Social Icons

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΕΦ


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΕΦ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί!

Χθες που το Εργατικό Κέντρο Λαμίας μαζί με δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλοι τη χώρα δίναμε τη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας, οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ του Παναγόπουλου, η ΔΑΚΕ του Κιουτσούκη έκαναν ανοιχτή απεργοσπασία μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ που προετοίμαζε τα μέτρα με τις επιτροπές εμπειρογνωμόνων.

Στην αρχή είπαν "δεν θα βιαστούμε να κρίνουμε την κυβέρνηση" και ότι "επιστρέψαμε στην κανονικότητα"!

Ύστερα ανακάλυψαν πως πρέπει να γίνουν …απλά αγώνες.
Όταν η μία μετά την άλλη συνδικαλιστική οργάνωση έπαιρνε απόφαση για τις 24 Σεπτέμβρη, τότε θυμήθηκαν ξαφνικά να προτείνουν απεργία στις 25 για να προκαλέσουν σύγχυση!

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της παράταξης ΕΝΕΡΓΑ του εργοδότη-συνδικαλιστή Καραγεωργόπουλου, που ανέφερε ότι θα παλέψουν για απεργία στις 25 Σεπτέμβρη.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΕΦ

Όταν το απεργιακό μέτωπο πλάτυνε με δεκάδες αποφάσεις πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεων, τότε η ΓΣΕΕ πέταξε κάθε φύλλο συκής και έγινε ένα με τη λάσπη. Η ηγετική ομάδα Παναγόπουλου - Κιουτσούκη - Καραγεωργόπουλου έφτασε να χαρακτηρίζει ακόμα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που πήραν απόφαση για 25/9 ότι κοροϊδεύουν, φτάνοντας στο κατώτατο σημείο ξετσιπωσιάς, ώστε πραξικοπηματικά να ζητούν να παρθούν πίσω οι αποφάσεις για απεργία εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, προτείνοντας απεργία για τις …2 Οκτώβρη!

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ που ζητά στην ουσία "δήλωση μετάνοιας" μπαίνει στα πιο μαύρα κατάστιχα του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΕΦ

Μπροστά στο κίνητρο της απεργοσπασίας, έκαναν την απεργία "κινητή γιορτή"!

Είναι ορκισμένοι εχθροί των εργαζομένων!

Το πρόβλημά τους δεν ήταν οι ημερομηνίες!

Δεν ήθελαν αγωνιστική απάντηση, δεν ήθελαν απεργία, δεν ήθελαν εργατικές κινητοποιήσεις με περιεχόμενο κόντρα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης!

Έκαναν τη νύχτα μέρα προκειμένου να μην υπάρχει απεργία, να προκαλέσουν σύγχυση και να κερδίσουν χρόνο! Με την πρόταση για 2 Οκτώβρη και ενώ ήδη οι απεργιακές ανακοινώσεις βρίσκονται σε κλάδους και στους χώρους δουλειάς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έπαιξαν τα ρέστα τους για να ακυρώσουν το απεργιακό μέτωπο.

Έφτασαν στο σημείο να παίρνουν αποφάσεις οι πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και αυτοί να ζητούν να παρθούν οι αποφάσεις πίσω, γεγονός που μας γυρνά δεκαετίες πίσω και στις πιο σκοτεινές εποχές. Αυτοί οι ίδιοι μιλούν για ανεξαρτησία των συνδικάτων και αυτοδιοίκητο.

Στην Φθιώτιδα αυτόν τον βρώμικο ρόλο ανέλαβε να τον παίξει το νόθο και διασπαστικό Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ) που ακολουθώντας κατά γράμμα της εντολές της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ έπαιρνε αποφάσεις για την απεργία λες και άλλαζε πουκάμισα! Αρχικά για τις 25 Σεπτέμβρη και μετά από δυο ημέρες για τις 2 Οκτώβρη προκειμένου να πραγματοποιήσουν την ημερήσια εκδρομή τους στην Αθήνα για να εκφράσουν την στήριξη τους στην συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ!

Για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα οι απεργοσπάστες του ΕΚΠΕΦ με ψέματα και συκοφαντίες που θυμίζουν άλλες εποχές προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο κατηγορούν τους συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Λαμίας ότι «διαλύουν ότι δεν ελέγχουν», δυστυχώς για αυτούς η πραγματικότητα είναι μια και έχει γραφτεί με τα ποιο μελανά γράμματα στην ιστορία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στην Φθιώτιδα «ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ από κοινού διέλυσαν το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας έτος ίδρυσης 1940 για να μην πληρώσουν το πρόστιμο του ΣΔΟΕ», «ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ» διέσπασαν το ιστορικό Σωματείο των Εμποροϋπαλλήλων έτος ίδρυσης 1936 όταν έχασαν για πρώτη φόρα την πλειοψηφία στο Δ.Σ., το ίδιο έκαναν και στο Σωματείο Μετάλλου όταν έχασαν και εκεί την πλειοψηφία.

Ας μας δείξουν ένα σωματείο που οι ταξικές δυνάμεις έχουν διασπάσει. Εμείς γνωρίζουμε και τους δηλώνουμε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα! Οι ταξικές δυνάμεις δεν είναι σαν τα μούτρα τους δεν θεωρούν τα σωματεία δικά μας όπως κάνουν οι εργατοπατέρες του ΕΚΠΕΦ.

Μας κατηγορούν ότι η χθεσινή απεργία ήταν κομματική αλήθεια χρεώνουν σε κάποιο κόμμα τα εργατικά κέντρα Εύβοιας, Λειβαδιάς που βρίσκονται στην περιφέρεια Στερεάς και αυτά πραγματοποιούσαν 24ώρη απεργία στις 24 Σεπτέμβρη.

Δεν διστάζουν για να δικαιολογήσουν τον ξεπεσμό τους να μας ζητούν σαν ασφαλίτες να τους πούμε που εργαζόμαστε και από πότε έχουμε να βάλουμε ένσημα! Τους απαντάμε ότι όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη του Εργατικού Κέντρου Λαμίας είναι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα η σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ λόγο απόλυσης από τον ιδιωτικό τομέα και ένταξη τους στην ανεργία στην συνέχεια.

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας δεν υπάρχουν συνδικαλιστές που είναι μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου Λάμιας, δεν υπάρχουν συνδικαλιστές που παίρνουν μισθό από την ΙΝΕ/ΓΣΕΕ του Παναγόπουλου ΠΑΣΚΕ – Κιουτσούκη ΔΑΚΕ. Αυτοί υπάρχουν και βρίσκονται στο ΕΚΠΕΦ…… Αυτοί είναι που μας το παίζουν ακομμάτιστοι! Μας κουνούν το δάχτυλο όταν οι ίδιοι εξαρτιούνται οικονομικά από την συνδικαλιστική μαφία της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ.

Καλούμε κάθε συνδικαλιστή, κάθε μέλος ΔΣ, κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, κάθε εργαζόμενο να καταλάβει ‘ότι μέσα από τις συνεχόμενες παλινωδίες τους, το ρόλο που έχουν αναλάβει να παίξουν οι εργατοπατέρες της ηγετικής ομάδας στη ΓΣΕΕ και στο ΕΚΠΕΦ!, με τα ανάλογα ανταλλάγματα από την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Καλούμε τα σωματεία να βρίσκονται σε επαγρύπνηση να συνεχίσουν να ενημερώνουν τους εργαζόμενους για το περιεχόμενο-βόμβα του πολυνομοσχεδίου που τορπιλίζει όσα εργασιακά δικαιώματα είχαν απομείνει, διαλύει τις συμβάσεις, παρεμβαίνει απροκάλυπτα στη ζωή και τις αποφάσεις των εργατικών - συνδικαλιστών οργανώσεων.

Η απεργία στις 24 Σεπτέμβρη ήταν βήμα κλιμάκωσης για να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα.

Συνεχίζουμε.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Λαμία 25/9/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative