Social Icons

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Εργαστήριο φυσικής δόμησης στις Ράχες Φθιώτιδας


Εργαστήριο φυσικής δόμησης στις Ράχες Φθιώτιδας
Με πρωτοβουλία δύο φοιτητριών του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Ξάνθης, της Δανάης Τσίγκανου και της Χριστίνας Ευαγγελοπούλου και την καθοδήγηση της ομάδας του Building with earth θα πραγματοποιηθεί ένα τριήμερο εργαστήριο φυσικής δόμησης στον πολυχώρο NISI στις Ράχες Φθιώτιδας. Στόχος μας είναι να γνωρίσουν όσοι πιο πολλοί φοιτητές αρχιτεκτονικής, και όχι μονο, τις μεθόδους φυσικής δόμησης, αλλά κυρίως να αποκτήσουν μια εμπειρία πρακτικής εξάσκησης.

Η φυσική δόμηση είναι ένας αρκετά νέος όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια δομική προσέγγιση προσανατολισμένη στη χρήση φυσικών, τοπικών, προσεκτικά επιλεγμένων ή και ανακυκλωμένων υλικών, απλών εργαλείων και τεχνικών.

Σε αυτό το σεμινάριο θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε για τον πηλό και τα φυσικά υλικά γενικότερα, πως τα αναγνωρίζουμε, που τα βρίσκουμε και πως τα επεξεργαζόμαστε. Πρόκειται να χτίσουμε ένα γεωδαιτικό κατάλυμα, με ξύλινο σκελετό και εσωτερική διαρρύθμιση από πέτρες, πλιθιά, στοιβαχτό πηλό (cob), γαιόσακους, τσατμά.

- Το εργαστήριο θα διαρκέσει από το απόγευμα της Πέμπτης 22 μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 25 Αυγούστου. Η συγκέντρωση και ενημέρωση των συμμετεχόντων θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης 22 Αυγούστου, στις 18.00.
- Η διαμονή θα γίνει με σκηνές στον ίδιο χώρο.
- Θα χρειαστείτε εξοπλισμό camping (σκηνές, στρώμα κλπ), ένα σετ ρούχα που δεν σας πειράζει να λερωθούν με χώματα και σαγιονάρες.
- Το κόστος συμμετοχής υπολογίζεται στα 80€ ανά άτομο και 60€ για φοιτητές και ανέργους, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και την διατροφή.

Για δηλώσεις συμμετοχής συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.


https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdrgPkYh-8Xd-E6yuVHAenvRsr_Ze9PQ_xfJF99tY5gFMRCZA/viewform?usp=sf_link

Email επικοινωνίας: xris.evangel@gmail.com, dtsiganou@gmail.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6987891460, 6980759213.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative