Social Icons

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΠΑΚΟ Α.Ε, ΔΕΥΑΛ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ,


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΑΠΕΡΓΙΑ Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2019 
Απεργιακή Συγκέντρωση 10:00 το πρωί στην Πλατεία πάρκου 


Συναδέλφισσες συνάδελφοι.

Είναι καθαρό πια ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει το αντιλαϊκό έργο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Έρχεται να προχωρήσει ακόμη παραπέρα να προσθέσει στους απεργοκτόνους νόμους που έφερε το 2018 η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο νέος αναπτυξιακός νόμος δίνει κι άλλα προνόμια στους επενδυτές ενώ παράλληλα θα αφανίσει όσα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει. Θέλουν να χτυπήσουν τη συλλογική διεκδίκηση των εργαζομένων. Ξέρουν ότι τα μέτρα που φέρνουν, θα φέρουν αντιδράσεις θέλουν τους εργαζόμενους στη γωνία, ανοργάνωτους χωρίς κίνημα, και όποιος τολμάει να σηκώνει το κεφάλι να απολύεται και να διώκεται.

Είναι η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας να μην τους περάσει.

Η ανάπτυξη για όλους που μας σερβίρει η Νέα Δημοκρατία είναι ανάπτυξη μόνο για όλους τους επιχειρηματικούς ομίλους. Για όλους τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους της δουλειάς σημαίνει κάθε πέρυσι και καλύτερα κάθε φέτος και χειρότερα.

Ξηλώνουν τις κλαδικές συμβάσεις η τις προσαρμόζουν προς τα κάτω σύμφωνα με τις επιχειρηματικές ανάγκες ενώ οι ανάγκες των εργαζομένων πάνε περίπατο. Θέλουν συμβάσεις εργασίας στα μετρά τις ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων κατώτερες των κλαδικών και σε βάρος των εργαζομένων.

Ενισχύει τις ενώσεις προσώπων, οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα υπερισχύουν της κλαδικής. Ενισχύει της ενώσεις προσώπων για να χτυπήσει την οργάνωση των εργαζομένων και τα συνδικάτα. Από την άλλη κάνει συνυπεύθυνους τους εργαζόμενος στην περίπτωση που ο εργοδότης δεν καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές, με συνέπεια να μην αναγνωρίζονται τα ένσημα των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση με το ηλεκτρονικό μητρώο και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις γενικές συνελεύσεις θέλει να εδραιώσει την ωμή παρέμβαση του κράτους και της εργοδοσίας μέσα στα σωματεία καταργώντας τα καταστατικά τη Δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων .

Η κυβέρνηση θέλει από τη μία μεριά να φακελώσει τους εργαζόμενους και από την άλλη να αποκλείσει την όποια αντίσταση των εργαζομένων να βάλει στο γύψο τα σωματεία για να μπορέσει ανενόχλητη χέρι-χέρι με την εργοδοσία να λεηλατήσουν τα δικαιώματά μας για να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Δε θα τους περάσει! θα βρούνε μπροστά τους την οργάνωση των εργαζομένων τις αποφάσεις των Σωματείων για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη.

Η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ αφού συμφωνεί με την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους όχι μόνο δείχνει στάση αναμονής αλλά σε ρόλο απεργοσπάστη. Η απεργοσπαστικές τους δυνάμεις σε εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες αρχικά δεν προκηρύσσουν απεργία στη συνέχεια βάζουν απεργία σε άλλη ημερομηνία από αυτή που μία σειρά εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες έχουν πάρει για τις 24 Σεπτέμβρη.

Η παράταξη της ΕΝΕΡΓΑ του εργοδότη συνδικαλιστή Kαραγεωργόπουλου στην Ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων σε ανακοίνωσή τους ανέφερε ότι θα παλέψουν για απεργία στις 25 Σεπτέμβρη μετά από δεκάδες αποφάσεις πρωτοβάθμιων δευτεροβάθμιων οργανώσεων αλλάξανε προτείνοντας απεργία για 2 Οκτώβρη.

Στην ίδια ρότα το ανύπαρκτο διασπαστικό και νόθο εργατικό κέντρο περιφερειακής ενότητας Φθιώτιδας. Το εργατικό κέντρο των σεμιναρίων. Δε θα τους περάσει η δράση το δυνάμωμα των πραγματικών Σωματείων θα βάλουν τέλος στην απεργοσπαστική τους λογική.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία της απεργίας. Το πολυνομοσχέδιο του τορπιλίζει όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει, διαλύει τις συμβάσεις, παρεμβαίνει απροκάλυπτα στη ζωή και τις αποφάσεις των εργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων. Γι αυτό να πάει στα σκουπίδια.

ΑΠΕΡΓΙΑ Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2019 

Απεργιακή Συγκέντρωση 10:00 το πρωί στην Πλατεία πάρκου
  • Να μην περάσει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων!
  • Να μην περάσει ο απεργοσπαστικός σχεδιασμός της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ !
  • Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας ! Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτατα !
  • Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών !
Το ΔΣ

PAKO
Συνάδελφοι,

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ όπου δόθηκε η κατεύθυνση των νέων μέτρων που έρχονται στο κεφάλι μας. «Θα ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα με κάθε τρόπο». Αυτό είναι το σύνθημα της κυβέρνησης της ΝΔ και όλοι οι εργαζόμενοι ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει για εμάς.

Και για να επαληθευθούν τις υποψίες μας ήρθε το λεγόμενο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο

Τα όσα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο επιβεβαιώνουν ότι η ανάπτυξη που μας τάζουν είναι εχθρική για τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα με τα «δώρα» στο κεφάλαιο, αναπόσπαστο τμήμα του αποτελεί το χτύπημα στις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις, όσο και το παραπέρα χτύπημα που επιχειρείται στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα το πολυνομοσχέδιο προβλέπει:

1. Τον οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή:

Ø εξαιρέσεις από τις Εθνικές και τις Τοπικές, Κλαδικές και Ομοιοεπαγγελματικές ΣΣΕ για επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας, νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού σκοπού και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα,

Ø οι Επιχειρησιακές Συμβάσεις υπερισχύουν έναντι Κλαδικών, για επιχειρήσεις που επικαλούνται «σοβαρά οικονομικά προβλήματα»,

Ø ακόμα και για τις ελάχιστες κλαδικές Συμβάσεις που υπογράφονται, για την επέκτασή τους στο σύνολο του κλάδου, πέρα από τον όρο να υπογράφονται από εργοδότες που απασχολούν ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των εργαζομένων του συγκεκριμένου κλάδου, θα πρέπει πλέον στη σχετική αίτηση επέκτασης να ελέγχονται οι επιπτώσεις της «στην ανταγωνιστικότητα και στην απασχόληση»!

Ø Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ

Ø Ενίσχυση των περιβόητων ενώσεων προσώπων με δυνατότητα να υπογράφουν σύμβαση που θα υπερισχύει της Κλαδικής ΣΣΕ. Να θυμίσουμε ότι πάνω από 1.500 τέτοιες ενώσεις στήθηκαν από τους εργοδότες τα έτη 2012-2013 για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου

Ø Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων!

2. Παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας των σωματείων! Δηλαδή:

Ø Την θέσπιση «ηλεκτρονικού μητρώου» και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες. Επιδιώκουν να συγκεντρωθεί μια μεγάλη βάση δεδομένων, ένα γενικευμένο φακέλωμα, που ανά πάσα στιγμή θα είναι στα χέρια της εργοδοσίας και του κράτους, με σκοπό να δυναμώσει η κρατική καταστολή και η εργοδοτική τρομοκρατία. Κατά συνέπεια να μην οργανώνονται οι εργαζόμενοι στα συνδικάτα. Είναι χτύπημα στην λειτουργία των συνδικάτων, παρέμβαση στα καταστατικά τους που στην πράξη γίνονται κουρελόχαρτα.

Ø Ορίζει τον Υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα”, για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Ø Οι αποφάσεις θα παίρνονται με «ηλεκτρονική ψηφοφορία». Καταργείται η ουσιαστική συμμετοχή και οι μαζικές, δημοκρατικές λειτουργίες των συνδικάτων. Κάτω από το «άγρυπνο βλέμμα» του εργοδότη και του κράτους ένας εργαζόμενος θα «ψηφίζει» από μακριά για τους εκπροσώπους του, για τα αιτήματά του, για τις μορφές του αγώνα και τη διάρκειά τους.

Όλα αυτά θα καταγράφονται και το αποτέλεσμα της «διαδικασίας» θα είναι πάντα στα χέρια της εργοδοσίας… Η «ηλεκτρονική ψηφοφορία» έρχεται να γιγαντώσει το όργιο νοθείας και παρεμβάσεων στα συνδικάτα για να εδραιωθούν μια και καλή η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και οι εργατοπατέρες στις καρέκλες τους αφού η «επιστολική ψήφος» ήδη αξιοποιείται σε μια σειρά σωματεία και δευτεροβάθμιες οργανώσεις, με σάκους να αλλάζουν στα ταχυδρομεία και κλητήρες να αλλάζουν ψηφοδέλτια στο δρόμο.

Ø Προωθείται η δημιουργία «Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων» στο υπουργείο Εργασίας. Με τη δημιουργία της εν λόγω υποδομής ανοίγει ο δρόμος για ενίσχυση του φακελώματος των εργαζομένων και του ασφυκτικού ελέγχου των πραγματικών συνδικάτων από το αστικό κράτος και την εργοδοσία.

Το καλύτερο όλων είναι η προσπάθεια των Κυβερνώντων να ντύσουν το κατακρεουργημα των δικαιωμάτων μας με «δημοκρατικό χαρακτήρα. Επιχειρούν να κόψουν τους δεσμούς των εργαζομένων μεταξύ τους, το αναφαίρετο δικαίωμά τους να ενημερώνονται και να συζητούν συλλογικά, να συνδιαμορφώνουν τα αιτήματά τους και το σχέδιο δράσης τους, να οργανώνουν συλλογικά τις απεργιακές και τις άλλες κινητοποιήσεις τους.

Έτσι η ΝΔ ως πανάξιος συνεχιστής της αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ (απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος κλπ) κάνει σαφές σε όλους ότι το κύριο που φοβούνται κυβερνήσεις και εργοδότες είναι οι αγώνες των εργαζομένων, το συνδικαλιστικό κίνημα.

Βέβαια όχι όλο το συνδικαλιστικό κίνημα… Υπάρχει και η γνωστή ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) επιδίδεται σε εκβιασμούς και απειλές προκειμένου να αλλάξει την ημερομηνία και να διασπάσει το απεργιακό μέτωπο.

Και στην Φθιώτιδα αυτές οι δυνάμεις (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) προσπαθούν να διασπάσουν και να υπονομεύσουν την Απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου χρησιμοποιώντας σαν «δούρειο ίππο» το ανύπαρκτο διασπαστικό και νόθο Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ) που από την ίδρυση του έως τώρα δεν έχει βγάλει άχνα για όλα αυτά τα μέτρα που σήμερα φέρνει με το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτό άλλωστε είχαν κάνει και όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε τον Νόμο που δυσκόλευε την κήρυξη της απεργίας και άνοιγε τον δρόμο για το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος και το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων και των εργαζομένων, τότε με πρόσχημα ότι οι «απεργίες έφαγαν τα ψωμιά τους» ήταν απόντες από τις κινητοποιήσεις.

Τώρα αυτό τα τσιράκια της Κυβέρνησης και της εργοδοσίας δεν έχουν δισταγμό αποφάσισαν την Τετάρτη κάνουν απεργία στις 25 Σεπτεμβρίου την χθες Πέμπτη αποφάσισαν απεργία στις 2 Οκτώβρη ταυτιζόμενοι πλήρως με την συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ.

Αυτά τα τσιράκια δεν διστάζουν σε τίποτα προκειμένου η κυβέρνηση και η εργοδοσία να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα για την κατάργηση των ΣΣΕ, την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, την διάλυση της συλλογικής δράσης των συνδικάτων.

Ότι και κάνουν οι εργατοπατέρες δεν πρόκειται να τους περάσει!

24 Σεπτέμβρη απεργούμε!

Συμμετέχουμε στην Απεργιακή Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας στις 10:00 το πρωί στην Πλ. Πάρκου

Το Διοικητικό ΣυμβούλιοDEYAL

Συνάδελφοι – σες, 

Το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση επιδιώκει να τσακίσει ό,τι εργασιακά – μισθολογικά δικαιώματα απομένουν και μεταξύ άλλων επιδιώκει τον έλεγχο των συνδικάτων , την τρομοκράτηση των εργαζομένων, την αποτροπή συμμετοχής τους στα συνδικάτα τους και τη συλλογική δράση αλλά και το οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων, υπονομεύει την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης, θέτει συνυπεύθυνο τον εργαζόμενο για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων!

Είναι καθαρό ότι η ανάπτυξη που θέλουν θα πατήσει και πάλι στις πλάτες μας, στην ακόμα μεγαλύτερη κατάργηση δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών αφού:
v Καταργεί στην ουσία τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) και την υποχρεωτικότητα τους αν «δημιουργούν προβλήματα» στην ανταγωνιστικότητα, δηλαδή στα κέρδη των επιχειρήσεων, προβλέπει επιπλέον «εξαιρέσεις» και «πρόσθετες προϋποθέσεις» σε περιοχές που ορίζονται σαν «ειδικές οικονομικές ζώνες» ή σε επιχειρήσεις που θα επικαλούνται οικονομικά προβλήματα.

v Κάνει τις επιχειρησιακές και τοπικές συμβάσεις να υπερισχύουν της κλαδικής. Άρα οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση των άθλιων μισθών μας. Ήδη ο μέσος μισθός είναι επίσημα μειωμένος κατά 25%, αλλά προφανώς αυτό δεν φτάνει για την «ανάπτυξή» τους και «πρέπει» να μειωθεί και άλλο!

v Καταργείται το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία (ΟΜΕΔ), ώστε να μη βγαίνουν ούτε καν διαιτητικές αποφάσεις για την αμοιβή των εργαζομένων.

v Προβλέπει ότι όταν ο εργοδότης δεν πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές έχει ευθύνη και ο εργαζόμενος, με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζονται τα ένσημα.

v Για να περάσουν ανενόχλητοι όλες αυτές τις αντεργατικές ανατροπές και μια σειρά «δώρα» για το κεφάλαιο, κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν «σιγή νεκροταφείου», με τα συνδικάτα υποταγμένα και ελεγχόμενα, με τους εργαζόμενους να μην αντιδρούν. Γι’ αυτό στο νομοσχέδιο προωθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων και των εργαζομένων, επιχειρώντας να βάλει τους αγώνες και τη συνδικαλιστική δράση στο «γύψο».

v Ορίζει τον υπουργό «ανώτατο άρχοντα» που θα παρεμβαίνει και θα αποφασίζει για τη λειτουργία των σωματείων, καταργώντας τα καταστατικά και την αυτοτέλειά τους.

v Θεσπίζει ηλεκτρονικό μητρώο και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες καταργώντας τις συλλογικές διαδικασίες όπως τις γενικές συνελεύσεις, τη ζωντανή συζήτηση μεταξύ των συναδέλφων που υπάρχει σε αυτές, εμποδίζει τη λήψη αποφάσεων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Βάζει μεγαλύτερα εμπόδια στην απεργία.

v Ανοίγει το δρόμο τα προσωπικά στοιχεία των εργαζομένων που θα έχει το ηλεκτρονικό μητρώο και η ηλεκτρονική ψηφοφορία να παραδίδονται στην εργοδοσία, για να ελέγχουν τα πραγματικά συνδικάτα και τους εργαζόμενους, αφού το τι στοιχεία θα έχουν και πού θα πηγαίνουν θα το αποφασίζει ο υπουργός Εργασίας.

24 Σεπτέμβρη απεργούμε!

Συμμετέχουμε στην Απεργιακή Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας στις 10:00 το πρωί στην Πλ. Πάρκου

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative