Social Icons

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Η Θεανώ, τα γεμιστά, οι λίρες, ο Ευκλείδης, οι μετοχές, τα ακίνητα και οι λοιποί Ιππείς


Η Θεανώ, τα γεμιστά, οι λίρες, ο Ευκλείδης, οι μετοχές, τα ακίνητα και οι λοιποί Ιππείς
Τη θυμάστε τη Θεανώ Φωτίου (με τα τόσα που έκανε και είπε αξέχαστη θα μείνει). Αυτή που προέτρεπε εργαζόμενους και συνταξιούχους (όταν τους περιέκοπτε μισθούς και συντάξεις) να εξαντλήσουν την εφευρετικότητά τους για να τη βγάλουν την εποχή των μνημονίων και προέτρεπε σε γεμιστά «ορφανά». Από ό,τι φαίνεται όμως η ίδια τα έτρωγε με κιμά, συνοδεία τυριού, ψωμιού κλπ. (απλησίαστα για τα λαϊκά νοικοκυριά).

Η Θεανώ Φωτίου που λέτε, όπως λέει το πόθεν έσχες, είχε το κάτι τις. Και όπως λέει ο λαός ο χορτάτος τον πεινασμένο δεν τον νιώθει. και το έδειξε εμπράκτως η Θεανώ.

Πάνω από 400.000 ευρώ έσοδα από μερίσματα και τόκους έχει στην δήλωσή της για το 2016, η πρώην υπουργός ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου. Επίσης, από ακίνητα έχει έσοδα 22.115 ευρώ. Για το έτος 2017 δηλώνει έσοδα από μερίσματα 179 ευρώ, από τη δήλωση του 2018 προκύπτει αύξηση στο συνολικό της εισόδημα από από μισθωτές υπηρεσίες επιδόματα κλπ στα 51.815 ευρώ, ενώ απο ακίνητα το εισόδημά της είναι σταθερό στα 21.181 ευρώ.

Η κ. Φωτιου δηλώνει επίσης στην Εθνική Τράπεζα καταθέσεις 108.058 ευρώ, στην Eurobank 592 ευρώ, ενώ στη NATWEST 98.054 λίρες. Για το 2017, στην Εθνική δηλώνει περί τα 100.000 ευρώ και 103.000 λίρες.
Ο άλλος, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο διαχειριστής των μνημονίων, δεν ανήκει και αυτός στην τάξη των πληβείων. Από τους πρώην υπουργούς, ο κ. Τσακαλώτος διατηρεί ισχυρό χαρτοφυλάκιο σε μετοχές. Διαθέτει μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων στη Pioneer, μετοχές στην Blackrock στην Invesco, και στην εφημερίδα «Αυγή», ομόλογα στην FTIF, ενώ έχει προβεί σε ανταλλαγές ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Ο πρώην υπουργός διαθέτει πέντε ακίνητα, μεταξύ των οποίων μια μονοκατοικία 200 τ.μ., ένα διαμέρισμα στην Κηφισιά και ένα διαμέρισμα στην Πρέβεζα, ενώ δηλώνει καταθέσεις 200.000 ευρώ.

Και δεν είναι οι μόνοι. Και άλλοι «πατέρες του έθνους», ανήκουν στην κατηγορία των «πλουσιότερων» βουλευτών. Ένας εξ αυτών οποίος όμως δεν εξελέγη, είναι ο Δημήτρης Κρεμαστινός, οι καταθέσεις του οποίου φθάνουν τα 1,9 εκατ. ευρώ περίπου. Μεγάλη ακίνητη περιουσία εμφανίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος έχει μερίδιο σε 125 ακίνητα, ενώ χωρίς περιουσία εμφανίζεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Δημήτρης Βίτσας. Χαρτοφυλάκιο με μετοχές αξίας 1,7 εκατ. ευρώ διαθέτει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. Πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ οφείλουν στο ελληνικό Δημόσιο και τις τράπεζες, δύο πρώην υπουργοί των ΑΝΕΛ, ο Τέρενς Κουίκ και η Έλενα Κουντουρά.

Ο πλουσιότερος ευρωβουλευτής είναι ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε εισοδήματα που ξεπερνούν τα 252.000 ευρώ, και καταθέσεις, από κοινού με την σύζυγό του, 1 εκατ. ευρώ. Τέλος, το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβάνει τίτλους μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων με αποτίμηση αξίας 973.593 ευρώ, έως την εκποίηση 667 μεριδίων αμοιβαίου κεφαλαίου έναντι 211.952 ευρώ.

Απέναντι σε αυτούς, οι βουλευτές του ΚΚΕ, που δίνουν όλα τα εισοδήματα από τη βουλευτική τους ιδιότητα στο ΚΚΕ και αμείβονται με 800 ευρώ το μήνα. Για να μπορεί να φτάνει η φωνή του ΚΚΕ παντού.

Οι αρχηγοί των κομμάτων

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, με την επισήμανση ότι η βουλευτική του αποζημίωση κατατίθεται, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό του ΚΚΕ, στο ταμείο της ΚΕ του Κόμματος και ο ίδιος αμείβεται με την αποζημίωση των στελεχών του Κόμματος, ύψους 800 ευρώ το μήνα, δήλωσε δύο λογαριασμούς, με 2.206 ευρώ από δωρεά και 6.280 ευρώ αντίστοιχα. Η σύζυγός του δήλωσε εισόδημα 18.488 ευρώ και 9.924,15 ευρώ καταθέσεις. Τα περιουσιακά τους στοιχεία περιλαμβάνουν ένα διαμέρισμα στη Λαμία και ένα σπίτι στη Λιβαδειά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε εισόδημα 41.067 ευρώ, τραπεζικές καταθέσεις 4.000 ευρώ και μερίδια από αμοιβαία ομόλογα 23.000 ευρώ. Η σύζυγός του δήλωσε εισοδήματα 331.356 ευρώ και συνολικές καταθέσεις σε διάφορες τράπεζες 846.863 ευρώ. Ο Κυρ. Μητσοτάκης δηλώνει ακόμη ακίνητα σε Αθήνα, Κρήτη, Κυκλάδες και Μ. Βρετανία και κάτοχος στην εφημερίδα «Κήρυκας Χανίων» κατά 65%. Η σύζυγός του δηλώνει συνιδιοκτήτης σε εμπορική βιομηχανία, τη μίσθωση δύο θυρίδων, και είναι πληρεξούσια σε ακόμη μία θυρίδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε εισόδημα 33.909,24 ευρώ και καταθέσεις 51.028,49 ευρώ. Η σύζυγός του δήλωσε εισόδημα 19.818,46 ευρώ και καταθέσεις 11.693,57 ευρώ. Δηλώνουν επίσης ένα ακίνητο και ένα οικόπεδο, και τα δύο από γονική παροχή.

Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε 69.151,92 ευρώ εισόδημα και 15.658,66 ευρώ καταθέσεις, καθώς και 120 μετοχές στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης. Ο σύζυγός της, Ανδ. Τσούνης, δήλωσε εισοδήματα 33.089 ευρώ, καταθέσεις 66.708 ευρώ και επενδυτικό λογαριασμό ύψους 21.001 δολαρίων. Δηλώνει επίσης 34 ακίνητα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε εισόδημα 458.000 ευρώ και καταθέσεις 38.811 ευρώ και 211.687 δολαρίων ΗΠΑ. Το εισόδημα που δηλώνει η σύζυγός του δεν ξεπερνάει τα 900 ευρώ και οι καταθέσεις τα 2.927 ευρώ. Από περιουσιακά στοιχεία ο Γ. Βαρουφάκης έχει δηλώσει μία μονοκατοικία στον Ωρωπό και δύο βοσκοτόπια, ενώ η σύζυγός του δύο μονοκατοικίες στην Αίγινα, τέσσερα βοσκοτόπια, ένα κατάστημα στην Αθήνα και ένα διαμέρισμα στην Αθήνα από γονική παροχή.

Κοινώς, ζαλιστήκαμε με το «έχειν» όλων όσων αγωνίστηκαν για το …καλό μας επιβάλλοντας μνημόνια…

atexnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative