Social Icons

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ(ΟΓΕ): ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ(ΟΓΕ): ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας.


Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί όλες τις γυναίκες, τις μισθωτές, τις αυταπασχολούμενες, τις άνεργες, τις νέες γυναίκες, τις συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία που προκηρύσσουν τα ταξικά σωματεία και εργατικά κέντρα σε όλη τη χώρα για να μην περάσει η νέα αντεργατική επίθεση, που σφαγιάζει ακόμα παραπέρα τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στο βωμό της “ανάπτυξής” τους.

Το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο της ΝΔ, βρίσκοντας στρωμένο το έδαφος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιεί ό,τι απαιτεί ο ΣΕΒ και η ΕΕ, δίνει γη και ύδωρ στους «επενδυτές». Για άλλη μια φορά, το «ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον» πάει πακέτο με το πλήρες ξήλωμα των κλαδικών ΣΣΕ, με το άνοιγμα του δρόμου για το φακέλωμα των εργαζομένων, με τον ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων από την εργοδοσία και το κράτος.

Αυτή η νέα επίθεση αφορά κι εμάς τις γυναίκες, που είμαστε πρωταθλήτριες στην ανεργία και τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις. Το νέο χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αλλά και συνολικά όλο το νομικό αντεργατικό οπλοστάσιο που προώθησαν πρώην και νυν κυβερνήσεις, μας αφήνει στο έλεος της εργοδοτικής βίας. Κι όσο κι αν προσχηματικά “διαπιστώνουν” τη βαρβαρότητα που αντιμετωπίζει η εργαζόμενη μητέρα, ξεδιάντροπα οι κυβερνήσεις δίνουν αέρα στα πανιά των εργοδοτών για να μας καταδικάζουν στην “ευέλικτη” εργασία, χωρίς εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, με απουσία μέτρων προστασίας της μητρότητας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ισχυρίζεται ότι θέλει να προωθήσει τον “εκδημοκρατισμό” των συνδικάτων, δηλαδή επιχειρεί να χτυπήσει τους δεσμούς επικοινωνίας και αλληλεγγύης των ίδιων των εργαζομένων μεταξύ μας, το αναφαίρετο δικαίωμά μας να ενημερωνόμαστε και να συζητάμε συλλογικά, να συνδιαμορφώνουμε τα αιτήματά μας, να οργανώνουμε συλλογικά το πώς θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Γι΄αυτό απαιτούν προσχηματικά “καθολική” συμμετοχή των εργαζομένων με το ηλεκτρονικό φακέλωμα στις συλλογικές διαδικασίες μας, ώστε να διευκολύνουν και την επίθεση της εργοδοσίας.

  • Για τα κέρδη τους θέλουν εμάς τις εργαζόμενες να μη συμμετέχουμε σε συλλογικές διαδικασίες, ατομικά να “μιλάμε” με την εργοδοσία. Μας θέλουν έξω από τα σωματεία, ανοργάνωτες, φοβισμένες, ανυπεράσπιστες, μόνες.
  • Τους απαντάμε: Τα συνδικάτα έχουν καταστατικά και με βάση αυτά αποφασίζουν, παλεύουν, οργανώνουν την πάλη τους, επιλέγουν τις μορφές αγώνα. Δε λογοδοτούν στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις. Λογοδοτούν στα μέλη τους, στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

Έλα να συζητήσουμε στη σύσκεψη της ομάδας την Κυριακή 22/9 στις 19.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμίας.

ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24/9 ΣΤΙΣ 10.00 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative