλλά και στις άθλιες συνθήκες παραμονής τους.

Στυλίδα, 10/9/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative